10000 skridt på 1½ time

I en kommentar til forrige indlæg ville Ellen vide, hvor længe man er om at gå 10000 skridt.

Det klares på ca. 1½ time, hvis det er mit ikke særligt hurtige tempo, der anvendes som målestok.

Til illustration blev gårsdagens 10665 skridt klaret på følgende måde:

Det blev ikke til særligt mange skridt indendørs fra morgenstunden. Vi tog toget til Køge 9.36 (har nogle minutter til stationen), gik i Køge ca. ½ time, var tilbage 10.43. Hjemme igen viste skridttælleren 4200. På stationerne plejer vi gå frem og tilbage. De fleste står af en eller anden grund stille. I går regnede det og vi valgte at stå i tørvejr.

Da det var blevet tørvejr ud på eftermiddagen gik vi en tur. Her tog jeg tid og noterede skridt, vi begyndte ved 4800. Efter 42 minutter var tælleren nået til 9400 skridt.

De 42 minutter laver jeg bare lige om til 45 minutter og de 4600 skridt til 5000 og ganger med 2. 10000 skridt klares på 1½ time.

Der kommer – som det ses – en del skridt på kontoen ved at gå hjemme og i haven. Der er ca. 50 skridt fra den ene ende af huset til den anden, og da denne distance tilbagelægges nogle gange i løbet af dagen, bliver det faktisk til en del skridt.

Konklusionen er således at en gåtur på 5 kvarter samt det jeg går hjemme giver ca. 10000 skridt.

Forrige post

Aftenstemninger fra Rom 1964

Næste post

Skridtgang

Comments

 1. Svar

  Spændende – og en gåtur på fem kvarter skulle man kunne nå de fleste af ugen dage. Men at støvsuge eller tage en halv time på kondicyklen kan sikkert få tallet længere ned …

   • Jørgen
   • 10. januar 2014
   Svar

   Det kunne man synes, og det er da i øvrigt særdeles god motion at arbejde med støvsugeren.

 2. Svar

  Det passer meget godt med de erfaringer, jeg gjorde mig de gange, jeg huskede skridttælleren.
  Hvis jeg ikke foretager mig noget – hvis man kan sige sådan, for jeg ligger jo ikke i sofaen, men hvis jeg ikke bevidst går en tur, men bare måler de skridt, der altid vil være der, er jeg kun oppe på mellem 3- og 4000 om dagen, så der skal en hel del ekstra til, og jeg er imponeret over, at du er så standhaftig.

   • Jørgen
   • 10. januar 2014
   Svar

   Det er rigtigt der skal lidt ekstra til, men her har vi altid gået tur og konsekvensen af skridttælleriet er blot at det er lidt længere end før.

 3. Svar

  Jeg får ikke gået nok for tiden. Men det er forfriskende at se ideen til at gå på stationen og lign. (Det gør jeg nogle gange, men langtfra altid, jeg falder som regel i snak med folk!)

  Jeg kan gå 5 km. på en time, hvis jeg går hurtigt, og 6km. hvis jeg går meget hurtigt! Men hvis jeg løber kan jeg alligevel ikke komme ret meget over 6 km (fordi jeg bliver træt længe inden!) Det er længe siden jeg har løbet, men jeg er ved at komme i form på cykel.

  Hvis éns skridt er lidt mindre end 1 meter, så ville jeg mene at 10000 skridt svarer til 8km eller to timers magelig gang? Eller hvad?

   • Jørgen
   • 10. januar 2014
   Svar

   Det er sandelig godt at komme i form på cyklen og da vi vel ikke skal være fanatiske er der ingen grund at mene du ikke går nok for tiden. Du cykler jo.
   Jeg forholder mig ikke til afstand, men tror jeg går med ca 70 cm skridtlængde. Hvis jeg skal bruge to timer på at nå 10000 skridt, skal det være en smule mageligere end mit almindelige tempo.

 4. Svar

  OK 🙂

  • Pia
  • 12. januar 2014
  Svar

  Jeg har målt min skridtlængde flere gange, og den er 75 cm når jeg går i rask, for mig normalt tempo. Er det fedtede skovstier, eller op og ned ad høje skrænter/bjerge, så er skridtlængden reduceret noget. Sætter jeg det lange ben foran, som man siger, må Allan med mellemrum, småløbe ved siden af. Sådan har det altid været, men selvfølgelig afpasser jeg det, så vi kan gå sammen, eller jeg prøver i hvert fald. Er det lige ud ad landevejen, kan jeg godt glemme det et øjeblik indtil han begynder at småløbe.
  Du løber også pænt stærkt, når du går, kan jeg regne ud, på din kommentar om et mageligt tempo.

   • Jørgen
   • 12. januar 2014
   Svar

   Min kone går også hurtigere end jeg gør og hun må også sætte sit almindelige tempo lidt ned for ikke at gå fra mig. Jeg kan godt gå hurtigere, hvis jeg bestemmer mig for det, men det almindelige gåtempo opfatter jeg ikke som særligt hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *