Gåture en søndag i september

Denne sensommersøndag bød på to gåture i nærområdet. Den første fandt sted om formiddagen og blev ganske kort pga. kraftig regn. Den anden blev længere og forløb uden regn.

Gadstrup

Vi var ikke kommet ret langt på vores formiddagstur mod øst da det begyndte at regne. Paraplyerne var knapt tilstrækkelige. Heldigvis er der opstillet byudstyr, busstoppesteder med reklamer, som både bød på tag over hovedet og en bænk.

På billlede herover kan man ane at vejen er våd, billedet er mod syd.

Gadstrup

På billedet mod øst ses at det regner. Vi gik hjem igen, men gjorde atter ophold i et venteskur ved stationen pga. mere regn.

Gadstrup

Eftermiddagen har været tør og en tur vestover i modvind var lidt kølig. Da vi nærmede os Ramsømagle, mærkedes en røglugt i næsen. Den var ret markant og mindede om røgede sild, men der var intet at se i luften. Endelig fik vi øje på en markafbrænding, som muligvis ikke var tilsigtet, og som ses på billedet herover.

Ved større udgave af billedet ses energitårnet i Roskilde til venstre, Brordrup i mdten, golfkuglen med radar ved lufthavnen og skorsten og silo ved byudstyret vi sad i i formiddags.

Tags:
Forrige post

8.198.107 skridt på 2 år

Næste post

Min barndoms hasselnødder

Comments

  • Pia
  • 20. september 2015
  Svar

  Her har det været tørt hele dagen, og solrigt hele eftermiddagen. En dejligt havevejr. Vi var på tur i går, og man kan jo ikke tage på tur hver dag. En gang imellem skal der også laves lidt herhjemme.

   • Jørgen
   • 20. september 2015
   Svar

   Du har ret, vi må lave noget hjemme, men vi var nu heller ikke på tur, blot ude at gå tur.

  • Ellen
  • 20. september 2015
  Svar

  Det var da ellers noget af et panoramabillede, du har taget her – det er lige før, det er halvdelen af det gamle Roskilde amt 🙂
  Hvorfor tror du ikke, at markafbrændingen var tilsigtet? Det ligner da bare en stubmark, der lige skulle have svedet nogle halmrester af … lidt pudsigt, i øvrigt, at lugten mindede dig om røgede sild – den sammenligning har jeg aldrig hørt før.

   • Jørgen
   • 21. september 2015
   Svar

   Billederne er blot taget med telefonen og den er åbenbart ret bred i det.
   Hvis man ser på billedet af marken i stor størrelse, kan man muligvis se en slags ildstopper i form af en pløjning. Den var slet ikke lige, men synes at være anlagt så man kunne begrænse ilden. Det synes at være lykkedes.
   Der gik lidt tid inden associationen til røgede sild meldte sig, men det var vist mest fordi jeg ikke kunne finde ud af hvorfra lugten kom. Det var næppe sket, hvis jeg først havde set marken.

  • Lene
  • 20. september 2015
  Svar

  Godt at regnvejret holdt sig væk fra det nordjyske, selv om jeg kun så vejret inde fra sygehuset 🙂
  Der er virkelig drama i de billeder, det er sjovt som man til den ene side kan se hvide skyer mod blå himmel og så pludselig er det mørke og lys i en blanding

   • Jørgen
   • 21. september 2015
   Svar

   Lidt fred må der være af og til – om ikke andet end for regn.
   Vi var vist lige på grænsen mellem regn og tørvejr og det ses på billederne.

 1. Svar

  Nu er jeg jo selv nået til det med gåturene, så jeg kan kun bekræfte dig i, at det er dejligt at komme ud – men du har jo gjort det længe, og det er således ingen nyhed for dig.

  Det er nogle dejlige billeder, du viser. Jeg kan bedst lide det, hvor man kan se, at det regner. Under den byge var jeg ovre i kirken, og jeg tog lige en kop kirkekaffe ekstra i tørvejr. Da kaffen var drukket, var regnen heldigvis hørt op, men det var sørme en ordentlig skylle.

   • Jørgen
   • 21. september 2015
   Svar

   Det er nemlig godt at komme ud.
   Tak – det er god at være i tørvejr når det regner. Det har sikkert været samme byge.

 2. Svar

  Ja det var jo ikke så godt hvis marken var gået i brand uden at det var meningen. Men det lyder usandsynligt. Håber ikke der bliver flere af den slags brande.

  Jeg har set halm-afbrændinger de første år vi boede her. Jeg synes det var mærkeligt at man ofrede den ressource – fyrede for fuglene, så at sige, men jeg kendte ikke regnskaberne bag det – det koster jo noget at brænde af (bemanding, optænding, efterfølgende pløjning) og det koster også noget at pløje halm ned, så hvad mon der er billigst?

  Allerede dengang i slutningen af 80’erne blev der bygget halmfyr – ofte med en karakteristisk høj tynd metalskorsten. 🙂

   • Jørgen
   • 22. september 2015
   Svar

   Jeg ved ikke hvad der var sket, men det brændte areal var kun en lille del af marken, og der var pløjet udenom, som for at afgrænse branden. Faktisk tror jeg ikke halm afbrændes, men nogle græsmarker skal vist afbrændes. Vores ældste barnebarn talte længe om sorte marker da hun havde set sådan en mark som ganske lille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *