Galleriet i WordPress

I forrige indlæg brugte jeg det indbyggede galleri i WordPress. Det foregår på følgende måde:

Tilføj medier når nyt indlæg skal udarbejdes.

Klik på galleri i venstre side.

Vælg billeder eller upload nye.

Marker de billeder der skal anvendes.

Udfyld hvad der skal udfyldes i højre side.

Sørg for at billederne er markerede og at det sidste er med blå ramme, altså det blandt billederne fremhævede.

Indsæt galleri.

Gem kladden og forhåndsvis.

Hvis det er OK – udgiv.

Haven i maj

Så skulle galleriet gerne fungere.

Det viser sig at det opfører sig lidt anderledes end det i forrige indlæg. Hvad mon løsningen er?

Derfor prøver jeg at indsætte endnu et galleri:

Det jeg har savnet ved det første galleri, er at man kan klikke videre til næste billede når de ses i stor størrelse. Det skulle gerne ske i dette sidste, men hvorfor?

Her kommer så det store galleri jeg troede jeg begyndte med, men som ikke virkede rigtigt:

Forklaringen var, at jeg ikke tænkte mig nok om. Jeg klikkede ikke på “opret galleri”, hvilket skal ske. Naturligvis, hvis det er sådan et man vil lave. Ellers indsætter man bare billeder.

Problemet med den manglende omtanke var at jeg af magelighedsgrunde skiftede til en anden stol og en anden computer.

 

Tags: ,
Forrige post

Jordboende bier eller andre insekter

Næste post

Ystad

Comments

 1. Svar

  Det var en udmærket måde at gøre det på, men det kræver vist, at man bruger WP’s egen kladdefunktion? Jeg tror ikke man kan sætte ind på denne måde i Live Writer, og jeg er absolut ikke gode venner med WP-kladden. Og dog … når jeg vil sætte tre billeder eller mere ind, spørger LW, om jeg vil oprette et fotoalbum. Jeg har bare altid svaret nej.
  Jeg burde egentlig teste, hvordan det virker.

   • Jørgen
   • 7. maj 2017
   Svar

   Hvis der er mange billeder, er dette en god ide. Det er lavet i WP-kladden.

   Måske kan LW.

   Nu burde det være nogenlunde klart – jeg var blot lidt hurtig …

 2. Svar

  Jeg bruger også WP og bruger WP’s gamle skrivewebside, og bruger netop galleri-funktion når der er mange billeder. Som hovedregel prøver jeg at undgå mange billeder på én gang, så hellere emneopdeling, men der er jo nogle gange, hvor de samlede oplevelser på en tur (eller lignende) gør det relevant at sætte 10-12 billeder op.

  Jeg foretrækker 2-3 kolonner og hvis man så vælger square tiles og full size får man et pænt galleri, hvor man kan se billedtext hvis cursoren kommer over billederne – og man kan klikke sig igang i “galleri-modus” hvis man vil, eller lade være.

   • Jørgen
   • 13. maj 2017
   Svar

   Jeg må eksperimentere lidt mere med gallerier, faktisk kan jeg godt lide din måde at gøre det på.

   Hvad er WP’s gamle skrivewebside?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *