Havebilleder

Ganske som vanligt går der en vis tid inden jeg skriver indlæg igen efter en ferie. Selv pensionister må vel have lov til at være trofaste mod karakteregenskaben udsættelsestrang . Den har jeg aldrig helt fået has på, men det går jo nok.

Jeg har været i Prag. På bustur. Der skal nok følge indlæg herom.

I aftes viste der sig et fint lys over nogle af havens vækster, hvorfor der følger enkelte billeder herunder.

Uagtet forårets kølighed er der sket ikke så lidt. Alt muligt gror og gror. Og heldigvis er der muligheder for såvel at spise af nogle af produkterne som at formere dem, hvis det skulle være nødvendigt, jvf. Farmers bemærkning i en kommentar til sidste indlæg om, at hans bondesjæl ikke er forenelig med plantning af frugtsætningsudygtige japanske kirsebærtræer.

Stikkelsbær

Stikkelsbærene er efterhånden store. De kan bruges til en gang grød, men den store fornøjelse er nu at spise dem fra busken, når de senere på sommeren er modne.

Rabarber

Dette billede af rabarber er ikke fra i går, men fra 15. april. Bladene er ikke udfoldede og den er nærmest jordgående.

Rabarber

Nu er samme plante så høj som jeg er, ca. 188 cm (- sammenfald med alderen). Der er fine blomster på planten.

Rabarber

En enkelt blomstergruppe ser sådan ud. Der dannes mængder af frø og et eneste har i tidens løb formået at blive til en ny plante.

Rabarber

En enkelt klump blomster har i øvrigt ikke foldet sig ud endnu.

Insekt

Tæt på ser blomsterne godt nok lidt aparte ud.

Marguerit

Der er stadig rigeligt mange margueritter i haven uagtet forsøg på at tæmme dem.  De pynter nu i aftensolen.

I dag må vi huske på, at det kun er 100 år siden kvinder fik grundlovsbestemt stemmeret til landets høje ting (i flertal). Og at mandligt tyende erhvervede samme ret. Hvordan mon ligestillingen ser ud i 2115?

Tags: , ,
Forrige post

Busrejse til Prag

Næste post

Japanske kirsebærtræer på Frederiksberg

Comments

 1. Svar

  Når man kommer hjem efter bare få dages fravær, er forskellen i haven ekstra tydelig, men det er jo skønt at se.
  Godt spørgsmål, det sidste. Jeg er jo en af de underlige, der ikke synes, at ligestilling for enhver pris er lykken. Lige løn for lige arbejde, ja, men ellers er vi forskellige, og det skulle vi helst blive ved med at være.

   • Jørgen
   • 8. juni 2015
   Svar

   Ja, man kan meget hurtigt se en forskel. Men ikke rigtig hvis man går sine runder hver dag.
   Selvfølgelig skal vi anerkende forskellighed, men vi skal have lige rettigheder og muligheder. Mon ikke processen er at mændene ikke kan finde ud af at forholde sig til de ændrede vilkår, som indebærer at kvindemagt øges. I alle tilfælde synes tendenser at gå i den retning. Vi må sende en forespørgsel til vore efterkommere om 100 år om hvordan det er.

 2. Svar

  Det er dejlige billeder fra din have! Jeg tænker på både stikkelsbærgrød og rabarbergrød – det var tit på bordet hos min morfar.

  Jeg synes, 100 året for valgret til kvinder (og tyende og fattige) i høj grad er noget at fejre. Men der er stadig langt at gå for at opnå virkelig ligestilling. Jeg læste lige et eller andet sted, at kun en tredjedel af de opstillede kandidater til folketinget er kvinder. Professorer er også langt overvejende mænd. Vi er ikke i mål endnu.

   • Jørgen
   • 8. juni 2015
   Svar

   Tak – og fint at der opstår associationer til gode grødoplevelser.
   Ligestilling er for mig ikke retfærdighed og ligelig fordeling, men lige muligheder, hvis de ønskes udnyttet.

 3. Svar

  Du tager altså nogle dejlige blomsterbilleder, og det med udsættelsestrang kender jeg alt for godt – og ikke kun efter ferier.

  Betydningen af ligestilling mellem kønnene skal ikke forklejnes, men min bekymring for fremtiden går nu mere på forskellen mellem rig og fattig, globalt såvel som lokalt. Aldrig har så få ejet så meget af det, der er at eje, og det går kun én vej. Hvad skal det føre til og hvad med demokratiet?

   • Jørgen
   • 8. juni 2015
   Svar

   Tak for de varmende ord.
   Jeg tror du har ret i der er grund til bekymring, men de kampe der skal tages må så tages. Jeg forstår fint at “man” gjorde oprør mod magthavernes overflod tidligere og mon ikke det vil ske igen. Hvis man altså kan komme til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *