Det var så det val …

Valed er overstået og ingen kan længere sige valget (eller næsten igen).

Forrige post

Carlsen skakverdensmester

Næste post

En vis lille dreng

Comments

 1. Svar

  Jeg har ikke fjernsyn, så jeg har ikke bemærket det. Måske er det forståeligt, at det udlydende g kan blive svækket, men det skulle da gerne lige være der, og valed kan jeg slet ikke forstå, at nogen kan finde på at sige. Det er sørgelige tilstande.

  1. Svar

   Lidt mere distinkt udtale kunne man godt ønske sig af de sprogligt indflydelsesrige tv-folk.

 2. Svar

  Haha, du har helt ret – men vi er da nogle stykker tilbge, der kan udtale ordet valg.

  1. Svar

   Det går endnu – med udtalen.

  • Ellen
  • 20. november 2013
  Svar

  Det er bemærket fra min side, men jeg vil gerne understrege, at jeg udtaler lg’et som det skal 🙂
  Mange gange er der to l’er i ‘valled’, men det gør det jo ikke spor bedre.

  1. Svar

   Jeg tror også lg er hørligt når jeg siger valg, og jeg kan ogsågodt høre at valget ofte udtales “valled”.

 3. Svar

  Hvad mon der er tydeligt nok til at blive forstået?

  Jeg har hørt at Microsoft nægtede at lave sprog-genkendelse til dansk, fordi udtalen er så sløset.

  Hvis det er rigtigt, burde vi høre fra Sprog-guruerne, ikke sandt?

   • Jørgen
   • 25. november 2013
   Svar

   Det ville klæde os danskere at gøre umage med sproget som vi gør det med så meget andet. Man skal ikke have ret meget besvær med hørelsen før sløsetheden forstærker bøvlet med at forstå hvad der siges. Jeg kan da egentlig godt forstå Microsoft, men jeg har ikke hørt om det før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *