Folkeparken i Roskilde

Hvis man ikke kan huske forskel på Folkeparken og Byparken i Roskilde, kan man blot huske på, at Folkeparken ligger lige over for folkebiblioteket og at Byparken ikke ligger lige over for biblioteket.

Folkeparken i Roskilde

Folkeparken så indbydende ud den 28. oktober. Her fotograferet fra folkebibliotekets trappe.

Tags:
Forrige post

Sms om digital post kl. 23.27

Næste post

Muffins og nøddetrekanter

Comments

 1. Svar

  Vi har i år det smukkeste efterår i mange år.

   • Jørgen
   • 29. oktober 2014
   Svar

   Ganske enig.

  • Inge
  • 29. oktober 2014
  Svar

  dejligt efterårsbillede.. 🙂

   • Jørgen
   • 29. oktober 2014
   Svar

   Tak.

 2. Svar

  Jamen det er da nemt nok …
  Efteråret er længere om at indfinde sig i år, synes jeg – vi plejer at se de gyldneste farver på bøgetræerne,når englænderne er her i uge 44, men i år er de først lige begyndt at blive gyldne.

   • Jørgen
   • 29. oktober 2014
   Svar

   Det er lige hvad det er. Jeg fornemmer også at efteråret er senere i år. Det er svært at fornemme det straks er november.

  • Jan
  • 29. oktober 2014
  Svar

  (Sidder og tænker på, om du mon selv gik forkert med den “status/historie” her ? 😉 )

   • Jørgen
   • 29. oktober 2014
   Svar

   Nej, det gjorde jeg ikke. Jeg har lært sammenhængen mellem folkepark og -bibliotek, og det var en pludselig indskydelse af jeg opdagede b i bypark og bibliotek. Ikke for at forvirre, men …

 3. Svar

  Nu er jeg jo ikke ligefrem hjemmevant i Roskilde, men jeg kender da både biblioteket (jeg kan bare ikke huske, hvad jeg skulle dér!) og parken, som ligger mellem Domkirken og Lystbådehavnen og Vikingerne, (vistnok bypark kaldet) med en sommerpavillon hvor man måske kan købe en kop kaffe?

  Det er dejlige steder at gå tur, men det er længe siden jeg var i Roskilde.

   • Jørgen
   • 30. oktober 2014
   Svar

   Du har jo også meget fine steder at gå tur i nærheden af din bopæl – og i Hillerød med flere steder.
   Det varede meget længe før vi her fik lært os forskellen på Byparken og Folkeparken i Roskilde – det hjalp for alvor på det da den omtalte mnemotekniske regel blev opfundet. Den virker fint – men det lykkedes mig jo at forplumre den ved b i bibliotek og bypark. Det går nu nok.

 4. Svar

  Og hvor ligger så Roskilde?
  Ikke, at jeg ikke stadig kan gå til tavlen og prikke byen ind på lærerens håndtegnede danmarkskort; men jeg har netop i dette efterår tænkt på, hvor lidt jeg gennem livet har brugt Sjælland som udflugts- og turistmål.
  Det burde der måske gøres noget ved.

  1. Svar

   Dine overvejelser får mig til at tænke på, at jeg jo heller ikke har set nok af Fyn uagtet jeg stadig kan bynavnene øen rundt. Vi kan ikke nå det hele og prioriterer måske lidt tilfældigt. Sjælland er en fra Fyn fjerntliggende ø, der dog er kommet nærmere efter broens åbning og Fyn er et sted man kører tværs over.
   Jeg sætter Fyn på min liste over steder at besøge, lidt uspecifikt ganske vist, men det kan jo konkretiseres skulle det ske at ønsket ændres til et mål.
   God fornøjelse med Sjællandsbesøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *