Fortalelse?

Fortalelser er at sige noget man ikke lige havde tænkt sig at sige, og det er måske en følge af, at man tænker et eller andet på de indre linjer og reagerer på det, og ikke på den logik, der burde følges.

Når en sportsinformator i nyhederne, ved omtale af længdespring, siger at en deltager har sprunget 8 meter og 18 sekunder, er det måske en fortalelse. Måske ikke. Men det er selvfølgelig en morsom sammenblanding af afstand og tid.

Forrige post

Prisen på en liter Carlsberg dåseøl

Næste post

Walking in the Rain

Comments

 1. Svar

  Haha – hvor langt er det mon?

  Sportskommentatorer er i en klasse helt for sig – de er i stand til, uden at blinke, at fyre noget eventyrligt vrøvl af.
  Denne her var nu morsom nok, men jeg tror, man skal have haft en specielt dårlig danskkarakter i skolen for at blive sportskommentator.

   • Jørgen Carlsen
   • 18. august 2010
   Svar

   Det går formentlig for hurtigt nu om stunder – hvis taletempoet blev sat lidt kunne man måske nå at høre det selv. Der er vel også en tidsåndens tendens til at man bare siger noget, som f.eks. da det forklaredes om at rapporten om digitaliseringen af tinglysningen “retter kritik af …”. Det hedder vel stadig at rette kritik mod, og man kunne have tilføjet “håndteringen af…”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *