International hjerneuge

MorgenTV havde besøg af Peter Lund Madsen i anledning af den internationale hjerneuge.

Perspektiveringen

Den vældige udvikling i menneskets formåen de sidste 100 år afspejler sig ikke i hjernen.

Tager man et barn for 70000 år siden og lader dette barn vokse op nu, vil denne med en stenalderhjerne udstyrede person kunne varetage alle de erhvervsmæssige funktioner, der nu varetages af os – med vore stenalderhjerner. Det kan godt være disse nutidige hjerner er modnede lidt mere end de gamle – men grundstrukturen er den samme.

For at skaffe mad dengang, måtte manden være fokuseret. Det viser sig nu ved at han ikke kan tørre af og tale på samme tid.

Peter Lund Madsen bemærker, at det man skændtes om dengang og nu næppe har ændret sig.

Men – om 200-400 år kan man foretage sådanne indgreb i generne at hjernen kan fortsætte med at vokse. Og det perspektiv glæder hjerneforskeren sig over ikke at skulle tage del i – godt man ikke er med i Etisk Råd på det tidspunkt, sagde han.

Balancen på arbejdspladserne

Peter Lund Madsen fortalte om forskellen på mænd og kvinder som den kommer til udtryk på arbejdspladser. Der er meget stor forskel på, hvad der tales om i en skurvogn og i distriktspsykiatrien.

Hvis en håndværker fra skurvognen blev ansat i distriktspsykiatrien, ville han blive fyret inden 14 dage – og han ville ikke fatte hvorfor det var sket.

Nej, må man be’ om balance mellem kønnene på arbejdspladserne, mente Peter Lund Madsen.

Forrige post

Selvudvikling til fuldkommenhed 11: Sindsro

Næste post

Handicap, integration og socio-emotionelle relationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *