Gudernes Stræde og marksprøjtning

Læserne vil vide jeg forleden var et smut i fugletårnet ved Ramsømagle Sø. Vejen tilbage gik via en lille stump af Gudernes Stræde.

Gudernes Stræde

Man kan ane strædet, men jeg synes nu ikke de kære guder har benyttet det så flittigt som ønskeligt. De kunne have trampet lidt mere frem og tilbage.

Uhøstet mark

Efter lidt tid kommer man til en mark, man går langs med. Jeg stillede mig op og tog et par billeder af den uhøstede mark. Og stod lidt i egne tanker.

Marksprøjtning

En lyd, som jeg umiddelbart hørte som en guldsmed tæt ved, viste sig at være en noget overdimensioneret guldsmed.

Traktoren med vinger kom til syne over bakketoppen. Det undrede mig at man skulle sprøjte det uhøstede korn.

Marksprøjtning

Hvilket man heller ikke skulle. Det var en roemark midt i kornmarken der skulle have en omgang.

Tags: , ,
Forrige post

Medens vi venter på regnen …

Næste post

Grågæs i Ramsødalen

Comments

 1. Svar

  Jeg tog en brochure om Gudernes Stræde på biblioteket, men vi har slet ikke været hele ruten igennem – har dog set dele af den.
  Guderne har nok ikke trampet så meget i år, fordi de er blevet lagt en del hindringer i vejen i forbindelse med motorvejs/togbaneanlægsarbejderne.

   • Jørgen
   • 9. august 2014
   Svar

   Jeg har ej heller været hele strækningen igennem, og måske har guderne ikke trampet så meget i år pga den nye jernbane.

 2. Svar

  Dejlige billeder af næsten uberørt natur. Hold da op hvor er en traktor dog stor nu om dage. Det er langt fra de små Ferguson-traktorer, jeg huske fra min barndom. Landbruget nu om dage er egentlig mest at sammenligne med fabrikker eller andre store produktionsvirksomheder, og på en eller anden måde bryder jeg mig ikke rigtig om det.

   • Jørgen
   • 9. august 2014
   Svar

   Se Farmers kommentar lidt nede – de bliver større og større, maskinerne. Husker også fint Ferguson-traktoren – og min morfars heste!

  • Inge
  • 8. august 2014
  Svar

  Jeg tror ikke guderne tramper, de svæver vist nærmest over vandende.. 🙂

   • Jørgen
   • 9. august 2014
   Svar

   Det kan du nok have ret i – måske er gudernes gæs.

 3. Svar

  Guddommeligt navn, Gudernes Stræde!
  Og sikken en kæmpe sprøjtemaskine, der var ude dér, i midten af kornmarken. Det må være lidt af en balancekunst at køre rundt med sådan én! 🙂

   • Jørgen
   • 9. august 2014
   Svar

   Ja, fint navn. Jeg tror det er en balancekunst at køre med den, den ene vinge rørte næsten jorden da han svingede rundt.

 4. Svar

  Det er sandsynligvis en svampesprøjtning, som foretages. Der er en lang række bladsvampe, som angriber roerne nu hvor de mørke nætter begynder.
  Især de roer, som skal tages sidst op har gavn af denne beskyttelse mod svampe.

  Sprøjten fås næsten ikke mindre i vore dage. “kun ” en 24-meters så vidt jeg kan se.
  Jeg har også sådan en svend, og da jeg købte den for 3 år siden, spurgte forhandleren, om jeg ikke lige så godt kunne købe en i i ordentlig størrelse i stedet for.
  Sådan en 24-meters ville være næsten uomsættelig, når jeg om 10 år (nu 7) skulle have ny sprøjte igen. Og han har allerede ret. Brugte 24 meters står til salg alle vegne.

  I vore nabolande mod syd er det næsten kun 36 meters og 48 meters sprøjter, som omsættes. Og så er de selvkørende. Ikke med en traktor foran, som vi ser det mest her til lands.

   • Jørgen
   • 9. august 2014
   Svar

   Tak for informationerne der muliggør at man kan følge med i udviklingen. De bliver snart meget store, åbenbart, sprøjtemaskinerne, men så tramper de heller ikke så meget korn ned som nu.

  • Pia
  • 9. august 2014
  Svar

  Jeg kender ikke Gudernes Stræde, men vi møder mange af de tilgroede vandrestier rundt omkring, og det er lidt ærgerligt, synes jeg. De store turisttiltrækkende stier er altid gangbare.
  Traktorer og maskiner er mega store efterhånden. Jeg havde helt glemt hvor småt sådan noget har været, da vi besøgte et museum her i ferien. Selv de store, som ikke var særlig gamle, var små i forhold til dem jeg ser på arbejdspladsen.

   • Jørgen
   • 9. august 2014
   Svar

   Ja, der måtte gerne gå lidt flere folk på de mindre begåede stier. Det er godt at kunne se hvordan det var inden verden gik af lave i kæmpemaskiner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *