En smuttur til Herning 2

Efter en god nats søvn og et godt morgenmåltid var tiden ide til at påbegynde 2. dagen af turen til Herning. Vi skulle en tur til Isenvad.

Det var lige så let som at køre til Herning – til højre to gange. Første gang ved udkørslen fra hotellet, anden gang i Ikast.

Grunden til denne tur var, at vi ville se den kirke, hvori min kones mor blev døbt i januar 1911. Hun blev født i Toftlund, som ligger nærmere Isenvad end Ikast, og det var vist blot en samling husmandshuse. Noget skilt så vi ikke. Kirken i Isenvad blev opført fordi folk fra disse kanter synes der var rigeligt langt til Ikast.

Derefter kørte vi tilbage til Ikast og gjorde byen til fods.

Mellem byens torv og en nyere kirke ligger et værk af Bjørn Nørgaard, Riv dette tempel ned.

Det påkalder sig absolut opmærksomhed, og der kan også læses om det på kirkens hjemmeside.

Turen førte os også forbi en meget stor, smuk busk på kirkegården. Ved hjælp af Google Lens måtte man forstå, at det er en Kornel.

Eftermiddagen tilbragtes til fods i Herning, en by vi godt kunne lide at færdes i. Vi kom bl.a. forbi Mindelunden med dens mange og meget store blomstrende rododendron.

Middagen indeholdt bl.a. en ret med grønne asparges (i flertal), hvilket viste sig at omfatte en til hver.

Vi må være lidt bagefter, uagtet inflationen naturligvis også har sat sit aftryk på prisen på ½ liter øl. 79 kr. forekommer dog at være rigeligt. Vi må snart en tur til Tyskland og se hvad prisen er på de kanter.

Efter morgenmad og betaling kørte vi tirsdag mod Sjælland. Helt til Middelfart kørte vi i et særdeles kraftigt regnvejr. Det var ikke sjovt, men det gik.

Dette regnvejr taget i betragtning, var det meget heldigt at vi kom om søndagen og kørte hjem igen om tirsdagen. Var vi kommet om mandagen havde den hele dag i Herning været i øsende regnvejr. Sådan har man jo lov at glædes over heldet – og turen var i det hele taget helt tilfredsstillende og god.

Tags: , , ,
Forrige post

Vægt

Næste post
Carl-Henning Pedersen (8)
Rejse

En smuttur til Herning 1

Comments

 1. Svar

  Hvis det skulle interessere dig, kan du på denne side søge efter begravede mennesker på kirkegården i Isenvad:

  http://www.dki-01.dk/isenvad/

  1. Svar

   Tak for linket.

 2. Svar

  Nogle gange har man lov til at være lidt heldig med vejret, og det er trods alt bedre at køre i regnvejr end at bruge en dag i en by i regnvejr.
  Korneller er overraskende smukke. Hvis I en dag skulle få lyst, så kør til arboretet i Hørsholm, hvor I finder mange både korneller af alskens art, og en masse andre spændende vækster. Vi var der i fredags med nogle venner – det var ret interessant.
  (Og nu håber jeg linket virker … beklager al ulejligheden, men tak!)

  1. Svar

   Ja, det er godt at være heldig med vejret. Tak for info om arboretet i Hørsholm. Det lyder som en god ide at besøge stedet. Jeg blev ret betaget af den store kornel vi så i Ikast.
   Linket virker. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *