Aftenstemninger fra Rom 1964

For en rum tiden siden havde Ellen et aftenbillede af bilers røde lygter som striber på sin blog. Jeg har nu ikke fundet det igen, men dengang skrev jeg at billedet fik mig til at tænke på, at jeg tog et par sådanne billeder i Rom i 1964. De følger her.

Jeg var 21 år gammel på det tidspunkt, eller blev det kort efter. Vi var 4 unge mennesker, der havde kørt en Volkswagen til Rom, hvor jeg i øvrigt var første gang i 1962 og sidste gang i 1983.

Den ene tog hurtigt hjem, idet han ikke kunne spise den udenlandske mad, den anden skulle videre til Grækenland. Hvad den 3. gjorde ved jeg ikke. Jeg selv tog hjem efter en vis tid, først med tog til Basel, så på stop gennem Tyskland (bl.a. kørte jeg med en i en stor BMW i et tempo jeg aldrig havde prøvet før).

Konstantins triumfbue 1964

Her ses spor af biler, bl.a. blinklys. Triumfbuen er Konstantins lige ved Colosseum. I 1964 var triumfbuen ikke indhegnet, men det ser ud til man kørte uden om den. Eric har et godt billede af Konstantins triumfbue i dagslys.

Rome by Night 1964

Mon det er Victor Emanuel monumentet der anes i baggrunden?

Colosseum 1964

Colosseum til den ene side.

Colosseum 1964

Colosseum til den anden side.

Tags: , ,
Forrige post

Holde orden eller rydde op

Næste post

10000 skridt på 1½ time

Comments

  • Eric
  • 13. januar 2014
  Svar

  Rom er fotogen 🙂 Jeg kan godt lide dine aftenbilleder af Colosseum.

   • Jørgen
   • 13. januar 2014
   Svar

   Ja, meget. Takker.

 1. Svar

  Det er sjove billeder af de “udstrakte” lygter i Rom, verdens bedste by.

   • Jørgen
   • 13. januar 2014
   Svar

   Ja, det er langlys.

 2. Svar

  Det er nogle meget flotte fotografier, og Colosseum er imponerende. Mærkeligt at den har stået i så mange år. Dengang i 1964 var den ikke så restaureret, som den er i dag. Man har været nødt til at beskytte den mod syreregn m.v.

   • Jørgen
   • 13. januar 2014
   Svar

   Tak. Ja, nutidens forurening er givet hård mod oldtidsminder. Måske skulle de alle være lavet af kampesten som Ponte san Angelico (hedder den vel).

 3. Svar

  Tænk at tage hjem, bare fordi man ikke kan få mors frikadeller 😀 Den mand må være gået glip af meget i sit liv …
  Du kunne allerede noget med billeder, da du var ganske ung, kan jeg se.
  Jeg har også fløjtet afsted på de tyske Autobahnen i en BMW720 – 220 km/t. Det var skægt, men jeg ville ikke turde i dag.

   • Jørgen
   • 13. januar 2014
   Svar

   Ja, stakkels mand. Tak, tak. Jeg forsøgte i alle tilfælde. Jeg syntes ikke det var skægt, men jeg var vist så træt at jeg faldt i søvn.

 4. Svar

  Dejlige billeder – og dit blogindlæg får mig til at tænke på, at min mand også kørte en Volkswagen til Rom. Jeg gætter på, det var en god måde at komme ud og opleve Europa på, og som mange unge mænd benyttede.
  Jeg var i Rom som 18-årig og husker stadig, hvor stor en oplevelse, det var.

   • Jørgen
   • 13. januar 2014
   Svar

   Tak, ja,det var vist meget almindeligt at køre udlejningsbiler rundt i Europa dengang. Rom glemmer man aldrig, når man har været der, vil jeg mene.

 5. Svar

  Ha ja, jeg troede faktisk at romerne og grækerne byggede i noget mere bestandigt end den marmor, som man så let kan hugge i. Men hvis man ellers orker, så kan man se en række dokumentarer om Acropolis, hvori det fortælles at bygmestrene dengang havde stor sans for vejrbestandighed og blandt andet vidste meget om hvilke metaller, man kunne bruge til “mur-ankre” og lignende, der hvor det var nødvendigt for at bygningerne blev stabile.

  Der er nok ikke mange af de bygninger, som er rejst i de sidste 20 år, som vil stå om 2000 år 🙂

   • Jørgen
   • 21. januar 2014
   Svar

   Der er nok ikke mange af vore bygninger, der står om 2000 år, men det skulle ikke undre mig om Engelsbroen i Rom gør. Det var den man første ville betale 40 år efter færdiggørelsen, idet man ville være sikker på holdbarheden.

 6. Svar

  Rettelse: Jeg troede faktisk -> Jeg troede som barn […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *