Når man besøger Hesnæs, jvf. forrige indlæg, må man naturligvis også besøge Corselitze eller Det Classenske Fideicommis. Det er en velgørende institution.
Parken er åben for besøgende, og denne smukke park bør man unde sig en tur igennem. Skulle man være heldig at kunne komme ind på slottet, er det sikkert ganske spændende, men det var nu ikke åbent den dag vi var der.
Her følger et par indtryk fra parken. Motiverne stod i kø og børnebørnene lånte mit kamera og øvede sig i at tage billeder. Nogle af de følgende er taget af dem.
Ishuset i parken er vist nok fra 1779 og det kunne rumme 34 m3 is.
Kodriverne blomstrede i parken.
Frugttræerne blomstrede.
Ældstebarnebarnet faldt for et stykke bark.
Og hun tog også et billede af morfar.
Fint billede af morfar og fine billeder i det hele taget.
Corselitze slot har åbent én dag om året, og det var i søndags, fortalte Pia mig. Det var lidt ærgerligt, for nu må jeg vente et helt år med at se det, men parken er da også et besøg værd, kan jeg se.
Tak. Man skal vist være ret heldig for at ramme den årlige åbningsdag.
Dejligt at vejret er blevet så godt, at man kan nyde den slags ture. Smukke motiver.
Det er det – og tak.
Dejlige billeder.
Jeg må korrigere Ellen. Corselitze åbner ikke de private stuer for offentligheden åbent hvert år, men når de åbner, er det som regel på skovens dag. På skovens dag er der altid flere arrangementer på Corselitze, og landbrugsmagasinet er altid åben den dag. Ligesom der arrangeres skovtur med guide der fortæller.
Tak. Man må huske at læse programmet inden man drager til Corselitze den dag der er mulighed for at komme lidt tættere på.
Det vil sige, at det ikke engang er hvert år, man får chancen, Pia? Der må da være sort af mennesker, når det endelig sker. Men der skal vist ikke bookes?
Selvfølgelig er der mange mennesker, men de fordeler sig pænt i skov, park, lade og de forskellige aktivitetspladser. Nej der skal ikke bookes. Det bliver annonceret med meget kort varsel, men Skovens dag, kan man google, og så kan man evt. afsætte dagen og håbe 🙂
Tak for informationen.
Flotte billeder! Jeg har altid undret mig over hvor meget is der kunne være i konditorens is-hus og hvor længe det kunne holde 🙂
Tak – ja, det er en utrolig kapacitet.
Pingback: Gamle ishuse | Kort og godt