I år bemærkede jeg, hvornår Pometet i Tåstrup har åbent hus, bl.a. inspireret af information i blogland sidste år.
Turen gik dertil i overskyet, tørt og mildt vejr, og det var en fornøjelse af gå en tur rundt og se på det der nu faldt sig for. Du kan orientere dig om denne del af Københavns Universitet på Pometets hjemmeside.
Jeg har ingen ide om, hvorfor disse æbler kaldes pandekageæbler, men store og flotte var Altländer Pfannkuchenapfel.
Alnarps Rosmarin tiltrak sig opmærksomhed på grund af deres farve.
Og sandelig om ikke opmærksomheden faldt på disse æbler af sorten Fåremule.
Der var også en vinmark – foruden mangt og meget andet – at se, og her ser det ud til at man passer på de snart modne druer så fuglene m.fl ikke snupper dem.
I et stort drivhus kunne imponerende klaser af Katharina-druer ses.
Og af sorten Nero – navnet taler vel næsten for sig selv.
Slutteligen måtte sorten Rødhætte foreviges.
Et glas friskpresset æblesaft gjorde sit til at det var en fornøjelse at tilbringe lidt af søndagen på disse kanter. Gentagelse næste år er meget sandsynlig.
Interessant.
Hvis du ser det i god tid til næste år, må du da gerne annoncere det … jeg er desværre ikke helt god til selv at huske at tjekke den slags, men jeg vil så gerne opleve det.
Det var faktisk dejligt at være. Der var mange mennesker, men plads nok. Skal gerne søge at minde om det, hvis jeg falder over tidspunktet næste år i september.
Ajjj der ville jeg gerne ha været i dag. Sikke nogle flotte æbler.
Det var også en fornøjelse. Denne kommentar var smuttet i spamfilteret, jvf. din senere kommentar.
Sikke en spændende oplevelse! Jeg har i flere år lovet mig selv at besøge Pometet i Tåstrup, men havde fuldstændig glemt det igen.
Håber det lykkes engang, du vil nyde det.
Det har jeg haft planer om at besøge i flere år. Jeg glæder mig til, at at det kan lade sig gøre.
Smagte du noget af det?
Du har noget at se frem til. Jeg smagte æblesaft og en nedfalden blomme.
Ja, æblesaften nævnte du – men jeg tænkte på smagsprøver af æblerne …
Nej, jeg smagte ikke æblerne, men så nogle gå rundt med en kniv og smage på de nedfaldne. Det vil jeg gøre en anden god gang. Jeg gik ud fra man skulle lade tingene være. I øvrigt kunne jeg aldrig drømme om at købe Pink Lady, der er for søde og ikke syrlige nok til mig.
Så nåede du det. Der er nemlig rigtigt meget at se, og mange grupper man bare kan stille sig op i og få en eksperts viden om bestemte træer, sorter, sygdomme osv. eller man kan bare gå rundt på egen hånd, og smage på de nedfaldne frugter, som er de eneste man må røre.
Det gjorde jeg. Vi gik en god tur selv os selv, men jeg ser sagtens de mange muligheder for at følge med en gruppe. Heldigvis forstod de fleste (langt de fleste) at man ikke måtte plukke æbler m.v., men kun samle nedfaldne op. Enkelte synes ikke det oplyste omfattede dem.
Det er et herligt sted!
Tænk, hvilken rigdom i variation, og så spiser de fleste mennesker blot franske vandsmagende Golden Delicius i plastfolie. Jeg fik engang chancen for at gå rundt i pometet en hel dag en efterårsdag helt for mig selv.
Ak. Alt det, mange går glip af.
Det må have været en god dag, og ja, man går glip for for mange gode nuancer i sine oplevelser når man bevidstløst køber Pink Lady og Golden Delicius. Man kunne dog i det mindste prøve med RødGolden Dilicius.
Det er altså underligt, mine kommentarer forsvinder ind i mellem, og det er ikke kun hos dig, men også hos andre ikke blogspot bloggere. Jeg skrev en kommentar i aftes, og jeg så den dukke op under Madames.. Nu er den væk, jeg fatter NADA…
Nå anyway.. det er stadig nogle mega flotte æbler, og hvis du falder over arrangementet næste år, må du meget gerne fortælle om det inden, jeg kunne også godt tænke mig at komme ud og se det. 🙂
Din første kommentar er fundet, se øverst. Skal nok minde om det åbne hus, hvis jeg opdager det.
Pometet ser ud til at være en spændende sted, der smager godt 🙂 Dejligt sted at tilbringe en efterårsdag.
Jeg går og tænker på at købe en saftpresser, så jeg kunne presse af både årstidens frugter og grønsager, for det kunne give en masse gode vitaminer. Saftpressere er bare så pokkers dyre.
Det kan klart anbefales – husk en lille lommekniv. Ingen grund til en saftpresser, bare spis frugten som den er – med saft og det hele.
Sikke nogle flotte druer i pometet! Det er et godt tip til en udflugt (måske næste år!) 🙂
Ja, jeg blev også lidt overrasket over druernes frodighed. Det er et spændende sted at besøge.