Tidligere på dagen kunne jeg meddele fruen, at “jeg har hyppet mine kartofler”.
“Vores”, sagde hun.
Ok, jeg har hyppet vores kartofler.
Det er vel ellers ikke specielt umoderne, at man hypper sine egne kartofler.
Nu glæder jeg mig til at grave nogle knolde op senere på sommeren – og spise en sommerdelikatesse.
Har du hyppet dine egne kartofler?
Næh det lader jeg kartoffelavleren om, godt at jeg er gift med ham 🙂
Der er ikke noget skønnere end de første kartofler, om de kommer fra sin have eller sine marker, glæden er vist lige stor 🙂
Forstås. Nye kartofler må man have og har man dem i have eller på mark er man heldigt stillet.
Det har jeg. Mange gange. Men det er der desværre ikke kommet noget spiseligt ud af 😉
Der er ikke ret meget, der er bedre end nye kartofler – hvem der så end måtte have hyppet dem.
Sådan kan det gå. Jeg glæder mig til nye kartofler fra haven og undrer mig i øvrigt over at man tilsyneladende ikke bruger sådanne sydpå på samme måde som her.
Ja da. Ganske som Ellen, men dem ude i haven trænger gevaldigt. De er nemlig blevet noget ‘langhalsede’ men dagen har været fuldt besat med andet, så det må blive i morgen, når jeg har fri. Jeg håber samtidig at vi får lidt vand, så jorden er medgørlig, for lige nu er den som beton.
Forstås. Vi fik ikke meget vand her, men det er nu lettere at hyppe kartofler når jorden er mere medgørlig og ikke for betonagtig.
Jeg elsker nye danske kartofler, og når jeg kan få dem direkte fra jord til bord, er jeg glad.. 🙂 men nej jeg hypper ikke kartofler på altanen..
Nye danske kartofler netop opgravede er en superb delikatesse. På altanen kan du måske have helt med udbytte fra en enkelt knold i en spand.
Det synes at være ret udbredt at hyppe sin egne kartofler. Jeg prøver at lade være, men havde jeg en have, ville jeg gøre det 🙂
Jeg er så ganske enig i begge betragtninger.
Ja, det er meget forunderligt, at der ikke er større interesse sydpå for denne spise. Har lige været i PL, som er verdens 4. største producent af kartofler.
Vi kunne opdrive nye kartofler nogen steder, og sådan har det været i alle 24 år, vi er kommet fast i Polen.
Derefter 2 dage på jagt ved Lüneburger Heide, hvor kartofler er hovedafgrøden. Samme nedslående virkelighed. Fuld fokus på asparges.
Ikke at asparges er en ringe spise; men jeg må se at få dem lært det med kartofler, smør og swartzbrot.
Ja, det er noget forunderligt noget at man ikke forstå sig på den fornøjelse det er at spise nye kartofler. Vi konkluderede så sent som i går, at en pose nye kartofler er at foretrække for asparges.
Held og lykke med omvendelsesforsøget.