Dyrkning af hvidløg

Forrige indlæg omhandlede hvidløg, men var egentlig blot tænkt som en illustration af, hvorledes hvidløgene gror som aldrig før på denne årstid.

Foranlediget af kommentarerne følger her endnu et indlæg om hvidløg.

Hvidløg

Hvis man vil have hvidløg i haven deler man et løg i fed og stikker dem i jorden i efterårets løb. Når jeg har gjort det har viser de nye, grønne skud sig tidligt året efter. Måske allerede samme år som de sættes. Det husker jeg egentlig ikke.

De hvidløg der kommer ud af det bliver mindre end de satte – medmindre man har adgang til den sort der vokser sig store i Danmark ved formeringen. De bliver også mere intense i smagen.

Et sted i haven har jeg i årevis haft en klump hvidløg stående. De kommer troligt op og danner flere løg. Nogle er nu plantet ud. De ses på billedet i forrige indlæg. Det må så vise sig hvorledes de hvidløg bliver til næste år.

Jeg har imidlertd også fået forærende et hvidløg, der gror sig stort under danske forhold. Da den visne top ved et uheld blev fjernet i sommer fik jeg aldrig gravet løgene op, så hvordan de så ud var ukendt. Til i går. På billedet i forrige indlæg ses kraftig vækst og det er netop disse løg.

På billedet herover ses det opgravede danske hvidløg, stort og med 4 flotte fed. Det ses også, hvorledes hver af de sammenhængende fed gror videre – der er 4 grønne stængler at se. Hvordan det så vil tage sig ud efter vinteren ved jeg naturligvis ikke, men dette løg er nu delt i 4 og plantet igen.

Til sammenligning ses i øvrigt et af de omtalte små hvidløg. Det er meget lille, mindre end de fleste og under 1 cm.

Måske fortsætter historien til næste år når jeg ser hvad der er sket med de forskellige hvidløg.

Tilføjelse af et par tilfældige links:

Her dyrkes hvidløg og sælges vin.

Og her dyrkes også hvidløg.

Når man ser nærmere på fx den første af de nævnte hjemmesider om dyrkning af hvidløg, erfares det, at der er ikke så få sorter, der kan udnyttes i Danmark og at der må sondres mellem efterårs– og forårshvidløg m.v.

Tags:
Forrige post

Bornholmer Strasse

Næste post

Hvidløg

Comments

  • Pia
  • 8. november 2014
  Svar

  Det passer mig glimrende, med det der kommer igen helt af sig selv, altså lige bortset fra ukrudt 🙂 jeg havde plantet mine hvidløg på række, i håb om de blev større, men det gjorde de ikke. Det store du viser, kunne dog godt få en enkelt chance her. Man skulle kunne sætte et fed hvidløg af dem vi køber og putter i maden, men med den erfaring, jeg have med hvidløg i haven, har jeg aldrig fået det gjort.

   • Jørgen
   • 8. november 2014
   Svar

   Jeg har lige googlet lidt og der ser ud til at være en del muligheder for at dyrke hvidløg, se fx det nederste af de to links jeg har tilføjet.

 1. Svar

  Tak for spændende inspiration – jeg skal bestemt prøve at sætte nogle fed her i efteråret og glæder mig til at se, hvad der kommer op til foråret.

   • Jørgen
   • 9. november 2014
   Svar

   Velbekomme – og god fornøjelse.

 2. Svar

  Jeg vil have hvidløg i Den Stråtækte, så! Hvis man kan få nogle, der bliver store, er det fint – jeg gad bare ikke bøvle med de bittesmå fed, jeg fik ud af det, dengang jeg prøvede.

   • Jørgen
   • 9. november 2014
   Svar

   Det burde kunne lade sig gøre. Der hvor der dyrkes hvidløg og sælges vin, jvf først link, kan du sikkert få din lyst styret mht danske hvidløg. Gården ligger lige ved Vemmetofte.

 3. Svar

  Test (jeg blev fanget i dit spamfilter i går) …

   • Jørgen
   • 9. november 2014
   Svar

   Mystisk hvorfor det sker …

 4. Svar

  Hvor hyggeligt 🙂 Det skulle være så sundt med hvidløg. Jeg tror at løg også er meget sunde og gode mod forkølelse og alt muligt 🙂

  • Jørgen
  • 10. november 2014
  Svar

  Nemlig. Kan man holde lægen fra døren med andet end et æble om dagen er det fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *