En balkon i Virgental

Læsere af bloggen kan ikke være i tvivl om, at jeg endog meget gerne holder ferie i Virgental i Østtyrol. Vi kom første gang i dalen i 1995 og har været der mange gange siden. I de sidste mange år har vi boet i den samme lejlighed og haft den samme udsigt fra den samme balkon. Det er gentagelsesferie så det vil noget. Balkonen befinder sig på Habererhof.

Uagtet udsigten fra balkonen er den samme, er den forskellig. Det skulle billederne fra 2014 gerne illustrere. Inden jeg viser dem følger her en lille beretningen om et hvepsebo.

Da vi kom sidste år lagde vi hurtigt mærke til at nogle ret store hvepse fløj ind under vindueskarmen og kravlede ind ad en sprække. 3 blev slået ihjel ved passende møde med den medbragte fluesmækker. Den fjerde blev ramt og den kilede sig fast i sprækken. Jeg troede den var død, men efter ½ time kunne jeg se den rørte på sig. Ud med den og et slag med smækkeren gjorde det endeligt af med den. Siden sås ikke flere hvepse.

Hveps

Ferien i Virgental omkring månedskiftet juni-juli 2014 var ikke den varmeste ferie vi har haft. Det var faktisk ganske køligt meget af tiden og det krævede godt med tøj at sidde på balkonen. Vi lider ikke af den vildfarelse at der er varmt i Østrig, så vi har tøj nok med.

Ankommet til Habererhof  i Niedermaurn, en del af Virgen, må jeg naturligvis straks tage et billede af udsigten. Berger Kogel ses med sne på siden.

Herunder følger billeder i kronologisk rækkefølge taget samme sted fra.

Niedermauern, Virgental

Omkring midsommer tændes bål i bjergene, Berge in Flammen. Det kan se flot ud, men i 2014 regnede det og vi så ikke meget til begivenheden. Dog kunne et kors ses.

Niedermauern, Virgental

At det var en kølig sommer ses af nysne på Berger Kogel.

Niedermauern, Virgental

Det var selvfølgelig ikke kun gråt og regnfuldt, her let diset sol.

Niedermauern, Virgental

Og fuld sol en morgenstund. Hvis man klikker billedet større ses en samling huse, Welzelach, i det fjerne. Helt oppe på det vandrette stykke, lige over husene, ses Berger Alm. Her har jeg for mange år siden glemt en hat. Udsigten herfra var formidabel. Der er herunder zoomet ind på begge lokaliteter.

Berger Kogel, Virgental

Her ses husene i Welzelach, et bette lille samfund med en del landbrugsbedrifter, tænker jeg.

Welzelach, Virgental

Berger Alm er de tre huse herunder. Man kan købe frisk mælk og andre produkter fremstillet på steder.

Berger Alm, Virgental

Mere solskin – og lidt skyer.

Niedermauern, Virgental

Og atter en kølig, men solfyldt morgestund.

Niedermauern, Virgental

Herunder en behageligere aftenstund, hvor det har været muligt at nyde vejret på balkonen.

Niedermauern, Virgental

Solen nærmer sig undergangen.

Niedermauern, Virgental

Balkonen er den til venstre under tagudhænget.

Niedermauern, Virgental

Vores alder taget i betragtning, nærmer det sig, at vi bor lejligheden for sidste gang. Sådan er livet. Noget må opgives.

Dette indlæg er i øvrigt også fra listen tidligere på året.

Tags: , ,
Forrige post

Dorfertal

Næste post

Asparges udsat for råbefjernsyn

Comments

 1. Svar

  Flot beliggenhed – men hvis man ikke er godt gående, er der vel ikke så meget, man kan foretage sig der ud over at læse medbragte bøger – og så naturligvis indånde den sunde bjergluft.

   • Jørgen
   • 11. maj 2015
   Svar

   Virgental er smuk. Og du har så ganske ret i, at man helst skal være godt gående,hvis man tager dertil. Det gør man netop for at gå op og ned. Men faktisk kunne jeg godt bruge tid på bare at være og læse og kigge og nyde bjergluften.

 2. Svar

  Ja, det er variationer som er spændende. Især bålene i korsform fangede øjet, det er meget smukt.

  Jeg vil tro at sneen på toppen i baggrunden ligger i skygge det meste af året – eller at der er nogle fordybninger, som er fyldt med sne og derfor holder længere. Min far fortalte at man i ca.1910 stadig lavede gruber udenfor byen, hvor man kunne gemme isblokke fra en isvinter, og når konditoren så fik ordre på is-dessert, cyklede lærlingen ud og hentede nogle stykker is, som man kom i en beholder og strøede salt på, så kunne man få kolde temperaturer. En indre beholder af metal, med cremen, der skulle blive til is, skulle så roteres rundt i denne is-salt blanding.

  Det må have været dyrt, tænkte jeg, men så går det jo op for en at der var et klassesamfund uden lighed med det vi kender i dag, hvor lærlinge og arbejdsdrenge var lige så billig arbejdskraft som det, vi hører om fra Østeuropa og Fjernøsten.

   • Jørgen
   • 11. maj 2015
   Svar

   Ja, jeg kan også godt lide variationer. Der var også et andet bål på bjerget, men det var nu mest røg fordi det var så vådt.
   Nogle steder er sneen længere om at smelte fordi eksponeringen forsolen er mindre.
   Gruber uden for byen til is har jeg ikke hørt om, men ved herregårde havde man ishuse. Der ligger bl.a. et i Vemmetofte, i skovens skygge. Her opbevaredes is til brug om sommeren. Smart løsning, når klassesamfundet havde brug for is, så at sige.

 3. Svar

  Hvad er der da galt med jeres alder? Hvorfor er der noget, I må opgive?

  Så dejlige billeder. Jeg elsker Østrig/Schweiz/Sydtyskland med alle de dejlige vandremuligheder.

   • Jørgen
   • 11. maj 2015
   Svar

   Der er ikke noget galt med vores alder, men jeg nærmer mig ikke at ville køre den lange tur gennem Tyskland længere. Det er at opgive. I Virgental er det bedst at have sin bil med, men jeg ser sagtens der kan være andre muligheder. Jeg forstår fint du godt kan lide vandremulighederne på de kanter. Man kan få hang til bjerge.

  • Pia
  • 11. maj 2015
  Svar

  Selvom man tager til Østrig en sommerdag, skal man huske det varme tøj, og regntøjet, men smukt og dejligt fredeligt er der.
  Lidt vemodigt kan det godt være at skille sig af med ‘en god ven’ selvom det føles rigtigt.

   • Jørgen
   • 11. maj 2015
   Svar

   Det har du så ganske ret i – man kan ikke vide hvordan vejret i bjergene bliver. Det er nu ikke endnu vi slutter, men det nærmer sig. Det bliver selvfølgelig lidt vemodigt, men det må man tage med.

 4. Svar

  Er det svært at nå frem, hvis man ikke selv er kørende – eller måske dyrt?

   • Jørgen
   • 13. maj 2015
   Svar

   Man kan tage toget til Lienz og derfra køre med Postbus til Virgen og gå det sidste stykke. Problemet vil være, at bussen ikke kører forbi hvor vi vil foretrække at bo, men man kan bo andre steder. Så helt umuligt er det ikke, men der er dog steder det vil blive lidt svært at komme til.

 5. Svar

  Hvor er der smukt, jeg kan godt forstå I er faldet for stedet. Kan man ikke komme derned med en bus. Mine forældre er også nået dertil hvor de ikke vil køre så langt mere, men de vil nødigt undvære deres ture til bl.a. Østrig, så nu foregår det med Gislev Rejser i bus, det er de blevet rigtig glade for.

   • Jørgen
   • 13. maj 2015
   Svar

   Det er en smuk dal at være i. Der arrangeres ikke busrejser dertil fra Danmark, men vi har naturligvis overvejet muligheden for at tage på busferie til Østrig, når det besluttes ikke at køre selv. Det vil vi givet vis også blive glade for.

 6. Svar

  Jeg forstår godt, at du synes det er forskelligt hele tiden – det synes jeg jo også, at Præstøfjorden er.
  Inge kom mig lige i forkøbet med sit forslag … det bliver så muligvis ikke Virgental, men andre steder i Østrig kan nok også bruges, mon ikke? Det er da altid bedre end intet Østrig.

   • Jørgen
   • 13. maj 2015
   Svar

   Det er jo vigtigt at være opmærksom på forskellighed her og der. Der er masser af steder man kan tage til i Østrig på anden vis en kør-selv-ferie. Og det regner jeg med vi gør om alt går som tænkt.

 7. Svar

  -Og malke-simmentalerere på nederste billede. Herligt.
  Herhjemme findes kun kødkvægstypen af simmentaler; men dernede, og mange andre steder længere mod øst er der en del køer af malketypen.

   • Jørgen
   • 13. maj 2015
   Svar

   Det er en fornøjelse at se køerne – og tak for at jeg nu ved det er simmentalere.

 8. Svar

  Østrig er et skønt land. Der kunne jeg godt tænke mig en vandreferie. I år tager vi igen helt ned syd på i Frankrig, men denne gang vil vi ikke køre så meget rundt, i stedet for vil vi bo få steder og så også tage på udflugter, der ikke inkluderer motorcyklen.

  Godt at I også tænker i alternative måder at komme til Østrig på, men jeg kan sagtens følge dig i at det er hårdt at køre ned gennem Tyskland.

   • Jørgen
   • 14. maj 2015
   Svar

   Det er det – og jeg tror det er da en mulighed at tage på vandreferie i landet. Jeg tror det er godt ikke at køre for meget rundt. Vi giver os id, når vi kører – 2 overnatninger ned og en hjem. Så går det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *