Guide til kogning af æg

Som en særlig hjælp til kunder, der ønsker at kunne koge æg perfekt (hvilket velsagtens vil sige efter alle kunstens regler), oplyser Kvickly i sin tilbudsavis for uge 25 (2014) antal minutter og sekunder to størrelser æg skal koge for at blive hårde, smilende eller bløde.

Det kan man kun glæde sig over.

Men hvornår skal æggene i gryden?

“Læg altid æggene i kogende vand fra begyndelsen”, anføres det.

Hvad mon begyndelsen er? Og hvad sker der hvis de først kommer i 5 minutter efter vandet er begyndt at koge?

Tags:
Forrige post

Rygningspladeudskiftning

Næste post

MR-tog på Lille Syd

Comments

  1. Svar

    Her er der basis for et forskningsprojekt!

      • Jørgen
      • 17. juni 2014
      Svar

      I den grad.

    • Pia
    • 13. juni 2014
    Svar

    Man kan gøre det meget besværligt at koge æg. Jeg har en kusine, der i mange år har vejet hver eneste æg, og skrevet på det, så hun nøjagtig ved hvornår det er færdigt. Her kommer æggene ned når vandet bulderkoger, og op igen i helt tilfældig rækkefølge, og der er ingen forskel at se 😉

      • Jørgen
      • 17. juni 2014
      Svar

      Det forekommer at være for meget af det gode – og jeg foretrækker da også din metode.

  2. Svar

    Hehe ja, fra begyndelsen af hvad? Ikke gennemprøvet opskrift, er mit bud 🙂
    Jeg har i mange år brugt en æggekoger, som er det middel, der giver det bedste resultat for mig, hvad enten det drejer sig om blød- eller hårdkogte æg. Den fejler aldrig, heller ikke selv om æggene varierer i størrelse.

      • Jørgen
      • 17. juni 2014
      Svar

      Netop, fra begyndelsen af hvad. Ingen æggekoger her og det går alligevel.

  3. Svar

    Ja, det er gode spørgsmål, du stiller 🙂 Jeg synes, man lærer at kunne se på størrelsen af et æg, hvor længe det skal koge …

      • Jørgen
      • 17. juni 2014
      Svar

      Tak. Jeg har ikke tænkt på – før nu – at man kan se på størrelsen af æg og koge dem lidt derefter. Smart.

    • Eric
    • 14. juni 2014
    Svar

    Hehe 🙂 Nå, men i det mindste kan man glæde sig over, at de ikke kalder dem skaldyr.

      • Jørgen
      • 17. juni 2014
      Svar

      Ja, heldigvis.

  4. Svar

    God spørgsmål med den begyndelse! Sikke noget sludder at skrive.

    Jeg koger altid de blødkogte fem minutter og de hårdkogte 10 minutter, og det plejer da at give fine resultater.

    • Jørgen
    • 17. juni 2014
    Svar

    Ja, der er vist ingen væsentlig grund til at komplicere tingene for meget.

  5. Svar

    Min æg knækker, hvis jeg kommer dem i kogende vand. Jeg lægger dem i lunkent vand, tænder for pladen og slukker 5 min. efter … sådan ca.
    🙂

      • Jørgen
      • 19. juni 2014
      Svar

      Bare de kære æg bliver som man vil have dem er det jo det bedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *