Det sidste brev med gamle frimærker

Dette brev er sendt til mig selv i slutningen af december 2023. Et tilsvarende sendte jeg til mine børnebørn. Forklaringen på dette med frimærker overlæssede og -frankerede brev er følgende:

I løbet af december 2023 blev jeg klar over, at man ikke længere ville kunne sende breve frankeret med frimærker udgivet siden 1933. Forklaringen er, at disse frimærker er uden moms og at det fra 1. januar 2024 ikke længere er muligt at sende breve uden moms til adresser i Danmark. Eftersom jeg havde en mindre mængde ubenyttede frimærker liggende, var det nærliggende at lave de tre omtalte breve. Med de anvendte frigørelsesmidler kom brevene til at se ud som illustreret.

Herefter skete følgende:

Torsdag den 28. december 2023 blev de skubbet ind i den nærmeste postkasse, der allerede var låst som nytårssikring. Postkassen måtte forventes tømt den sidste tømningsdag før årsskiftet.

Som det kan ses, har man stemplet brevet med et automatstempel den 31. december 2023, men ikke alle frimærker blev annullerede herved. Nogle af dem blev håndstemplede 2. januar 2024, og eftersom brevet skulle leveres senest 5 hverdage efter det var sendt, begyndte jeg at se efter i postkassen i ugens løb. Der kom ikke noget brev.

Forklaringen synes at være, at posten havde lagt det i en bunke for sig selv, hvor det lå i 10 dage, idet endnu ikke-stemplede frimærker fik en tur med håndstemplet den 12. januar 2024, hvorefter det blev henlagt i en ny bunke.

Brevet blev modtaget den 19. januar 2024 – og mine børnebørn fik sandelig også deres samme dag. Det gamle postvæsen, der fylder 400 år i 2024, forekommer at være en lidet effektiv opgaveløser, der siger et og gør noget ganske andet.

Uagtet alt dette er der kommet et morsomt stykke filateli ud af anstrengelserne – og det er det hele værd.

Tags:
Forrige post
20240507_Køge Å (1)
Køge ås

Køge Å

Næste post

Bloggen flyttes

Comments

 1. Svar

  Sikke en god ide. Og det dejligt minde for dine børnebørm

   • Jørgen
   • 7. maj 2024
   Svar

   Tak for kommentaren, der af en eller anden grund var endt i spam.

 2. Svar

  Sjov ide.
  PostDanmark er supereffektiv, når det angår pakker, fordi de der har masser af konkurrence. Når det kommer til breve, har de de facto monopol, og det berettiger dem tilsyneladende til at skalte og valte efter deres forgodtbefindende.

 3. Svar

  Ja, det er slut med netop den ide.
  Og trist at Postnord agerer lettere usympatisk i henseende til nogle brevforsendelser.

 4. Svar

  Sikke en god idé. Hvis jeg havde haft gamle frimærker liggende, havde jeg også sendt et sådant brev til mig selv, hvis jeg vel at mærke havde fået en sådan god idé – og det er der ingen, der siger.

  Jeg undgår i videst mulige omfang PostNord/Mord. Den mest åbenlyse årsag er, at jeg er evindeligt træt af deres SMS’er om, at jeg ikke er hjemme, når jeg rent faktisk sidder en hel dag og venter på en pakke. Og når det sker, kan man ikke komme i kontakt med dem. Prøv selv deres såkaldte kundeservice på nettet.

  I dag venter jeg eksempelvis på en pakke fra Apple. Jeg købte varen i fredags. De sender ekspres med DHL, så jeg vil modtage den i dag. Og det slår aldrig fejl.

  Var det ikke fordi, jeg bestilte op til en weekend, havde jeg modtaget den på den førstkommende hverdag, hvilket vil sige dagen efter! Der kunne PostNord lære en del.

  1. Svar

   Ja, det var en ret god ide, og især når Posten nu synes der skulle gøres ekstra meget ud af filatelistens fornøjelser.
   Noget fungerer trods alt godt, når man skal modtage pakker, men åbenbart ikke altid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *