For mange jern i ilden

Dette er næppe læserne af denne blog ubekendt, at der undertiden går en rum tid mellem to indlæg. Sådan har det været igen – og det er næppe sidste gang.

Forklaringen er, at der har været rigeligt mange jern i ilden i en periode.

Det begyndte med, at jeg ville skrive nogle kloge ord om landmandsliv og andre vigtige emner, men jeg nåede aldrig længere end til:

Når der opstår alt for mange emner om hvilke man gerne vil udtrykke kloge ord, kan det være svært i det hele taget at skrive noget som helst. Herved kan opstå en art skrivepause. Det sker for mig med mellemrum. På et tidspunkt er det hele rumlet på plads og så skulle der gerne komme lidt mere drev over skriverierne igen – i en periode. Jeg synes nu i øvrigt at fænomenet forværres med stigende alder, men det er muligvis et enkeltmandsproblem.

Om landmandsliv ville jeg have henvist til to indlæg af Farmer (indlæg 1 og indlæg 2), et indlæg af Lene og en kronik i Berlingske. Læs gerne selv.

De andre emner har jeg glemt.

Dertil er kommet nogle praktiske og undertiden tidsrøvende gøremål.

Vi kom for skade at købe et nyt møbel til erstatning for et gammelt. Det skulle samles, og da der indgik ingredienser af tvivlsom kvalitet (blødt kina-metal) måtte jeg lede efter tilsvarende fra dengang jern var jern. Stumperne fandtes i det kasserede møbel, der således blev delt i enkeltdele. hvorved det i øvrigt var lettere at bortskaffe.

Møbelændringen medførte i øvrigt mange andre forandringer (knapt i stil med at en blå pude anskaffes, hvorefter sofa og tapet må udskiftes).

Ydermere kunne jeg ikke få den gamle scanner til at virke med den nye computer, hvorfor en ny måtte anskaffes. Der er gået en del tid med at scanne dias. Det går velgørende hurtigt. Desuden kan den scanne gamle filmstrimler og de endnu ældre formater. Det bliver godt at få orden på det. Og papirbilleder samt tekster naturligvis. Scanneren er en CanoScan 9000F Mark II.

IMG_20160404_0010T

Billedet er et scannet dias Gardasøen 1970. Jeg fangede sommerfugle. Ingen lagde mærke til jeg havde et eller andet kemikalie med i flyveren til at slå dem ihjel med. Det var ikke gået i dag. Sommerfuglene har jeg endnu.

Endelig er jeg kommet med på noderne og kan nu streame musik til mit gamle stereoanlæg og se billeder og meget andet på TV. Jeg har nemlig anskaffet en Chromecast Audio (foreløbig er der ingen grund til at købe en dyr tilsvarende, idet jeg er tilfreds nok med kvaliteten) og en Chromecast 2.

Den, der skulle sluttes til forstærkeren, skulle kobles på AUX-indgangen, og jeg arbejdede længe og energisk på at få skidtet til at virke. Uden held. Den indgang er sikkert defekt. Det viste sig – som der også stod – at en af de andre indgange kunne anvendes. Jeg valgte videoindgangen, idet jeg ikke regner med at skulle se videoer i stereoanlægget.

Så virkede Chromecast Audio upåklageligt.

P1130803

Alt muligt andet skal jeg spare læserne for, bortset fra at jeg også har passet Luca.

Tags:
Forrige post

Togrejsen til det fjerne hav

Næste post

Lidt fra cykelsportens verden

Comments

 1. Svar

  Nu til dags kræver det ofte velanbragt stædighed, som du åbenbart er i besiddelse af, at få ting til at fungere. Min stædighed går ikke i den retning; jeg bliver edderspændt – som nu i dag, hvor jeg havde købt originale printerpatroner, som printeren påstod var “ikke-kompatible”, så der kunne ikke udskrives!

   • Jørgen
   • 19. april 2016
   Svar

   I nogle tilfælde er jeg vedholdende, i andre ikke just. Jeg ville også bande stygt over informationen om printerpatroners inkompatibiltet. Sådan noget er åndsvagt.

 2. Svar

  Godt at høre fra dig igen Jørgen.

  Det er jo en fin scanner med ovenlys, når den kan scanne dias og film. Sådan en har jeg også stående, men det er oldgammel og virker nok ikke med Windows 10.

  Uha Chromecast har jeg kun læst om, og jeg må tilstå, at det endnu ikke helt er gået op for mig, hvad fidusen er.

  God søndag!

   • Jørgen
   • 19. april 2016
   Svar

   Det er vist en glimrende scanner. i alle tilfælde er jeg glad for dens hastighed.
   Chromecast virker fint her – både på TV og det gamle stereoanlæg.

    • Jørgen
    • 19. april 2016
    Svar

    Jeg gemte at skrive at vi kan se billeder på tv sammen, og det kan være fint. Mm. På radioen kan alle TDC-plays musiknumre høres. Det kunne jo være jeg falder over noget jeg ikke har på en gl. CD.

 3. Svar

  Det ene fører noget andet med sig, som nemt kan føre noget tredje med sig – det kender vi kun alt for godt, men det er rart, at du er tilbage i blogland igen – for en periode ;-.)
  “My name is Luca, and I live on the second floor” … det gør denne Luca nok ikke …

   • Jørgen
   • 19. april 2016
   Svar

   Man kan aldrig vide hvornår hvad sker i denne sammenhæng, men sådan er det.
   Luca holder sig til stueetagen, i dette tilfælde.

 4. Svar

  Den er go’ den med “dengang jern var jern”. Det er jo supergodt at du kunne bruge ting fra det gamle møbel.

  Kan man lade være med at grine når du skriver //knapt i stil med at en blå pude anskaffes, hvorefter sofa og tapet må udskiftes.// – Det kender man jo godt.

  Det undrer mig – eller hvordan skal jeg udtrykke det – jeg noterer mig, at det i dag kan være hurtigere og billigere at købe en ny dims (gadget) som virker sammen med andre nyanskaffelser, og som er hurtigere. Det er ikke altid fordi producenterne bare vil sælge mere, men kan være fordi tilslutningsmuligheder med højere hastighed udelukker gammelt udstyr. Tillykke med den nye scanner!

  • Jørgen
  • 21. april 2016
  Svar

  Jeg ville ikke skrive det var et bambusprodukt, det bløde jern. Det er tilladt at trække på smilebåndet.
  Det ville nu være godt om i og for sig velfungerende maskiner kunne bruges sammen med nye styresystemer, men omvendt er jeg nu glad for den nye scanner, der er vældig hurtigt og kvaliteten er god nok til mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *