Godt vejr når Danmark spiller om finalen

Det er gået lidt langsomt med den blogologistiske indsats denne sommer, men det er der jo ikke noget særlig nyt i.

Der kommer snart gang i både bloglæsning, kommentar- og indlægsskrivning igen.

Langsommeligheden skyldes, at det ikke er gået så hurtigt som tænkt med produktionen af indlægget om mishandlingen af det danske talesprog.

Langsommeligheden skyldes ikke, at jeg er ved at falde i svime over, at det danske kvindefoldboldlandshold skal spille EM-finale i Holland mod Holland søndag, men måske nok, at det er let at blive ophidset over omfanget af sprogligt nonsens.

Som fx den af en vejrdame netop leverede mærkværdighed: Det bliver godt vejr når Danmark i morgen skal spille om finalen.

Måtte indsatsen i finalen medføre et EM, rådhuspandekager og hyldest fra balkonen.

Tags: ,
Forrige post

Nu skal du høre her, Jørgen

Næste post

Nyt kørekort

Comments

 1. Svar

  Hej Jørgen

  Det er godt at høre fra dig igen! Jeg vil se frem til dine poster om sprog mv. Det er en faible vi deler.

  Jeg skal se kampen i eftermiddag. De er dejligt dygtige.

   • Jørgen
   • 6. august 2017
   Svar

   Tak – ja,det er gået lidt langsommeligt.
   Jeg så kun lidt af kampen, og synes det var fint at en kvindelig medkommentator satte den overbegejstede mandlige ditto på plads ved at mene vi hellere måtte vente med at fjre guldet til kampen var vundet. Hvad den jo ikke blev.

  • Pia
  • 6. august 2017
  Svar

  Jeg har ikke opdaget du har været fraværende, da jeg selv har været det i 10 måneder, men nu er jeg så småt vendt tilbage til bloglivet.
  Jeg har til gengæld opdaget at sommeren ikke rigtigt vil indfinde sig.

   • Jørgen
   • 6. august 2017
   Svar

   Jeg har været lidt langsommelig og har ikke opdaget du er ved at vende tilbage til bloglivet, men det vil jeg glæde mig over.

   Lidt mere sommeragtige dage kunne vi godt bruge.

 2. Svar

  Gad vide, hvordan de spillede om den finale? Et væddemål, måske? 😉
  Du har da heldigvis givet et pip i ny og næ, så jeg har ikke været bekymret i samme grad som sidste gang, hvor din pause var noget længere.

   • Jørgen
   • 7. august 2017
   Svar

   Ikke til at vide hvad der mentes, nej, men hastværkeri var det.
   Jeghar heller ikke holdt pause som sådan, men tiden går bare af og til …

 3. Svar

  Ja, jeg har også hørt så meget nonsense at jeg foretrækker udsendelser på engelsk, hvis de iøvrigt er lavet med omsorg for sproget. Men som regel skammer englændere sig ikke over at tale tydeligt, det er som om de ligefrem er stolte over at kunne tale, så både amerikanske redneck og londonske cockney’er – skotter, walisere, irere, australiere, newzealændere kan forstå det. Jeg har hørt Jørn Lund kommentere på det og han har givet op, “man skal vælge sine kampe med omhu”.

   • Jørgen
   • 17. august 2017
   Svar

   Det sker også jeg slår over til BBC, hvis jeg ikke slukker for fjernsynet.
   Det er nok rigtigt man skal vælge sine kampe med omhu – og det ser mest ud til at den sproglige elendighed vinder. Det bør ikke hindre at man af og til gør opmærksom på nogle af mærkværdighederne.

 4. Svar

  Jeg fandt nogle interessante artikler om sprog og læring og om at det danske sprog er særlig vanskeligt, fordi vi har mange vokaler (ikke fonemer, men vokaler, som betyder noget for om vi synes sproget udtales godt):

  http://videnskab.dk/kultur-samfund/derfor-er-det-svaert-laere-dansk

  Derfra er der link til bl.a. sprogmuseet.

  1. Svar

   Tak for link – jeg har gemt det til senere læsning …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *