Carlsbergbyen

Forleden var jeg med til en rundvisning i Carlsbergbyen. Det var interessant. 

Carlsbergbyen

Egentlig skulle jeg slet ikke have været med til rundvisningen i Carlsbergbyen, men sygdom gjorde, at jeg fik den ene plads.

Introduktionen fandt sted i showroomet, der er henlagt til Maskincentralen. Det var her man lavede strøm m.v. til området til for få år siden. Ovenstående gedigne ca. 100 år gamle maskine står i rummet, som i øvrigt kunne være et besøg værd i sig selv.

Mange bygninger er fredede. Kældrene under området menes at være 6-7 km. lange. Nogle er fredede og andre kan man ikke køre over med en lastbil. Der er mange udfordringer i forhold til det bestående, og hertil kommer at der skal opføres et større antal nye bygninger, herunder flere tårne, hvoraf et på 120 m. Der skal være boliger, uddannelsessteder, parker og forretninger m.v. og der lægges vægt på et levende område. Bydelen bliver interessant derved at den i et vist omfang følger kældrenes placering, således at bliver snævre passager og skæve vinkler.

Man er ved at opf og øre det første tårn. Nogle store skorstene er netop nedtaget. En ny bro over jernbanen er indforskrevet fra Polen og er lagt på plads. Her bliver en ny indgang til bydelen. Konsekvensen er at Vigerslev Allé skal forhøjes en meter. En ny station er under opf’ørelse til afløsning af Enghave Station. Der er gang i udviklingen nu – og i de næste mange år. Skulle du have lyst er det muligt at købe en bolig til 16.000.000 kr. Eller mindre.

Rundvisningen gav lyst til senere at gå en tur gennem området og se på, hvad der så er sket. Og den mulighed behøver man ikke melde sig til. Skulle du have lyst til at se nærmere på bydelen er der mange informationer på Carlsbergbyen.

Tags: ,
Forrige post

Sporarbejde i Kristi Himmelfart og andre steder

Næste post

Befrielsesaftenen den 4. maj 1945 som min moster oplevede den

Comments

 1. Svar

  Det lyder både spændende og interessant, men jeg tror nu nok, jeg holder mig til den i denne sammenhæng uhyre billige bolig ved Præstøfjorden 🙂
  Forhøje Vigerslev Alle med en meter?? Det lyder kompliceret.

   • Jørgen
   • 9. maj 2015
   Svar

   Det var spændende, og jeg har nu heller ikke behov for en ny bolig på de kanter. Jeg ved ikke hvordan man forhøjer gaden, men det kan forklares.

  • Pia
  • 10. maj 2015
  Svar

  Sikke et projekt. Jeg tænker, så er der da arbejde til et par mænd eller 1000 i nogle år.
  Nej tak, vi har heller ikke behov for en ny bolig.

   • Jørgen
   • 11. maj 2015
   Svar

   Det er et meget omfattende projekt og der er arbejde til mange mand (mænd og kvinder) i årevis. Stedet er for langt fra Storskoven!

 2. Svar

  Det er en tur værd. Jeg har længe hørt om Carlsbergbyen, og jeg ved at nogle mennesker er meget glade for ideen, ja rent ud forelskede, idet de opfører sig som en forelsket der ikke kan se fejlene.

  Jeg husker Carlsberg som en virksomhed der var det økonomiske grundlag for mange svage mennesker, og det tror jeg vi kommer til at savne.

  Der er ikke nogen ærlige mennesker, som har råd til at betale 16 millioner for en bolig.

   • Jørgen
   • 11. maj 2015
   Svar

   Ja, det er umagen værd at gå en tur og se hvad der sker. Jeg hørte om fejemændene engang, nemlig der Carlsberg-ansatte, der var blevet demente af for mange øl. De holdt til i et lokale, hvor de, efter t have fejet lidt, kunne få tilfredsstillet tørsten.
   Der er også billigere boliger at købe. Hvor går grænsen for ærlighed?

 3. Svar

  Spændende sted.. og endnu mere spændende priser. Jeg tror jeg bliver her i Roskilde.

  • Jørgen
  • 13. maj 2015
  Svar

  I vil givet synes det er et spændende sted. Forstår fint I bliver i Roskilde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *