Garda til fods–i solskin

Det går lidt langsomt med at skrive disse indlæg fra ferien ved Gardasøen i perioden omkring månedskiftet april – maj, men her følger endnu en bid.

Rejselederen havde inviteret til en lille spadseretur rundt i Garda søndag formiddag. Garda er lille, men det var fint med en tur med lidt informationer. Særligt hæftede jeg mig ved hans betragtninger om turisme og den måde hensynet til turisterne og muligheden for at opleve byen er i konflikt med hinanden. Lige inden for en bymur, viste rejstelederen en fin gammel trappe til første sal, men man kunne kanp nok se denne for en kæmpestor parasol turisterne kunne sidde under og spise på en restaurant, der havde taget dette lille hjørne af gaden i brug. Sådan var det vist egentlig alle steder. Mængden af muligheder for at få turisterne til at sidde og købe var enorm og altoverskyggende og vel så dominerende, at det var svært at få øje på byens egentlige charme. Nå – men vi var jo et par af dem.

Garda

Ved indgangen til hotel Continental var placeret store krukker med citroner (især). Som det ses var der modnefrugter i massevis på træerne. Der var også blomster til næste omgang.

Garda

Gennem Garda løber en lille flod. Forlydender ville vide, at den normalt ikke var vandholdig på denne årstid (slutningen af april), hvilket er udtryk for at vejreet har artet sig anderledes en vanligt på de kanter (og det fortsatte vist).

Garda

Da kirken passeredes var der messe, så kirken kunne ikke besøges. Ved siden af lå en fin lille gård med buegange m.v.

Garda

En stor krukke med tulipaner stod midt i gården.

Garda

Og en lille krukke med en palme kunne også ses.

Garda

Mon det skulpturelle træ er et knortetræ?

Garda

Vejret var – som det ses – ret fremkommeligt denne søndag morgen. Her med kig til San Vigilio.

Garda

Blåregnen blomstrede fint i retning mod halvøen, som vi på dette tidspunkt gik i retning af.

Garda

Da den fint konstruerede promenade ophørte, kunne man komme videre ved at gå på den mere oprindelige søbred med siv og sten m.v.

Garda

På begge de to sidste billeder ses La Rocca.

Forrige post

Garda–Bardolino–Garda til fods en søndag eftermiddag

Næste post

Hvidkålen, der ikke vil dø

Comments

 1. Svar

  Kennst du das Land wo die Zitronen blüh’n?

  Jeg har selvfølgelig hørt, at der skulle være usædvanlig smukt ved Gardasøen. Nu begynder jeg at tro på det 🙂

  Jeg har længe spekuleret på, om man kunne have et ganske lille citrontræ, der kunne flyttes ind om vinteren, men har ikke fundet ud af det endnu. Jeg synesm citroner er så smukke.

  En stor krukke med tulipaner skulle jeg jo nok kunne have stående på min stenørken af en altan, så det bliver realiseret til næste år, når alle håndvarkerne er færdige.

  Tak for turen!

   • Jørgen
   • 15. juni 2013
   Svar

   Så vidt jeg ved er Gardsøen det nordligste dyrkningsområde for citroner. Jeg forstod i øvrigt at der på disse træer ved hotellet kan høstes citroner tre-fire gange om året.
   Jeg synes man ser citrontræer her i landet, og måske kunne du have held med at frembringe egne sådanne.
   Velbekomme – flere billeder følger.

 2. Svar

  Nå, så turen er ikke forbi! Jeg vil glæde mig til fortsættelsen/fortsættelserne.

  Jeg har set små citrontræer hos blomsterhandlere et par enkelte gange, men om de kan frembringe spiselige citroner, fik jeg ikke undersøgt. Det kunne være morsomt, og som sagt synes jeg, at citroner er meget dekorative.

   • Jørgen
   • 16. juni 2013
   Svar

   Måske kommer det an på placeringen om citrontræer kan give modne frugter her, aner det ikke.

  • Eric
  • 15. juni 2013
  Svar

  Det ser jo dejligt og fredeligt ud. Man får straks lyst til en smuttur. 🙂

   • Jørgen
   • 16. juni 2013
   Svar

   Det var det – på det tidspunkt, men andre gange var der rigeligt mange mennesker, som fx når vi når til den første maj. Forstår helt fint lysten til en smuttur.

 3. Svar

  Tak for en smuk tur (selv om jeg tager den i lidt forkert rækkefølge).
  Jeg tror ikke, man kan have citrontræ på en altan … mener ikke, de kan tåle frost, men jeg har på vores planteskole set et en meter højt citrontræ med masser af citroner af fuldvoksen størrelse. Så hvis man kan tage træet ind om vinteren, er det sikkert i orden.
  Vores venner i Santa Barbara sagde, at citroner og avokado høstes året rundt; der er ingen sæson for dem.
  Blåregnsbilledet er meget smukt – men det er alle de andre nu også – og knortetræet er ret specielt 🙂

   • Jørgen
   • 16. juni 2013
   Svar

   Rækkefølgen er egentlig uden særlig betydning, men jeg prøver den rigtige rækkefølge – og på billederne. Den var vældig stor, den blåregn.

 4. Svar

  Det var skønne billeder af blomstrende træ og blåregn – men nu skal jeg nok også kommentere lidt på floden, gaderne, havnen og bilerne, især de sidste.

  Floderne i Ticino er mest vandholdige om foråret, så det at den pågældende flod ikke skulle være så vandholdig i april tyder på nogle meget specielle forhold. Underligt.

  Gården som ikke er kirke får mig til at mindes hvad jeg har hørt og lært om huse i Toscana: Det er de gamle, som er mest værd! Med mindre man da bygger noget specielt raffineret og super-holdbart.

  Min ex’s faster lånte os for 40 år siden sin Fiat-500. Det var en fornøjelse at se Toscana med den. I nutidens bilsalg har ikoner som Cinquecento fået ny betydning, og det manglede da egentlig også bare at man ikke skulle kunne lave gode biler ud fra tidligere tiders succes’er. Motor og teknisk opbygning behøver jo ikke at bestemme udseendet. 🙂

   • Jørgen
   • 18. juni 2013
   Svar

   Når floden var mere vandholdig end ellers skyldtes det det meget mere våde forår i Garda end sædvanligt, hørte jeg. Det er da sjovt som Cinquecento giver associationer hos mange til gamle oplevelser. Jeg har bemærket de nye små biler.

 5. Svar

  Det var mærkeligt, bloggen modtog en kommentar men viste det ikke – i stedet kom edit-feltet tilbage med samme indhold. Nå – fred være med det. IT er ikke en exact videnskab …

   • Jørgen
   • 18. juni 2013
   Svar

   Det er ikke altid let at vide hvad der sker. Håber ikke der bliver bøvl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *