Børnebørn, aktiviteter, energi og bedsteforældre

Når bedsteforældre passer børnebørn skal der ske et eller andet, og gerne noget der kan forbruge energien og medføre en god, naturlig træthed.

Vi passer børnebørn pt., to piger på 5 og snart 4 år. De er livlige og har gang i mangt og meget.

Sidste år besøgte vi Køge Miniby, og den ældste udtrykte et ønske om atter at komme dertil. Det gjorde vi så. Pigerne synes det er spændende at se husene i den gode størrelse de har – forholdet er 1 – 10. Det kan overskues. Der er havn, torv og kirke m.m.m., og er man ved kirken spiller orglet. Spændende at lægge øret til.

Efterfølgende ville de ikke med til stranden, og kun den ene havde lyst til at besøge Gl. Kjøgegård Park og alle dens rhododendron, der nok ville være på det sidste.

På P-pladsen viste det sig at alle gerne ville med en tur ind i parken – bare den ikke var for lang.

Det var den ikke, men hold da op hvor kom der gang i udfoldelserne. Man kunne gemme sig bag og mellem nogle buske, man kunne løbe på de store plæner, man kunne lave cirkusforestilling i alpelandskabets manege og illustrere flere dyr osv.

Det var ren fornøjelse at se på og være med i.

Pointen er ret indlysende. Det er fint at besøge minibyen, men det er finere at besøge parken. Af den enkle grund at udfoldelsesmulighederne for fantasien og brugen af kroppen er langt bedre det sidste sted. Lige netop det har de to piger brug for.

Hvad kan vi så gøre næste gang. Det samme eller finde Sjællands højeste punkt og se det hele lidt for oven.

Forrige post

Grey house in Copenhagen

Næste post

Gammelt hus i Matrei in Osttirol

Comments

 1. Svar

  Hej Jørgen!
  Der da ellers kommet gang i skriveriet. Herlig læsning!
  kh BB

 2. Svar

  Hej Jørgen
  Som forældre er det sjovt at læse perspektivet fra bedsteforældre. Vi forstår så ganske godt hvor rart det må være at kunne “låne” dem, og derefter levere dem tilbage. Der er sjove perspektiver i børn, og vi lærer meget hele tiden fra deres sjove bemærkninger og direkte livssyn.
  Tak for en god blog 🙂

 3. Svar

  Tak for kommentarerne –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *