Du ser – YouSee

Som så mange andre havde jeg ca. 17.30 den 31. december 2016 åbnet for fjernsynet for at høre meget kloge mennesker, placeret i det fri, ytre sig om den tilstundende tradition kl. 18, hvor Dronningen taler til folket.

Pludselig forsvandt signalet – og på skærmen stod vist YouSee. Ganske vist var skærmen grøn, men det er vel det der kaldes sort skærm.

Gode råd var dyre.

Problemet løstes ved at gå til dr.dk og finde udsendelsen på nettet. For nogen tid siden købte jeg en Chrome Cast til TV – og den bette enhed virker glimrende, så det var bare at aktivere den via en tilføjelse til Google Chrome.

Dronningen talte det bedste hun havde lært.

Havde det ikke virket, kunne tiden fx være brugt til at læse i Chr. V.s Danske Lov fra 1683.

Nytår blev det under alle omstændigheder.

Godt 2017.

Tags: , ,
Forrige post

Kvædemarmelade – hjemmelavet af egne kvæder

Næste post

Oldtidsstier

Comments

 1. Svar

  Tak, og i lige måde – ja, det var en værre en, YouSee fik lavet på årets sidste dag.
  Jeg tror der bliver holdt nogle møder på grund af det udfald.

   • Jørgen
   • 3. januar 2017
   Svar

   Der er sikkert et og andet der skal falde på plads.

  • Eric
  • 3. januar 2017
  Svar

  Det artigste er vel, at de ikke vil ud med årsagen til den sorte skærm. Nå, jeg så fruens tale og hæftede mig ved, at arkene i år var hæftede – fornuftigt. Ellers var det mest sort skærm, selvom vi havde forbindelse.

  Hvis seerne havde kunnet se det, de gik glip af, ville de ikke være så sure 😉

   • Jørgen
   • 3. januar 2017
   Svar

   Ja, det bliver lidt spændende at se om forklaringen kommer. Det var givet vis fornuftigt af hæfte arkene med en klamme (i avisen kaldte man det fejlagtigt klips). Jeg så heller ikke meget til TV den aften, og egentlig burde man glæde sig over at signalet forsivinder af og til så man kan foretage sig noget andet.

  • Jan
  • 3. januar 2017
  Svar

  Chr. V Danske Lov ? Ganske sikkert interessant læsning. Der er stadig lovbestemmelser fra den, der stadig gælder f.eks. om pant, rettigheder og forældelse. De nævnte ting kom oprindelig fra Jyske Lov fra 1241…og formentlig også Sjællandske Lov og Skånske Lov der begge er nogenlunde samtidige med Jyske Lov. Det var de 3 love, som Chr. V samlede i 1683 til Danske Lov. I min tid i Skattevæsenet, henviste jeg i nogen sager/afgørelser til de oprindelige bestemmelser i Jyske Lov 🙂 og dens aftager Danske Lov o.s.v., o.s.v.

  Vi klarede problemet Nytårsaften med bare at se talen m.m. på PC’en via DR.DK og DR2.

   • Jørgen
   • 3. januar 2017
   Svar

   Det var nulidt tilfældigt jeg nævnte den bog, biblen kunne være nævnt, eller HCA.
   Faktisk er det ret spændende at læse passager i loven, som jeg har i en ikke så gammel udgave. Det giver et perspektiv at forstå baggrunden for vort nuværende lovgrundlag.

  • Inge
  • 4. januar 2017
  Svar

  Det var noget af et udfald YouSee blev ramt af.. Det bliver spændende at høre, hvad der egentlig ramte dem.. Der flyver en del teorier rundt i øjeblikket..

   • Jørgen
   • 4. januar 2017
   Svar

   Det var det. og selvfølgelig bliver det spændende at erfare hvorfor 30 enheder gik ned samtidig.

 2. Svar

  Jeg kan rigtig godt lide dronningens nytårstaler, så jeg så den bare på min iPad, hvor det virkede fint.

  Ja det kan blive helt spændende at høre de kloge udtale sig om årsagen til udfaldet. Det var da godt nok et uheldigt tidspunkt; kunne det da bare have midt i en fodboldkamp. 🙂

   • Jørgen
   • 4. januar 2017
   Svar

   Det er godt der er alternativer. Ja, det må vise sig hvad udfaldet skyldtes.

 3. Svar

  Jeg har læst om Chromecast. Jeg går ud fra at det er en dims, som kræver at både computeren og TV har USB og at der sendes et signal fra computerens Chrome browser til en dims, som sættes ind i TV’ets USB stik? Undskyld jeg spørger! 🙂

   • Jørgen
   • 5. januar 2017
   Svar

   Spørgsmål er altid velkomne, men det er ikke givet de kan besvares.
   Jeg har en Chrome Cast til TV og en audio til mit gamle anlæg. På den til TV’et er der et USB-stik, men ikke på den til radioen. De sættes op så de modtage signaler fra routeren. På Chrome tilføjes den relevante tilføjelse og fra den styres om den ene eller anden af de to skal aktiveres. Jeg synes den til TV fungerer bedst, idet der er udfald i musikken, hvis man bruger computeren samtidig.
   Jeg overvejer en Sonos-dims til anlægget og jeg bruger en Sonos-lydbar til bedre lyd i TV’et, og i den kan jeg høre mængder af musik fra – i mit tilfælde – YouSee m.v. Det styres let fra en Sonos-app.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *