Ingen nytårsforsætter her

ABC Scandinavia er nu nået til I.

Isvinteren er over os. Heldigvis fik man ikke afskaffet isbryderne, som allerede er i gang og som det kunne se ud til der vil blive endnu mere brug for.

Issyle skal man vare sig for som fodgænger, dog ikke disse:

Icicles

Dette skal nu ikke handle om is, men om nytårsforsætter. Det havde naturligvis været smart om om ABCen var nået til N, idet det så ville have været let at forholde sig til nytårsforsætter. Bogstavet er imidlertid I – derfor må der INGEN foran.

Grunden til at ingen nytårsforsætter er bedre en nytårsforstætter, er at “ingen” lettere holdes. Utallige er de nytårsforsætter, der efter få dages praksis er ophørt igen. Slankekuren blev ikke til noget. Rygestoppet blev ikke til noget. (Når utallige danskere er ophørt med at ryge de sidste 10 år, så %en af ikke-rygere er steget betydeligt, er det ikke på grund af nytårsforsætter men beslutninger.) Og hvad mere der ikke blev til noget kan måske fremgå af kommentarerne…

Grunden til at nytårsforsætter ikke bliver til noget, er at de ikke er beslutninger, men ønsker. Forudsætningen for at ønsker går i opfyldelse er at de omsættes til beslutninger, handlinger og forpligtelse til at udføre handlingerne.

Hvad kan løsningen så være?

Benjamin Franklin – en kendt amerikaner fra 1700tallet – spekulerede som ungt menneske på, hvorledes det kunne gå til at han ikke havde held til at praktisere de dyder han mente at kende så godt, og han satte sig for at finde en metode til at ændre dette forhold. Det blev til Benjamin Franklins selvudviklingsmetode. Som gammel skrev han i sin selvbiografi, at det havde været meget betydningsfuldt for hans udvikling at anvende sin metode.

Den er meget enkel. Franklin udvalgte 13 dyder han ville træne i. Så beskæftigede han sig med en dyd ad gangen i en uge, og lod de andre være. Det kunne gøres 4 gange i løbet af et år på 52 uger. Repetition er således en mulighed.

Min tanke er at anvende netop denne metode til at stramme op på mine bestræbelser på at tjene lidt penge på nettet. Jeg har følgelig nu fundet frem til 11 små projekter, som det kan lade sig gøre at forholde sig til en uge ad gangen. De to sidste skal nok dukke op. Konsekvensen skulle gerne være at omsætningen i 2011 er klart bedre end i 2010, og at jeg får mere styr på aktiviteterne end tilfældet er lige nu.

Hvad siger du? Ingen nytårsforsætter, men 13 projekter gentaget 4 gange i 2011. Er det noget?

Der skal naturligvis være tid til andet end projekter. Mit foretrukne feriemål er vandring i Virgental i Østtyrol. I Virgental løber Isel. Sidste sommer var der fart på flodens løb da vi kom, men efter en lille uge var der endnu mere fart på og endnu mere vand i floden. Årsagen var at det var meget varmt i den uge og sneen i bjergene smeltede lystigt.

Forskellen ses tydeligt på de to følgende billeder.

Isel

Isel

Alle læsere og alle deltagere i ABC Scandinavia ønskes et godt, sundt og besindigt 2011.

Her er linket til andre ihærdige deltageres i’er.

Forrige post

Godt nytår 2011

Næste post

Winter in Gadstrup

Comments

 1. Svar

  Franklins selvudviklingsmetode lyder spændende og med større chance for succes end nytårsforsætter. Jeg håber du får helt med dit projekt! Jeg kunne selv tænke mig at holde mig selv fast på mere målrettet motion i det nye år, selv om det er svært med is og sne på vejene heromkring i øjeblikket.
  Godt nytår til dig!

  • Marianne Sa
  • 31. december 2010
  Svar

  Ingen nytårsforsætter her heller – men et ønske om at 2011 bliver et lige så indholdsrigt år som 2010.
  Franklins selvudviklingsmetode lyder spændende – måske man skulle prøve.

  Et rigtig godt nytår til dig.

  • Inge
  • 31. december 2010
  Svar

  Heller ingen nytårsforsætter herfra.. men en fast beslutning om at 2011 skal være et lige så forrygende skønt år som 2010, hvor jeg vil fokusere på det positive og lære af det negative.. 🙂
  Flotte billeder og et godt og lykkebringende nytår til dig og dine.

 2. Svar

  Tak for din kommentar og god vind med projekterne + Got Nytår.
  Om mine nytårsforsætter:
  Klik her: http://rimkogeren.blogspot.com/2010/12/1231.html

  • rejen
  • 31. december 2010
  Svar

  Heller ingen nytårsfortsætter her hos mig, dur ikke sagde Rejen….Fine billeder og der er da fart på vandet…Godt nytår til dig og dine…

 3. Svar

  God fornøjelse med I-ndtjeningen – jeg har selv tænkt på hvilke muligheder, der er, men har indtryk af at det først og fremmest er netværk, gode venner og kontakter, som man kan dyrke via et website – men der er jo mange slags website, det er jeg med på, og man skal prøve noget nyt ca. en gang imellem 🙂

  Godt Nytår!

 4. Svar

  Heisann!

  Denne vinteren har skapt noen fantastiske istapper!

  ;:OD)

  • TorAa
  • 31. december 2010
  Svar

  Da er mitt ønske ganske enkelt:

  Godt Nytt År

 5. Svar

  Mitt likeså
  Godt Nyttår Jørgen og tusen takk for dine bidrag til Karavanseraiet 🙂

  Nyttårsklem fra Ragnhild 🙂

 6. Svar

  Smart med prosjekter!
  Det skal jeg soekulere lidt over i forhold til diverse praktiske ting 🙂
  Jeg har dog nyttårsforsetter (kald det gerne beslutninger) om at gå tur/træne 2 gange hver uge. (Noget jeg er rimelig sikker på at jeg nok skal få gennemført)
  Så kan det opjusteres efter et stykke tid 🙂
  Godt nyt år

 7. Svar

  Oi, det var et virkelig stilig isbilde. Istapper kan bli skikkelig flotte å se på!

 8. Svar

  Høres ut som en interessant metode, og mye bedre enn nyttårsforsetter. Jeg har heller ingen, men noen får prosjekter som skal gjennomføres så godt det lar seg gjøre 🙂

  • Lisa
  • 3. januar 2011
  Svar

  Vackert med dessa isskulpturer som naturen bjuder på.

 9. Svar

  Nej, nytårsforsætter, uha da – sådan nogle har jeg aldrig gjort i – kender vist mig selv for godt… beslutninger kan man heldigvis træffe hele året, og projekter kan man altid igangsætte. Dit projekt bliver forhåbentlig ret indbringende for dig 😉
  Heller ikke det med at gøre status over det gamle år bruger vi her.
  At sætte ‘ingen’ foran for at få det til at passe i alfabetet var derfor en god ide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *