Den forsvundne cookie-bjælke

Dette kan være en vigtig information for nogle blog- hjemmesideejere. Vises din cookie-bjælke som den skal?

Cookie-bjælke

Af de sidste par indlæg på bloggen er det fremgået, at jeg har måttet skifte computer. Det burde have medført at cookie-bjælken viste sig igen, således at jeg kunne acceptere cookies på egne sider. Det gjorde den ikke. Efter lidt undren gav jeg mig til at se efter hvad årsagen kunne være.

Jeg har brugt kode fra Silktide for at leve op til kravet om information om cookies (og krumme agurker), og det viser sig at Silktide har ændret koden af økonomiske grunde i november sidste år. Det har jeg ikke opdaget før nu, men havde jeg abonneret på nyhedsbreve, havde jeg sikkert bemærket ændringen.

Jeg skal følgelig til at ændre nogle få koder, og glæder mig over jeg ikke skal til at ændre koder på tusindvis af sider. Det bliver ikke sjovt for Eric!

Tags:
Forrige post

En overskrift

Næste post

Open Live Writer

Comments

  • Eric
  • 27. februar 2016
  Svar

  Ro på 🙂 En cookie afgør, om cookiebjælken skal vises eller ej, Hvad du laver på din computer, ændrer ikke på andres.

   • Jørgen
   • 28. februar 2016
   Svar

   Denne kommentar skulle af en eller anden grund godkendes. Så forstår jeg bedre den næste.

  • Eric
  • 27. februar 2016
  Svar

  Hm, det ser ud til, at du har ret. Støn …

   • Jørgen
   • 27. februar 2016
   Svar

   Vi skulle have valgt en anden mulighed i sin tid. Det er ret usmart, især når det var anbefalet af Google.

 1. Svar

  Pyha, hvor er jeg glad for, at jeg ikke valgte Blogspot eller Blogger, eller hvad det nu hedder! Jeg er overhovedet ikke berørt af alt det cookie-pjat. Ikke synligt for mig selv i hvert fald …

   • Jørgen
   • 29. februar 2016
   Svar

   Jeg tror Google selv sørger for information om cookies på Blogspot. Det kan være du ikke er berørt, men egentlig vil jeg tro du bruger cookies og dermed er du forpligtet til at gøre opmærksom herpå.

   1. Svar

    Hvordan finder jeg ud af, om jeg gør det? Og hvem kommer og giver mig smæk, hvis ikke jeg gør noget ved det?

     • Jørgen
     • 2. marts 2016
     Svar

     Jeg skal ikke gøre mig klog på dagen, men blot henvise til https://erhvervsstyrelsen.dk/cookie-loven-0

  • Eric
  • 28. februar 2016
  Svar

  Mange tak for tippet. Det kostede godt og vel en søndag formiddag med søg og erstat. Det var heldigvis en del hurtigere end første gang.

   • Jørgen
   • 29. februar 2016
   Svar

   Velbekomme. Godt det ikke var mere omfattende, og lad os håbe det ikke sker igen.

  • Pia
  • 28. februar 2016
  Svar

  Det var dog en frygtelig masse irriterende arbejde du har måtte tage dig af i den sidste tid.
  Til Ellens kommentar, så er der intet arbejde med cookies, hvis man bruger Blogger.

   • Jørgen
   • 29. februar 2016
   Svar

   Det er nu ikke så slemt – jeg gør lidt ad gangen. Heldigvis opdagede jeg problemet med cookies. Se min kommentar til Ellens bemærkninger.

 2. Svar

  Jeg ser aldrig sådan nogle cookie-monstre på sider, jeg besøger ofte, der må være en mekanisme i koden, som slår advarselen fra når man én gang har accepteret og iøvrigt accepterer at cookies fra vedkommende website bliver liggende.

  Men ellers, for andre websites, får jeg dem igen og igen. For enkelte websites (fx. blogspot) får jeg dem igen og igen selv om jeg har accepteret.

   • Jørgen
   • 3. marts 2016
   Svar

   Det er heller ikke meningen bjælken skal komme igen og igen, når det er samme maskine man bruger, men når man får en ny, burde den jo vise sig. Det var det den gjorde hvorfor jeg studsede og fandt der var et problem, nemlig ændringen af koden.
   Det undrer mig – som du bemærker – at blogspot-blogge igen og igen viser koden uagtet accept.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *