Into the White

Et af emnerne på min liste forleden drejer sig om en omtale af filmen Into the White. Der er god information om den i linket.

Filmen blev vist på svensk tv en aften omkring nytårstide. Fruen surfede lidt og faldt over filmen, der var begyndt. Efter et øjeblik blev jeg hidkaldt. Måske ville den fange mig. Det gjorde den. Og den anbefales herved, hvis du skulle falde over den.

Filmen har sin udgangspukt i en faktisk hændelse. I april 1940 blev et engelsk og tysk fly skud ned over en ret øde egn i Norge, og skæbnens ironi – eller hvad en sådan størrelse kan kaldes – ville at 3 tyskere og to englændere overlevede. Og at de endte i samme hytte.

Det er ret indlysende, at en sådan situation bevirker konflikter. Sådan må det være. Men efterhånden går det op for de involverede, at det er smartere at samarbejde om situationen og undlade magtspillet. Det varer naturligvis en rum tid og det er ganske spændende at følge processen. Det er naturligvis den jeg anbefaler, hvis filmen beses.

I øvrigt blev det nævnt i slutningen af filmen, at den engelske og tyske leder besøgte hinanden nogle gange længe efter krigen. Begge var i øvrigt døde inden filmen blev færdig, tyskeren kort før i en alder af 99 år.

Tags: , ,
Forrige post

Ancher og Krøyer på Arken

Næste post

Gaveindkøb på nettet og annoncer

Comments

 1. Svar

  Jeg elsker “den slags”, så jeg har straks bestilt filmen hos amazon. En af anmelderne endte med at skrive: Basically shows you how stupid war is!

   • Jørgen
   • 22. januar 2015
   Svar

   God fornøjelse. Dine kommentarer var en tur i spamfilteret – uvist af hvilken årsag.

 2. Svar

  Tak for anbefalingen – det lyder spændende og som en film, der også er noget for os!

   • Jørgen
   • 22. januar 2015
   Svar

   Velbekomme.

 3. Svar

  Sikken et drama. Jeg har set mange dokumentarer om WWII og historierne om hvordan konvojer til Russerne måtte kæmpe sig forbi Norge sætter denne historie om de faldne flyvere i perspektiv.

  Det kan man kalde et lærestykke – et kursus i hvad man kan gøre når interesserne er modsatrettede.

  Det lyder som om de mennesker havde en positiv holdning.

   • Jørgen
   • 23. januar 2015
   Svar

   Det var et spændende drama – og et lærestykke om samarbejdets nødvendighed. Hvis folkene ikke havde en positiv indstilling til hinanden fra begyndelsen, fik de det efterhånden. Eller opdagede mulighederne …

 4. Svar

  Det lyder som en fil, jeg gerne vil se, så jeg kiggede, om den ligger på Netflix, men det gør den desværre ikke.

   • Jørgen
   • 23. januar 2015
   Svar

   Måske dukker den op på dansk TV engang.

  • Inge
  • 23. januar 2015
  Svar

  Tak for anbefaling, den vil jeg se hvis den dukker op igen.

   • Jørgen
   • 23. januar 2015
   Svar

   Det tror jeg du vil. glæde dig over

  • Pia
  • 23. januar 2015
  Svar

  Autentiske film rangerer højt på hitlisten her. Forleden aften så jeg en, selvom det blev langt over min sengetid. Den var så spændende. Jeg er desværre ikke god til at huske hverken bog- eller filmtitler, men når jeg læse hvad de handler om, er jeg ikke i tvivl om at jeg har læst eller ser dem.

   • Jørgen
   • 23. januar 2015
   Svar

   Jeg har det på samme måde, men det sker at noget gør indtryk så jeg gerne vil bemærke det på bloggen – og derfor noterer jeg det et sted.

 5. Svar

  Det lyder som en interessant film. Dokumentar kan den vel næppe kaldes, når den kun er “loosely based on real-life events”. Jeg gad godt vide, hvad der så egentlig er fakta i dette tilfælde. Stod det nogen steder undervejs i filmen, mon?

   • Jørgen
   • 25. januar 2015
   Svar

   Filmen er ikke en dokumentar, men den skildrer godt konflikter og håndtering af dem i pressede situationer. Samarbejde skal der til.
   Jeg ved ikke så nøje hvad der er foregået i virkeligheden, men som nævnt besøgte de to ledere hinanden nogle gange ret længe efter krigen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *