Garda til fods

Egentlig var det min tanke at skrive et sammenhængende indlæg med om “Garda til fods”, men af forskellige grunde bliver det ikke sådan – jeg tager ferien ved Gardasøen fra den ene ende af i korte indlæg illustreret med fotos. Så må det andet blive en anden gang.

Som det fremgik af det forrige indlæg kom vi til Garda ved frokosttid lørdag 27. april 2013 efter en glimrende bustur, der begyndte torsdag morgen. Efter frokosten på Hotel Continental, måtte vi naturligvis en tur ned til selve målet for rejsen, Gardasøen. Vejret var ikke det bedste, det regnede og der var brug for paraplyer, men pyt nu med det.

Garda er en lille by med næsten 4000 indbyggere, der i vidt omfang lever af turisme. Byen ligger på den østlige side af søen og til højre, når man ser ud over søen, ser man halvøen San Virgilio og mod venstre klippen La Rocca.

Når man går langs søen i byen er det tydeligt at promenaden er opbygget og inddæmmet. Der er ingen søbred her. Det finder man andre steder. Utallige restauranter ligger så der er udsigt over søen, og meningen er naturligvis at gæsterne skal sætte sig og købe noget. Det er vi ikke så gode til, om jeg så må sige, men det sker.

Hvad kunne vi så se denne våde lørdag eftermiddag? Var det fint at være tilbage efter ikke at have besøgt Gardasøen i 25 år? Ja, det var.

Garda 

Som det ses var det et noget dunkelt gensyn med Gardasøen. Der var tunge skyer, vådt og regnfuldt, omend ikke hele tiden.

Garda

Ingen turister havde lyst til at sejle i de ellers så indbydende små både.

Garda

På billedet ses den lille havn til højre og i det fjerne halvøen San Virgilio

Garda

Her ser jo ellers dejligt ud – skyggefulde, nyudsprungne træer og

Garda

endnu ikke udsprungne platantræer, tror jeg det er. La Rocca ses i baggrunden.

Garda

Uagtet vejret sejlede færgerne – “der dukker af disen …”

Garda

En fisker kom i land med sin fangst (den blå båd), skibet sejlede uden passagerer og turisterne med de skuffede forventninger stod under deres paraplyer og tænkte, at der ikke var meget forår over Gardasøen den dag. Vi gik tilbage til hotellet, købte 2 bananer hos en kømand og betalte 1€ for dem (så mistede den glade købmand en kunde).

Lad os håbe vejret arter sig vel i morgen søndag.

Forrige post

Hvidkålen, der ikke vil dø

Næste post

Busrejse til Gardasøen 2013

Comments

  • madonnaen
  • 7. juni 2013
  Svar

  Dine indlæg om Garda og 65-Ferie giver lyst til et gensyn efter 40 år, hvor vi camperede i Bardolino, hvor Elkjær residerede, da han spillede i Italien.

  Venedig har vi genset, men ikke byerne omkring Gardasøen, og det vil være en oplevelse, som bedre passer til vores nuværende tempo, end diverse rundrejse med bus og ditto krydstogter, ligeledes med 65-Ferie, selvom vi indimellem kører de kortere ture til f.eks. Berlin, Hamburg og Dresden.

  Men allerede nu via dine fotos, fornemmer jeg forandringerne.

   • Jørgen
   • 8. juni 2013
   Svar

   Velkommen til. Dejligt at høre, at mine indlæg giver lyst til et gensyn. Jeg tror også det var hvad vi havde lyst til – efter første besøg i 1969.
   Flere indlæg følger – efter den næste tur til fods i Garda (i solskin), følger en fodtur til Bardolino. Der ligger flere campingpladser på vej dertil, men nu er det vel ofte mobilhomes.
   Der må være sket en del i løbet af de sidste 40 år, men alligevel vil genkendelse være mulig, tror jeg. Mit gær er i øvrigt at der er lidt blandede følelser hos gæsterne i dette forår, det har vist ikke været det bedste, ej heller ved Gardasøen. På den anden side – det rette tøj …

 1. Svar

  Det er muligt, at vejret ikke artede sig, men der blev nogle aldeles skønne billeder ud af det – meget bedre end hvis det havde været solskinsvejr.
  Den købmand kan måske så lære ikke at stramme euroskruen for meget 🙂

   • Jørgen
   • 15. juni 2013
   Svar

   Du har ret i det med billederne. Det bliver ganske udmærkede billeder trods regnen. Det med at stramme euroskruen unødigt er muligvis en genfejl!

  • Jørgen
  • 7. juni 2013
  Svar

  Ja, man skal ikke undervurdere at regnvejr er fotogent. Jeg tror nu ikke købmanden lærer det, men der var andre muligheder, som jeg siden beretter en herlig historie fra.

 2. Svar

  Jeg synes det er en meget smuk by, med en meget smuk promenade. Den må være “verdensberømt i Danmark” og selvfølgelig i Garda-byen selv. Men alvorligt talt, så vidner billederne om at de mennesker, der bor dér, holder af deres by og af havnen og passer begge dele. Som færgen, der går uden passagerer, har vi her togene fra Hillerød til Tisvildeleje også om søndagen; i sommersæsonen sætter de to extra vogne på, og hvis det regner, kører de tomme eller næsten tomme. De kører ca. 1.2 kilometer på literen (hvilket er rigtig pænt for et tog – og hvilket var ret så vanskeligt at finde dokumentation for via Internettet.) 🙂

   • Jørgen
   • 15. juni 2013
   Svar

   Du har da vist ret i at Garda og Gardasøen er berømt i Danmark – og måske genopdages den, når Thailand ikke længere er så exotisk som nu. Sådan er det vist gået med Harzen.
   Her er vi nu glade for at toget kører. Hvis det altså gør det. Lille Syd kunne godt bruge lidt flere vogne nogle gange. Hvor mange passagerer skal der til for at det er brændstofbesparende i forhold til bilkørsel?

  • Pia
  • 12. juni 2013
  Svar

  Vejret skal ikke ødelægge en god ferie. Jeg boede i Limone da jeg var ved Gardasøen for 40 år siden og tænker om jeg mon kan finde hotellet, hvis jeg kom forbi.
  Vi er heller ikke særlig gode til at sætte os ned på en af de talrige muligheder der er for at nyde et eller andet. Og det er kun den første dag man køber dyrt ind.

   • Jørgen
   • 15. juni 2013
   Svar

   Jeg tror nok du kan finde hotellet i Limone, hvis din vej skulle falde forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *