Juli

ABC Scandinavia er nået til J i anden runde.

Juli er netop forbi. Det vil være en overdrivelse at påstå mit blogskriveri i den måned har været præget af aktivitet. Det er ikke blevet til mange indlæg. Derfor denne sammenfatning af juli 2011.

Ved månedens begyndelse var min kone og jeg i Østrig, jvf. tagget Saalbach-Hinterglimm. Vi var om fredagen ved at omstille os til at skifte hotellet ud med en ferielejlighed i Osttirol, eller rettere vi skulle møde resten af vor lille familie og havde lejet en hel etage.

Det var dejligt at være sammen alle 8 – og især var det en fornøjelse at se hvor gode børnebørnene var til at vandre. At vi boede hos en landsmandsfamilie bevirkede at pigerne fik sig nogle suveræne oplevelser ved at fordre køerne med hø m.m.m.

Årets højdemeterbedrift var 1000 meter til Bonn-Matreierhütte. Det var på grænsen for en 68-årig med min træningstilstand. Skal det gentages skal visse forbedringer foretages forud for sådan en syv-timers-tur. Oplevelsen er fantastisk.

Vejret var fornuftigt i Østrig, men det er som altid nødvendigt at have fornøden udrustning med.

Juli var også måneden hvor mit yngste barnebarn fyldte 6 år, jeg blev 68 og min mor 93. Når man er født under 1. verdenskrig og har oplevet ondskaben i Oslo, er man gammel.

Juli var også måneden med meget regn, men den emotionelt voldsomste begivenhed var den ondes terrorhandlinger i Oslo. Jeg følger med i den type begivenheder til en mættethed opstår.

Det var så ekstremt at ingen ord kan dække tilstrækkeligt, men det giver mening at høre at handlinger mere end de mest tænkbare umoralske handlinger, er onde. Det var de.

Jeg synes Norges statsminister, Jens Stoltenberg, viste sig som en mand af stort format. De norske tv-værter formåede at indstille deres emotionelle signaler i overensstemmelse med begivenhedernes tyngde. Nogle af de danske værter manglede den fornødne fornemmelse for hvorledes de skulle gebærde sig, andre kunne. Jeg kunne håbe man afskaffer vendingerne “den her handling”, “den her ø” osv., og lader være med at kalde statsministeren statsoverhoved samt undlader vendinger som at den norske kongefamilie kigger forbi Oslos domkirke i forbindelse med mindegudstjenesten. Naturligvis er disse sproglige uhensigtsmæssigheder uden betydning, men der må være et og andet at reflektere over hvis (når) man skal dække en tilsvarende begivenhed i Danmark i fremtiden.

Her er linket til andres ytringer med J.

Tags:
Forrige post

Hvor dalen ender

Næste post

Kohlmais med mere

Comments

  • Mona
  • 2. august 2011
  Svar

  Fint bokslut över juli månad. En månad med många händelser, goda som onda. Jag är också mycket imponerad över Jens Stoltenberg, men jag har alltid tyckt att han verkat väldigt sympatisk.

  1. Svar

   Tak for hilsenen.

 1. Svar

  Tænk at du har din mor endnu! Det er vist ikke mange 68-årige forundt.
  Det er altid dejligt at være sammen med børn og børnebørn, men det må ikke være rart at konstatere, at de bogstaveligt talt er ved at overhale dig på vandreturene 😉
  Vi er vist alle imponerede over Jens Stoltenbergs ‘håndtering’ af tragedien – og lige så irriterede over danske tv-reporteres ringere og ringere sprog. Jeg er enig i dine betragtninger og kan supplere med bl.a., at ikke alle kender forskel på ligge og lægge.

  1. Svar

   Nej, jeg kan ikke hvad jeg kunne for 15 år siden, men det er rart stadig at kunne klare en pæn udfordring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *