Klippeskred blokerer Felbertauernstrasse i Østtyrol

Som det er læserne af bloggen bekendt, holder jeg meget af Osttirol og naturen i den del af Østrig.

Ved et tilfælde opdagede jeg forleden, at der netop har fundet et enormt klippeskred sted, som har ødelagt en den af en lavineskring og spærret vejen kort efter Felbertauerntunellens sydlige åbning. Det fortælles, at der mindst vil gå 3 uger før der vil blive åbnet et spor. Det er godt det ikke er i højsommertiden, idet 65% af alle Osttitols turister kommer ad denne vej. Nu må man tage en flere timer lang omvej.

Det er ikke sjovt at være pendler på de kanter i øjeblikket. Der hører en bus fra Lienz til Matreier Tauernhaus ret tæt på stedet, hvorefter pendler skal gå ca. 80 højdemeter op ad en kælkebane for at tage en anden bus der kører videre til Kitzbühel.

Som illustration ses her en video, der viser stedet og en sprængning, der får en masse materiale til at flytte sig nedad.

Forrige post

Syren og blå himmel

Næste post

Forbigående synshandicap 2

Comments

 1. Svar

  Der kan man da virkelig tale om, at det er op ad bakke at være pendler.. 🙂

   • Jørgen
   • 21. maj 2013
   Svar

   Det har du så ganske ret i. Og omvendt den anden vej!

 2. Svar

  Det ser voldsomt ud … men det ser også ud til, at de lige kan nå at få det i orden til turisterne begynder at strømme ind.

   • Jørgen
   • 22. maj 2013
   Svar

   Det gør det, og man må håbe det lykkes at få vejen åbnet.

 3. Svar

  Det er jo en frygtelig omkostning, som pendlerne må tage. Jeg havde en bekendt, som var schweizer og som mente at det er boligspekulation og andre spekulationer, som gør at man slækker på kravene til lavinesikkerhed – ligesom fx. japanerne ikke havde styr på oversvømmelse af nødstrømsanlæg til Fukushima, fordi det ville være en ekstra omkostning.

  Jeg håber pendlere og turister får en bedre vej i fremtiden.

 4. Svar

  Pendlerne klarer sig nok, de tager rutebilen med indlagte vandretur, jvf. http://www.dolomitenstadt.at/2013/05/21/unterwegs-im-linienbus-mit-wanderetappe/#more-126170

  Det formodes at koste 3 mill. € at rep. vejen og 1 mill. € i tabt betaling for at benytte tunellen. Hvis der ellers har været laviner på de kanter har de vist ikke skabt problemer, jeg har i alle tilfælde ikke hørt om det, men dette var ikke en lavine, men et stenskred. Det kan næppe undgås i bjergene. Om man har slækket på kravene til lavinesikkerhed ved jeg ikke, men det her har vist ikke med det emne at gøre.

  Jeg gætter på turister og pendlere får en udmærket sikker vej i fremtiden, men man kan næppe gardere sig mod alt muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *