Brøndbyskoven og Vestvolden

Vi var nogle stykker, der lørdag formiddag gik en tur fra parkeringspladsen ved traktørstedet over for Brøndbyøster Kirke gennem Brøndbyskoven.

Vestvolden

Denne skov er en ung skov, der er plantet fra 1952 – 1960. Man kan måske ane at træerne ikke er så store. Den er en fint rekreativt sted sammen med Vestvolden.

Vestvolden er godt 14 km. lang – fra Avedøre til Utterslev Mose. Vi gik på en del af ruten. Man kan gå opppe på volden, som det kan ses på nogle af de følgende billeder eller på en asfalteret vej.

Man får et indtryk af et meget omfattende bygningsværk, der må have kostet mange kræfter at bygge med håndkraft, trillebøre og tipvogne af de 2000 mand, der udførte arbejdet, jvf. befaestningen.dk.

Her følger nogle indtryk:

Vestvolden

Vestvolden

Vestvolden

Vestvolden

Vestvolden

Tags: ,
Forrige post

Fredskrudtmagasin

Næste post

En samtale

Comments

 1. Svar

  Vi har flere gange talt om at tage ud til Vestvolden, men har aldrig fået gjort alvor af det. Typisk os – det er jo lige i nærheden …

   • Jørgen
   • 13. maj 2014
   Svar

   Det vil da være en god ide – I kan evt. køre en lille omvej!

 2. Svar

  Og tænk, det meste er vist bygget så sent som i slutningen af 1800-årene. Skønne spildte kræfter.

   • Jørgen
   • 13. maj 2014
   Svar

   Det er det – og der blev flyttet så meget jord at det svarer til 3.150.00.000 liter mælk (frit efter hukommelsen) af 2000 mand.

 3. Svar

  Det er et sted, jeg må udforske lidt mere – det lyder spændende med en travetur ved Vestvolden.

   • Jørgen
   • 13. maj 2014
   Svar

   Det kan anbefales.

 4. Svar

  Jeg bor i Hvidovre og kører tit en tur ud til Vestvolden og går en tur i Brøndbyskoven, der er den nærmeste natur jeg har. Jeg synes, det er et dejligt sted at komme.

   • Jørgen
   • 13. maj 2014
   Svar

   Det kan jeg godt forstå – jeg tror egentlig også det var til denne skov vi kørte da vi boede i Hvidovre (til 1978).

 5. Svar

  Smukke billeder! Jeg har været der flere gange, dels fordi jeg kendte nogle mennesker i Rødovre, og dels sammen med én, der skulle aflæse en antik jordskælvsmåler (seismograf) i et af de kolde kælderrum, og en anden gang cyklede jeg fra Gentofte til Glostrup bare for at prøve det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *