Indtjening via internettet i 10 år

I denne måned, november 2017, er det 10 år siden jeg begyndte min aktivitet på nettet. Dette indlæg er en kort beretning herom.

Udgangspunktet var et lille hæfte, Tjen penge nettet af Britt Malka, jeg havde købt i september 2007. Jeg læste bogen nysgerrigt, men fattede ikke meget. Men det kunne vel lade sig gøre, hvis jeg fulgte anvisningerne.

Indtjening var bl.a. mulig ved at sætte Googles små AdSense-annoncer på ens sider. Det var sandelig sjovt at se de første penge blive genereret, men det tog en ½ evighed før første udbetaling var en realitet.

Jeg mener at huske, at jeg en enkelt gang havde en dagsomsætning på over 100 kr. Efterhånden har Google udviklet algoritmen sådan at den indkomstkilde er uden særlig interesse, i alle tilfælde når man gør som jeg gør, men det sker da der kommer et par kroner i kassen.

Det viste sig efterhånden, at et enkelt indlæg var særlig vigtigt. Det omhandlede Zimmer Frei i Østrig. Interessen for netop dette indlæg medførte, at jeg på et tidspunkt købte domænet overnatningtyskland.dk, og efter et længere tilløb fik jeg en såkaldt affiliate-aftale med Booking.com, der tilbyder overnatningsmuligheder over hele verden. Jeg får en %-del af kommissionen.

Der er ikke mange indlæg på hjemmesiden, men der er temmelig mange besøg. Siden er vist nr. et på Google ved passende søgning, men den befinder sig alligevel under folden (sammenligning med avis foldet på midten), idet hele skærmen er fyldt af betalte søgeresultater. Det handler om trafik, trafik og atter trafik, hvilket er en forudsætning for indtjening.  I øvrigt har mine børnebørn nogle gange tjent lidt lommepenge ved at regne afstande fra Danmark ud. Det gør de med lynets hast.

Det er tydeligt, at den måned danskerne har størst behov for overnatning på deres vej gennem Tyskland er i juli måned. Det medførte i år, at ca. 13000 kr. gik ind på kontoen senere. Det er jeg helt godt tilfreds med – og antagelsen må være at netop denne type indtjening kan forøges ved en passende indsats. Det er et ret godt eksempel på passiv indkomst efter en forholdsvis beskeden indsats.

I løbet af de 10 år har jeg afprøvet muligheder her og der uden særlig succes, men det tror jeg egentlig skyldes manglende systematik og vedholdenhed. Pyt med det. Det har været ret interessant og lærerigt.

Jeg har købt forskellige produkter undervejs, nogle er brugt, nogle er ikke, nogle har været gode, nogle har været varmluft-produkter, bright shiny objects.

Et princip jeg lærte, men ikke fulgte, er princippet om at gøre det nødvendige når et produkt er købt før det næste købes. Det lyder ganske logisk, men er formentlig meget svært at praktisere for en del håbefulde internet-markedsførings-folk, der håber på at miraklet sker uden videre. Det indfinder naturligvis ikke.

Jeg har også købt nogle domæner. Nogle har jeg stadig, andre er opgivet. Et eksempel på det sidste er domænet slanketips.com, som er et glimrende domæne, men jeg fik ikke gjort nok ved det og opgav det. Blot for at erfare, at det var købt af en virksomhed, der satte det til salg for små 4000$. Hm. Måske kunne jeg have solgt det til en dansker for 1000 kr.

Et eksempel på en interessant tankegang er den at udvikle et produkt, der kan generere 25 kr. om dagen i dagevis. Og gøre det samme igen i morgen. Osv. Et andet er et eksempel Robert Plank lige har leveret. Han spurgte sin kæreste en morgen om hun ville gifte sig med ham. Det blev de så samme dag – og alt blev arrangeret den dag. På samme måde skriver han en bog. 10 overskrifter, der reduceres til 7 kapitler. I hvert kapitel er der 4 afsnit. Herefter dikteres indholdet. Bogen renskrives og sidst på dagen er den bl.a. til salg på Amazon. Kontrasten er selvfølgelig at man væver og væver og kommer ingen vegne.

Det er ikke lykkedes at opnå kommission fra Amazon, men det skyldes sikkert mangel på indsats. Jeg må heller se om det da ikke skulle kunne lykkes.

Der er masser af informationer på nettet, hvis en eller anden læser skulle blive nysgerrig. Søg fx make money online. Men vær selektiv. Man kan evt. begynde med atlæse en gratis e-bog af Mikael Rieck, der kan hentes her.

Inden jeg slutter dette indlæg, kommer her et par muligheder for at få tilfredsstillet et par mulige behov. Leder du efter et hotel et eller andet sted i verden – til en enkelt overnatning eller en lille ferie – klares det let herunder.


Booking.com

Hvis du leder efter en anden form for hotel, nemlig et insekthotel, følger et par muligheder herunder:

[instantazon id=’wpis_1512484581′]

 

Jeg vil naturligvis glæde mig over en lille ekstraindkomst.

Konklusionen efter 10 år på nettet er, at det er muligt at tjene penge online. Det har ganske vist ikke været prangende, og timelønnen har været beskeden, men det har været en morsom og lærerig rejse.  Der skal dog lidt mere forpligtelse til end jeg har været villig til at investere, hvis det skal blive en levevej eller en dellevevej. Jeg har lavet alt muligt andet samtidig. Muligheden er der med andre ord, hvis man vil.

For god ordens skyld skal jeg bemærke, at indkomsten i begyndelsen indgik i mit firma. Efter det er ophørt og jeg er blevet pensionist, opgives indtjeningen til SKAT efter reglerne om hobbyvirksomhed.

Tags:
Forrige post

Der var engang …

Næste post

Rubins vase

Comments

 1. Svar

  Tak for et spændende indlæg, og hvor er jeg dog enig i din indledende tak til Britt Malka og det hæfte om online indtjening. Det var også første boost ind i branchen for mit vedkommende.

  Fortsat god dag herfra, og god jul forude. 🙂

   • Jørgen
   • 29. november 2017
   Svar

   Velbekomme – og tak for de gode hilsener. Og også gode dage og festligheder til dig.

  • Pia
  • 29. november 2017
  Svar

  Jeg er bekendt med at man kan tjene penge på den måde. Endda ret mange. Det kommer næppe til at ske for mig, selvom tanken af og til har strejfet mig. Jeg orker ikke at sætte mig ind det, for jeg er helt på bar bund, men det er da et pænt tilskud til pensionen, du har fået. Uventede penge er ikke så tosset at forsøde livet med.

   • Jørgen
   • 1. december 2017
   Svar

   Jeg kan sagtens følge med i at det er krævende at sætte sig ind i, hvorledes man tjeneer penge på nettet – og at man må prioritere sin tid som man synes. Jeg er godt tilfreds med den passive indkomst jeg får.

  • Eric
  • 29. november 2017
  Svar

  Jeg har lignende erfaringer, og de er bl.a., at det er de “forbrugsorienterede” sider, der tjener mest. Altså hvor folk er på jagt efter et produkt, som også kan være en rejse. Konkret at en faktaside om et rejsemål giver mere end eventyr fra samme.

  Den største indtægt genereres dog af de sider, som har mange besøgende, men få annonceklik – her er det mængden af besøgende, det betyder noget, simpelthen fordi en lille procent af et stort tal kan være større end en stor procent af et lille tal.

  Endelig kan der være stor forskel på indtjeningen alt efter emne. Fx skæpper en side om freeware næppe meget.

  Det sagt, er det samtidig en balancegang, hvor man ikke irriterer læseren med for mange reklamer, som tilfældet er på fx de fleste netaviser. Et stigende antal sidevisninger gennem årene uden tilsvarende stigning i annonceeksponeringer fortæller mig også, at flere og flere bruger addblockers. Det gør jeg også!

   • Jørgen
   • 1. december 2017
   Svar

   Ja, alt andet lige må man antage at tilbud omløsning af specifikke problemer (hotel på vej gennem Tyskland) er det der giver mest. Jeg har jo i tidens løb ikke holdt mig til sådanne emner, men blogget om alt muligt, hvilket har været sjovere end at se kronerne rulle ind på kontoen.

   Jeg er enig i balancegangen. Netaviserne er irriterende, især hvis man skal flytte pop-up-reklamer før man kan komme videre.

  • Ellen
  • 29. november 2017
  Svar

  Det der med et tilskud til pensionen er så absolut en fristelse, men jeg er bange for at jeg ville ende hvor du åbenbart også er: Jeg er nok ikke villig til at investere tilstrækkeligt med tid i projektet.
  Hvilket faktisk er en rigtig dårlig undskyldning … men jeg er åbenbart ikke tilstrækkeligt pengemanglende …

   • Jørgen
   • 1. december 2017
   Svar

   Ja, det har været sjovere at blogge om løst og fast end systematisk at gå efter omsætning. Jeg synes egentlig ikke din undskyldning er dårlig, det er vel blot prioritering af tiden.

 2. Svar

  Jeg bruger adblockers, for jeg hader reklamer og lever i videst muligt omfang reklamefrit; faktisk holder jeg ikke engang ugeavisen “Hvidovre Avis”. Af samme grund kunne jeg aldrig finde på selv at have reklamer hverken på min egen side eller supportsiden.

  Åh ja hæfterne fra Britt Malka, dem startede jeg også med. De var gode, når man skulle holdes lidt i hånden i startfasen. Jeg tror såmænd, jeg har et par af dem endnu.

   • Jørgen
   • 1. december 2017
   Svar

   Undertiden kan en reklame nu godt inspirere, men heldigvis kan man selv bestemme om man vil bruge blokeringer eller ej.

 3. Svar

  Det var dog fantastisk! Jeg vidste ikke at du var entrepreneur!

  Selv om jeg har arbejdet med net og sat websider op siden … ca. 2004, så har jeg ikke overvejet at tjene penge, og jeg ville nok ikke være faldet over “Zimmer Frei” teknikken, eller “overnatningTyskland”.

  Hvis jeg havde haft masser af energi, ville jeg have lavet et website med scannede noder, som ikke er i handelen i dag, jeg har rigeligt til at få de første 14 dage til at gå med at scanne; men der er andre ting, der er vigtigere, nemlig husholdningen! Og vedligehold! Jeg begyndte at reparere revner i stuevæggen for fire år siden, og fik kun malet én væg. Og jeg *vil* have et bare nogenlunde pænt hjem – og så river både computerforening og grundejerforning i mig – sukh.

  Jeg ville have ladet de gamle noder ligge til frit download (gratis). Hvis nogen ville have dem i papirform, ville jeg expedere kopier til et trykkeri, som jeg har gode erfaringer med og kræve et expeditionsgebyr.

  Men eftersom det ville blive modregnet i pensionstillæg-procent, så er jeg ikke sikker på at det ville kunne blive et pensionstilskud. Ligesom de penge, der står som pensionsopsparing nok ikke øger mit disponible beløb – men jeg klager ikke! Jeg har det godt; det er det vigtigste.

  • Jørgen
  • 5. december 2017
  Svar

  Jo, jeg har hele tiden søgt at tjene lidt på nettet, men det har ikke været prioriteret som noget som helst afgørende, bare lidt for sjov eller så.
  Man kan let komme til at bruge for meget tid på det, trods alt, som nu når jeg kan se at annoncen med insekthotellerne ikke virker. Hvor mon ikke?
  Det er såmænd rigeligt at andet at bruge tiden til som du jo angiver, og forhåbentlig prioriterer vi den så vi er tilfredse med hvad vi foretager os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *