Fisk er sundt – eller …

Ved et tilfælde kom jeg ind midt i et program, Er fisk sundt?, på DR2. Jeg har set resten via linket.

I årevis har det været formuleret, at det er sundt at spise fisk, og det har haft betydning for mængden af fisk, der spises. Men hvordan fanger man så mange fisk? Det gør man ikke. Man opdrætter dem.

Når man har set udsendelsen, bør man have spist sin sidste burfisk.

Udsendelsen kan ses her til 6. august.

Tags:
Forrige post

Grågæs – frem og tilbage

Næste post

Hvorfor blev admiralen siddende?

Comments

 1. Svar

  Uha, det lyder bestemt ikke rart! Minder mig om fasaner, der opdrættes for at blive sat ud til jægerne.

  1. Svar

   Det var 100-fold værre.

 2. Svar

  Øv, siger jeg – uden at have set udsendelsen, så jeg kan ikke kommentere særlig relevant. Jeg elsker fisk, og opdrættede fisk er nok et must, men det er der selvfølgelig forskel på, lige som der er forskel på opdræt af svin og kvæg, og der vil desværre altid være eksempler på noget, der ikke er særlig dyrevenligt.

  1. Svar

   Jeg har det også fint med fisk, men det må være slut med norsk burlaks. I den grad.

 3. Svar

  Jeg har tidligere set den problematik fremstillet, og jeg synes det sørgelige er, at man faktisk fanger nok fisk ved almindelig trawl-arbejde, men de bliver ødelagt eller smidt ud fordi de er for små. Det meste af den “rigtige” fisk bliver brugt til fiskemel og dermed til foder, hvis jeg har forstået rigtigt.

  Man kan få rigtige fisk i Gilleleje og i Hundested.

  Jeg er ikke stor fiskespiser, men jeg kan godt lide en fiskefilet en gang imellem.

  1. Svar

   Det var en rigeligt barsk udsendelse. Med information om ophobning af giftstoffer i fedtvæv og tilbageholdelse af oplysning om tilsætning af ubehagelige kemikalier til fiskefoder m.v.

  • Inge
  • 30. juli 2014
  Svar

  Jeg har ikke set udsendelsen, men tænker at der både findes burhøns, burfisk, tremmekalve osv Men der findes også høns, fisk og kalve der har levet et bedre og sundere liv, det gælder nok om at være opmærksom når man køber ind.

 4. Svar

  Jeg tror du har ret – men også at det var en rigeligt faretruende problematik der blev vist i udsendelsen. For mange fisk er ikke sunde og det er nok en god ide at være opmærksom på det.

  • hans
  • 4. august 2014
  Svar

  Spiser ikke fisk, har ikke gjort det siden jeg som 2 årig var ved at blive kvalt i et fiskeben. Kan godt være det er noget pjat, men kan simpelt hen ikke fordrage alt hvad der lever i havet 🙂

   • Jørgen
   • 6. august 2014
   Svar

   Det forestår jeg egentlig godt, kroppen har givet sin egen hukommelse om den situationen, så det er ikke noget pjat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *