Det var noget af en pause

Egentlig er det ikke særlig klart, hvad der bevirkede pausen fra blogland i den sidste månedstid. Et eller andet må have gjort sig gældende. Måske det dårlige vejr i juli. Måske noget andet. Men jeg ved godt, hvad der fik den til at trække i langdrag.

Raps

Pausen begyndte omtrent på det tidspunkt Donald skrev om skulper og besværligheden med at fotografere dem. Inspireret heraf tog jeg et par billeder af en rapsmark en af de meget grå og kedelige julidage. Billederne er her. Sådan bare for kontinuitetens skyld. Frøene er forlængst høstede. I øvrigt har jeg bemærket en stor spildprocent, idet en mængde spirede rapsplanter har vist sig på den ene af to marker jeg ofte går forbi.

RapsRapsRaps

Det var især to hændelser, der fik pausen til at trække ud, idet jeg blev så tilpas optaget af begge, at der ikke var plads til så meget andet.

Den første var en mail fra Google. Der skal inden udgangen af september være en angivelse af at sider med annoncer fra Google m.v. anvender cookies. Det skal naturligvis gøres og er ikke den store kunst. Jeg har ikke 5000 sider der skal ændres hver og en. Men det tog nogen tid at finde ud af, hvordan man skal gøre det.

Den anden hændelse, som i den grad blev en forstyrrelse, var muligheden for at opgradere til Windows 10. Kors for et cirkus. På den stationære pc er jeg gået tilbage til forrige styresystem fordi alt for meget ikke virkede efter opgraderingen. Efter nedgraderingen virkede antivirusprogrammet ikke. En tablet blev også opgraderet, men det viste sig at antivirusprammet helt var forvundet, tror jeg, og forsøg på genistallering fik maskinen til at strejke. Helt.

Det kan naturligvis ikke nytte at bruge så meget tid på alt det, det må ordnes hen ad vejen, men jeg skal love for der er været bundet opmærksomhed og energi heri.

Jeg går ud fra jeg skriver lidt nærmere om fænomenerne. Lidt forsigtighed med forpligtelse er vist nok passende!

For mange år siden lavede jeg et kursus, der blandt andet indeholdt overvejelser om, hvad der skulle til for at ugjorte opgaver blev udført. En af deltagerne skulle gennem hele to søvnløse nætter før det skete. I mit tilfælde skulle jeg have en mail fra Ellen. Tak for det.

 

Forrige post

Frø

Næste post

I forbifarten 9 – engelsk eller dansk og lidt DSB

Comments

 1. Svar

  Åh, det var godt at høre fra dig igen! Du må altså ikke gøre mig så bekymret en anden gang 🙂

   • Jørgen
   • 24. august 2015
   Svar

   Jeg kommer sikkert til at holde pauser i ferier, men håber sandelig heller ikke det bliver så langvarigt som denne har været. Anstændigvis burde jeg have meddelt at jeg pauserede …

 2. Svar

  Altså … selvfølgelig skal man have lov til at holde blogpauser … det var ikke sådan ment, men det tror jeg godt, at du er klar over?

   • Jørgen
   • 24. august 2015
   Svar

   Det er jeg helt klar over. Jeg er meget glad for du sendte mig en hilsen. Ellers havde jeg sikkert stadig siddet og fedtet med et eller andet problem.

  • Eric
  • 24. august 2015
  Svar

  Tillykke med at du har fået lavet cookie-kukket. Mageløst pjat og tidsspilde.

  Jeg trives fint med Windows 7, så jeg venter en stund med Windows 10, og når det sker, bliver det først på den lille rejsecomputer, hvor det ikke er så slemt, hvis det går galt.

   • Jørgen
   • 25. august 2015
   Svar

   Ja, tak, jeg skal blot lige træffe beslutning om hvilken metode jeg vil anvende og skrive lidt tekst, men det går nu nok.

   Jeg burde selvsagt have holdt mig fra Windows 10, men det lykkes åbenbart fint at finde måder at spilde tiden på.

 3. Svar

  Hej Jørgen

  Hvor er det godt at høre fra dig igen. Jeg var helt bekymret for om der var hændt dig noget. Men blog-pauser har man selvfølgelig lov at holde.

  Det var da trist at du måtte gå tilbage til Windows 7. Var der for meget, der ikke fungerede? Som du ved har jeg opgraderet til Windows 10, og jeg synes, det ser ud til at være gået godt – men der er ting, der opfører sig underligt. Fx. har jeg lige sat en backup af C- og D-drev i gang med softwaren Acronis, og den meddeler, at den vil tage 5 timer! Det kan simpelthen ikke være sandt, og jeg kan ikke se andet end at det må have med Win 10 at gøre.

   • Jørgen
   • 25. august 2015
   Svar

   Tak. Det er klart at man kan holde blogpauser, men jeg ville nu synes det havde været sympatisk om jeg havde meddelt det. Det var snarere en af mine gamle mekanismer, der styrede det forløb, og sådanne kan jo være besværlige.
   Jeg skal nok skrive om, hvad jeg oplevede ved opgraderingen til Windows 10, som jeg husker det. Det havde jeg nu gerne været helt foruden – og det klogeste er vist at vente med opgraderingen til nogle af fejlene er rettede.

  • Pia
  • 24. august 2015
  Svar

  Hvor er jeg glad for at høre livstegn fra dig. Mine tanker har også mange gange kredset om at sende dig en mail, men jeg er ikke nået længere end til tanken.

   • Jørgen
   • 25. august 2015
   Svar

   Jeg ser at jeg må agere anderledes i fremtiden og ikke være anledning til bekymringen uden særlig grund.

 4. Svar

  Pyha, sikke meget du har været ude for – håber, alt virker igen. Jeg har ikke selv turdet kaste mig ud i opgraderingen til Windows 10, fordi jeg forudså noget i retning af dine genvordigheder. Det er dejligt, at du er tilbage her på bloggen!

   • Jørgen
   • 25. august 2015
   Svar

   Lidt mindre havde ikke gjort noget. Alt virker ikke endnu. Jeg havde åbenbart lidt for meget tillid til at det ville fungere fint alt sammen, men det gjorde det ikke. Ser frem til at følge med igen.

 5. Svar

  Hvis ikke jeg havde brug for at kunne se billeder fra hver dag, så ville jeg også holde pause en gang imellem. 🙂

  Den slags opgraderinger, som du nævner, fra Windows-et-eller-andet til W10 – det er det rene mareridt og hvis man ikke kender faget (eller rettere teorien og forstår hvad der sker) så kan man hurtigt ødelægge mere end man forbedrer.

  Men så er der en anden ting: If it works, don’t fix it (unless you have another functioning system).

   • Jørgen
   • 26. august 2015
   Svar

   Ja, erfaringen er at man skal lade være med opgraderinger, hvis det man har fungerer godt. Det var ikke lige det jeg var opmærksom på.

  • Inge
  • 27. august 2015
  Svar

  Fint at se dig i readeren igen Jørgen. Jeg er selv røget i en blogpause, min grund er ferie..
  Man ved jo ikke altid hvornår sådan en pause indtræffer.. jeg gør i hvert fald ikke. Jeg havde ikke tænkt at holde pause i min ferie, men sådan endte det med at blive.

   • Jørgen
   • 28. august 2015
   Svar

   Jeg har fuld forståelse for dit synspunkt!

 6. Svar

  Spildet i vinterraps ser altid voldsomt ud.
  Man skal huske på, at udsædsmængden for at skabe en tæt og fuldt udviklet rapsmark er sølle 2 kg. pr. hektar.
  Udbyttet er normalt mellem 4 og 5 TONS, så der er en formidabel opformeringsevne.
  Spilder man blot 1 procent af frøene, er det 20 gange normal udsædsmængde, hvilket får det til at ligne et helt uacceptabelt tab.
  Samtidig ryger nogle af de små og skadede frø bevidst bagud af mejetærskeren, idet de alligevel vil blive frasorteret ved foderstoffen. De ofte også spireevne, så de bidrager også til tætheden.

  At dette grønne tæppe ikke kan gælde for efterårsgrøn mark i EU-regi er tåbeligt.

   • Jørgen
   • 28. august 2015
   Svar

   Tak for en interessant information. I de to marker jeg går forbi synes det især at gælde den ene at meget er spiret. Og der gror og gror – og det er naturligvis forunderligt at det ikke er grønt nok til EU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *