Høflighed

Peter Olesen har for nylig skrevet i Berlingske om oplevelsen af manglen på høflighed i servicefag i Danmark, og om, hvorledes han har oplevet den i Stockholm.
Det var naturligvis et tankevækkende indlæg – især når man selv, som han, er fra en tid hvor høflighed var moderne og en god værdi at have indbygget.
I dag hørte jeg Peter Olesen i P1 Formiddag. Emnet var det samme.
Der må være noget om dette at høflighed er aldeles umoderne i øjeblikket og uforeneligt med den moderne selvcentrering Danmark lider under. Svenskerne har haft held med at fastholde høflighed som en dyd.

I udsendelsen nævnte Peter Olesen, at han ved et foredrag var gjort opmærksom på, at der i nogle butikker i København kan opleves en naturlig høflighed. Årsagen er såmænd de svenske ansatte.
Senere i formiddag talte jeg med en hvis far kom en del i Fields – han ville afgjort foretrække at blive ekspederet af svenskere.

Lad os håbe fornærmelsen over at skulle betjene andre og få løn for det igen ændrer sig til almindelig ordentlig behandling af kunderne der dog bidrager til aflønningen af de fornærmede medarbejdere.

Og tak til Peter Olesen for påpegningen af uhøflighed som et problem.

Forrige post

Mission Baby

Næste post

Veje til Mandø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *