Husk passet – og journalistisk vrøvlesnak

I en nyhedsudsendelse denne lørdag aften er set et indslag om, hvad politiet gør for at hjælpe de utallige rejsende, der skal flyve fra en lufthavn, men som har glemt passet eller ikke i tide har opdaget det er udløbet.

Det er åbenbart virkeligheden for i tusindvis i Kastrup Lufthavn om året.

Der diverteres med et hastværkerindslag om en mor, der har glemt eget og 3 børns pas. Det er åbenlyst festligt at se dem haste rundt i lufthavnen. Det lykkedes at erhverve billeder til et hasteudstedt pas og nå flyet.

Det er nu ikke så meget det, der er interessant. Derimod den overengagerede hurtigtsnakkende råbereporters slutbemærkning:

Husk at tjekke passets udløbsdato inden du tager hjemmefra.

Gode råd værdsættes naturligvis, men måske kunne det overvejes at råde folk til at gøre det i passende tid før man tager hjemmefra.

/Jørgen

Tags:
Forrige post

Nyt kørekort

Næste post

På det langsigtede øje

Comments

 1. Svar

  Ja, så sandelig – i god tid! Og tjek også udløbsdatoen på det blå sygesikringsbevis, hvis rejsen går til et EU-land. Og tjek også reglerne for passets udløbstid. Fx Cypern kræver, at dit pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomsttid – det er ikke altid ligetil.

   • Jørgen
   • 10. juli 2017
   Svar

   Der er mange ting og sager der bør indgå i ens rejsetjekliste, herunder pas og det blå sygesikringsbevis. Jeg har sådan enside med 3 spalter – der kan stå vældig meget, og der kommer stadig nyt til.

 2. Svar

  Kun temmelig tanketomme hoveder kan glemme passet, men dem er der tilsyneladende mange af. Jeg undrer mig såre over den slags ting, men nu har jeg jo heller aldrig haft tre børn 😉

   • Jørgen
   • 10. juli 2017
   Svar

   Jeg tror tallet var ca 10000 om året – det er da nogle. Omhu er nøgleordet.

 3. Svar

  Hvad er det blå sygesikringsbevis?

  Pas er desværre en nødvendig ting, som man bør have styr på gennem alle årene.
  Jeg vidste ikke, at man stadig kan få nødpas. Herligt!

   • Jørgen
   • 10. juli 2017
   Svar

   Det gule sygesikringsbevis gælder ikke i Europa. Det blå giver mulighed for behandling på samme vilkår som borgerne i det land man opholde sig i. Se borger.dk

   Det fint at man kan få nødpas, men der er nu bedre at have orden i sagerne.

 4. Svar

  Jeg synes, det er temmelig dumt, hvis man ikke har styr på det med passet i god tid før afrejsen, og selvfølgelig også på det med det blå sygesikringsbevis. Det er da en naturlig del af rejseforberedelserne.

   • Jørgen
   • 10. juli 2017
   Svar

   Deri er jeg ganske enig. Det jeg også hæftede mig ved var journalistens utilsrækkelige råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *