Æbleflæsk uden med flæsk

Overskriften er en omskrivning af min datters forhold til blomkålsgratin som barn. Hun kunne så vældig godt lide “blomkålsgratin uden med blomkål”.

I øjeblikket er der nedfaldsæbler i haven.

James Grieve er et glimrende spiseæble, men lige nu kan æblet bruges som tilbehør til forskellige retter.

En portion æbler skæres i stumper. Lidt olivenolie opvarmes på en pande, æblerne steges til de er møre som man foretrækker dem. En anelse brun farin tilsættes. Og man har en portion æbleflæsk uden med æbler.

Tags:
Forrige post

Min barndoms hasselnødder

Næste post

Op- og nedgradering til og fra Windows 10

Comments

    • Ellen
    • 18. september 2015
    Svar

    Æbler er godt tilbehør til meget mad – også til fisk, stegt sammen med løg (eller blommer) er det glimrende. Aubies yndlingsæbleret er ganske enkelt æbler kogt med sukker til det, han kalder applemousse – det kan han spise til alt – også som pålæg.

      • Jørgen
      • 18. september 2015
      Svar

      Der er nemlig mange muligheder med æbler, og når de er ganske gratis er det en ekstra fornøjelse. Fint at Aubie elsker æblemos.

  1. Svar

    Måske er jeg dum, men hvad med flæsket?

      • Jørgen
      • 18. september 2015
      Svar

      Eftersom vi brugte olie til at stege æblerne i, var det ikke nødvendigt at bruge flæsk for at få feststof. Æbleflæsk er vel den klassiske ret. Vi fik bare noget andet til.

  2. Svar

    Din datter var tilhænger af gratin-sovsen (bechamel sovs tror jeg det hedder) med sprød ost foroven, kan jeg regne ud!

    Jeg kan godt lide blomkålsgratin, – det kan være meget sundt uden ret mange kalorier – og indlægget her fik mig til at spørge: Hvornår har jeg sidst lavet blomkålsgratin?

    Æbleflæsk har jeg derimod aldrig lavet – hverken med eller uden flæsk! 😀 Til gengæld har jeg lavet stegt æble til blodpølse, som jeg vældig godt kan lide. Desværre fås blodpøkse i dag oftest i fedtrig “kvalitet”, altså dårlig kvalitet, – umulig at stege så den bliver let og sprød. Nå det var et sidespring! Uha 🙂

      • Jørgen
      • 18. september 2015
      Svar

      Det er vist også længe siden vi har fået blomkålsgratin her. Det smager godt. Du skulle prøve at stege lidt æblestumper i olie …
      Jeg kan også godt lide blodpølse, men gider stort ikke de købte når man kan huske mormors for 65 år siden!

    • Eric
    • 18. september 2015
    Svar

    Ja, med kaloriebomber uden med kalorier kan man hurtigt slanke sig. 🙂 Som tilbehør er stegte æbler med tørrede tranebær og måske et dryp honning heller ikke at foragte.

      • Jørgen
      • 18. september 2015
      Svar

      Jeg må finde en kaloriebombe uden med kalorier. Jegtænkte faktisk på at honning var en nærliggende mulighed som erstatning for farin. Men ikke på tranebær – tak for det.

  3. Svar

    Lutter gode retter, du omtaler. Desværre er det i vores hus kun mig, der synes om frugt i aftensmaden. Og “ham den anden” er nok blevet lidt for gammel til at lære nye tricks; det mener han i hvert fald, når det gælder frugt i mad.

      • Jørgen
      • 2. oktober 2015
      Svar

      Burde “ham den anden” ikke bare spise hvad der serveres, hvis det ikke er ham selv der laver maden?

      1. Svar

        Det kunne man godt argumentere for, og han spiser meget loyalt, men jeg er ikke i tvivl om, hvornår jeg ikke behøver gemme opskriften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *