I forbifarten 15 – blækniveauer

Har man nu hørt mage. Hvorfor i alverden kan jeg ikke se hvor meget blæk der er tilbage i hver af de 4 beholdere i min printer?

At det kunne være vigtigt kommer sig af, at jeg er blevet bedt om at udskrive 200 sider, hvor nogle farvekoder er vigtige. Det gør jeg naturligvis gerne, men det ville jo være rart at vide om nyt blæk skulle bestilles.

Jeg regnede med det var ret let at se restniveauet, og det skulle det også være, idet der til Epson-printere åbenbart hører et lille program, Epson Status Monitor 3, som man skulle kunne tilgå ret let.

Det var ikke et problem at finde ud af, hvordan jeg skulle finde det, men fanen “vedligeholdelse” er der ikke, hverken på dansk eller engelsk. Mærkeligt. Havde jeg mon fjernet et flueben eller et eller andet andet, som bevirkede at vedligeholdelse ikke er muligt? Aner det ikke.

Efter at have brugt rigelig tid på løsningsforsøg, fandt jeg ud af, at jeg kunne udskrive 10 sider ad gangen og se om det stadig så pænt ud.

Det gik fint – til siderne 31 – 40. På det tidspunkt begyndte en lille lampe på printeren at blinke rødt, ligesom det blev meddelt at der mangler blæk. Uden at man kunne se om der manglede mere af nogle farver end af andre.

Jeg bestilte 4 patroner. De kom hurtigt, fra Uppsala.

Først sattes en i, men lampen blinkede stadig. Endnu en blev udskiftet, hvorefter blinkeriet ophørte. Side 41-50 blev udskrevet, men inden siderne var udskrevet blinkede lampen igen. Hvorefter de resterende to patroner blev skiftet.

Så blev der skrevet og skrevet. Da jeg nåede godt og vel til side 150 begyndte lampen af blinke igen, uagtet der burde være blæk til 400-500 sider, men der var nu også en del billeder. Da side 201 var udskrevet gik maskinen i strejke, idet en handling var påkrævet for at komme videre.

Nyt printerblæk skulle der til.

I mellemtiden var det gået op for mig, at de anvendte uoriginale patroner måske kunne være årsag til at status ikke kunne ses. Derfor købtes nu originale Epson-patroner. Det skete der ikke noget ved.

Jeg kan med andre ord ikke se om der er behov for at rense maskineriet eller noget som helst. Det ville da ellers have været smart om vedligeholdelsesfanen var reaktiveret når jeg nu havde bidraget til Epsons omsætning.

Eller også har jeg overset et eller andet.

Således har jeg en gang til brugt en masse tid på at forholde mig til løsningen af et problem, der ikke synes umiddelbart løseligt, og som vil bevirke spild af penge fordi jeg ikke kan se hvor meget blæk der er tilbage.

Hvis dette er udtryk for Epsons måde at indrette printeren på, synes jeg ærlig talt det er usympatisk. Hvis fejlen er min, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvori den består. Og her mener jeg ikke brugen af uoriginale patroner.

Borset fra det er side 202-204 udskrevet og arbejdet er afleveret.

 

Tags: ,
Forrige post

Skolegangen begyndte for 67 år siden

Næste post

Tråde på marken

Comments

  • Eric
  • 20. marts 2017
  Svar

  Digitale drillerier vil ingen ende tage. Din irritation er fuldt forståelig.

   • Jørgen
   • 20. marts 2017
   Svar

   Man kan kommetil at bruge rigeligt med tid på drillerierne, men noget læres.

  • Lene
  • 20. marts 2017
  Svar

  Det er da også tåbeligt, at det pludselig ikke kan lade sig gøre. Her i huset bruger vi ikke kopipatroner mere, efter begge printere gik nedenom og hjem pga dette.

   • Jørgen
   • 20. marts 2017
   Svar

   Det er det – og læringen er selvfølgelig at holde sig til originalerne, men det betyder jo at jeg på et tidspunkt må have en ny printer fordi jeg ikke kan rense denne.

 1. Svar

  Jeg havde købt en forholdsvis billig blæk printer til min mor og den kunne lave samme numre. Jeg fik en anden som gave for nogle tjenester og prøvede igen, men der blev brugt meget blæk. Det er et af de produkter, som er hæmningsløst kriminelt både i specifikationer, priser og kvalitet.

  Du må nok punge ud til en laser-toner printer, i længden er de billigere (i hvert fald hvis du nøjes med sort/hvid, jeg har ikke prøvet farve-laser endnu).

  Min printer er fra 2009 og den har kørt i 8 år, jeg har skiftet toner én gang. Jeg har nok ikke printet meget mere end 700 ark.

   • Jørgen
   • 21. marts 2017
   Svar

   Jeg havde en farvelazerprinter før nuværende, men den lavede farverne alt for mørke, og da jeg jo heller ikke printer meget har jeg haft den nuværende Epson i nogle år. Den passer egentlig meget godt til mit beskedne printbehov, men det irriterer at den arter sig som anført. Det er en lidt urimelig omgang med ressourcer og folks penge at man ikke kan acceptere ordentlighed.
   Næste printer bliver næppe Epson, men de andre gør vel på samme vis.

  • Jan
  • 21. marts 2017
  Svar

  Som en tekniker sagde til mig for mange år siden:

  “Printere har deres helt eget liv….”

   • Jørgen
   • 21. marts 2017
   Svar

   Jo, og det er vist lettere afvigende.

 2. Svar

  Jeg synes da, du skulle melde dig ind i Facebookgruppen Support PC og andet og så få noget hjælp/oplysning der. Der sidder altså nogle ret skarpe drenge og piger.

  Linket til gruppen er her: https://www.facebook.com/groups/supportpcogandet/

  Det lyder altså helt galt, at den kun kan tage ti sider ad gangen og ikke informerer om blækstatus.

  1. Svar

   Skrappe!

   • Jørgen
   • 21. marts 2017
   Svar

   Tak for link. Det var nu mig der kun udskrev 10 sider ad gangen. Tanken var at der ikke var så mange sider at skrive om, hvis nogle blev dårlige, men det viste sig jo at maskinen stoppede, når handling var påkrævet.

  • Inge
  • 21. marts 2017
  Svar

  Fanden skabte printerne en dag han var i særlig ondt lune.. 🙂

   • Jørgen
   • 21. marts 2017
   Svar

   …og siden har andre vist været i ondt lune!

 3. Svar

  Printere er åbenbart lige så forskellige som mennesker … vi har dårlige erfaringer med Epson, men gode med HP. Andre har det omvendt, ved jeg, så det er tilligemed umuligt at råde i denne sammenhæng, men jeg forstår, som alle andre, din irritation over dette.

   • Jørgen
   • 21. marts 2017
   Svar

   Jeg synes egentlig alle de printere jeg har haft – også da jeg havde stort behov for udskrifter, da jeg arbejdede – har fungeret fint, og en Epson for mange år siden gjorde det også. Jeg synes ikke om princippet i denne historie, hvis det altså er et princip.
   Nu er behovet for udskrifter lille igen – så det går jo nok.

  • Pia
  • 31. marts 2017
  Svar

  Jeg arbejder med mange forskellige printere, og et irritationsmoment hos mig er, at flere af dem slet ikke advarer om noget som helst. Pludselig kan de bare ikke printe, fordi en enkelt farvepatron er løbet tør. Andre advarer flere hundrede kopier før det er slut.

   • Jørgen
   • 1. april 2017
   Svar

   Det er noget underligt noget hvis man ikke kan følge med i blækniveauer, og faktisk synes jeg ikke firmaerne kan være det bekendt. Og det modsatte er jo heller ikke så godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *