Korrespondance om information om fornyelse af kørekort

For mange, mange år siden fik jeg et kørekort. Det var gyldigt meget længe. Faktisk til juli 2013, et på det tidspunkt aldeles uvirkeligt årstal. Men, som en følge af tidens gang, er kørekortet ikke længere gyldigt, men erstattet af et nyt. Jeg blev nemlig 70 år.

For at finde ud af hvorledes denne fornyelse skulle foregå, søgtes information på kommunens hjemmeside. Heraf fremgik det tydeligt hvorledes jeg skulle forholde mig. Troede jeg. Det fremgik, at jeg skulle medbringe et billede, når jeg kom til det aftalte møde i Borgerservice, men faktisk viste det sig at billedet skulle forelægges lægen – ved udarbejdelse af lægeattest – til underskrivelse. Det synes jeg godt kommunen kunne have fortalt, så jeg kunne have undgået en tur til til lægen (der heldigvis vidste det).

Ihukommende en bemærkning i et foredrag af Jens Ladegaard for også mange år siden om at kun 4 af 100 utilfredse kunder ulejliger sig med at give en tilbagemelding, tænktes at Borgmesteren i Roskilde, der gerne vil høre fra borgerne, ville være interesseret i at få rettet informationen til.

Derfor skrev jeg følgende til Joy Mogensen:

 Kære Borgmester,

Jeg forstår på et kort jeg af og til får fra dig, at du er interesseret i henvendelser fra borgerne.

Derfor følgende:

Jeg blev 70 år i juli. Kørekortet skulle følgelig fornyes. Søgning på roskilde.dk gav mig en tydelig information om, hvad jeg skulle medbringe, herunder et billede, når jeg skulle møde hos medarbejderen i Borgerservice.

Jeg forstod ikke på informationen, at jeg skulle medbringe billedet til lægen, der skulle underskrive det, men det skulle jeg. Jeg måtte derfor til lægen igen. Din medarbejder i Borgerservice bekræftede siden at lægen skal skrive billedet under.

Derfor er mit forslag, at det tilføjes til informationen om, hvad man skal medbringe, at billedet skal underskrives af lægen. Kunne du venligst foranstalte denne forbedring gennemført?

I øvrigt blev jeg betjent på bedste vis i Borgerservice – og i løbet af en uge havde jeg det nye kørekort.

Venlig hilsen

 

Der kom hurtigt et svar fra Borgmesteren – i form af en pfd-fil fra hendes sekretær. Her følger et billede af svaret:

 

Borgmestersvar

Det var et godt svar at få.

 

Forrige post

Korrespondance med Coop om stavning

Næste post

13. september 2013

Comments

 1. Svar

  Det er da supergodt gået af Roskilde Kommune, at de straks tager fat i teksten og sørger for at få den rettet til, så den passer til de faktiske forhold.

   • Jørgen
   • 18. september 2013
   Svar

   Ja, det er fint.

  • Ellen
  • 15. september 2013
  Svar

  Det hjælper altså at klage. Dejligt at se. Men det gør det nu ofte, når det gøres på en sober måde.
  Ja tænk, da man var 18, kunne man overhovedet ikke forholde sig til det at blive 70 … og lige pludselig er man tæt på … eller har nået det.
  Jeg tænkte i min ungdom en del på det kommende årtusindskifte og kunne ikke engang forholde mig til de 47 år, jeg ville være, når det indtraf – dengang anså jeg det for at være gammel og tænkte på, hvad jeg mon kunne se tilbage på, når vi rundede år 2000 🙂

   • Jørgen
   • 18. september 2013
   Svar

   Det er godt det hjælper at besvære sig lidt. Kommunerne har bare at opfatte borgerne som kunder, synes jeg.
   Jeg tror man selv skal nå en bestemt alder for at fatte hvad det vil sige.

 2. Svar

  Positiv historie, men jeg ville have givet lidt tydeligere udtryk for min utilfredshed. Jeg ville være blevet eddikesur over, at man ikke kan finde fyldestgørende oplysninger om den slags ting på sin kommunes hjemmeside, især i betragtning af, at kommuner og lignende jo arbejder på, at så meget som muligt skal klares via Nettet. Men selv jeg ville nok ikke have skrevet et eddikesurt brev 😉

  Man må lade Roskilde kommune, at dens responstid er imponerende!

   • Jørgen
   • 18. september 2013
   Svar

   Det kan undre hvorfor det er så vanskeligt at få elementær information med, men det kræver i det mindste at en eller anden får tanken. Borgmesteren med den korte responstid fortjener næsten at blive genvalgt!

 3. Svar

  Det var godt, at du skrev til borgmesteren, og at hun straks tog affære.

   • Jørgen
   • 18. september 2013
   Svar

   Nemlig – håber andre blive glade for det.

  • Birthe
  • 15. september 2013
  Svar

  Hej Jørgen.
  Positiv historie nr 2 inden for en uge.
  En veninde har gennem et år skrevet til formanden for trafikudvalget ang. en bus der fordi den kommer fra området ved Handelsskolen, altid er fuld af unge mennesker og derfor kører forbi hendes og andres stoppested. Lige efter kommer der, for at komme salt i såret, en bus der faktisk skulle have de unge mennesker med og som IKKE stopper ved alm stop, man kan forestille sig de ventendes reaktion når den kører tom forbi.
  Som sagt har hun gennem et år skrevet til trafikudvalgs-formanden og desuden til Movia, det er jo ikke positivt men det kommer nu, hun skrev nemlig også til borgmesteren og få dage efter fik hun svar at hendes udmærkede forslag om at lade bus nr 2 stoppe hvis der stod passagerer, ville blive sat i værk, omgående, ikke noget med at vente på køreplansskift. Om ikke alle er effektive i kommunen så er borgmesteren åbenbart. MVH Birthe

   • Jørgen
   • 18. september 2013
   Svar

   Hej Birthe, Det er faktisk en interessant historie du her beskriver. Det er godt Borgmesteren er handlekraftig, men det ser nu ikke ud til der er opstået en virksomhedskultur, der gør at det er det almindelige, jvf. trafikudvalgsformandens sendrægtighed.

  • Pia
  • 15. september 2013
  Svar

  I disse selvbetjeningstider, er det vigtigt, at man får en rigtig og let forståelig information. Dejligt at nogen reagerer og lytter til saglig kritik og får ført det ud i livet.

   • Jørgen
   • 18. september 2013
   Svar

   Nemlig og nemlig.

 4. Svar

  Ha! Jeg troede det var en historie om et umuligt svar. Sikken dejlig overraskelse at nogen havde læst og reageret på din konstatering af informationssvigt 🙂

   • Jørgen
   • 18. september 2013
   Svar

   Det umulige svar kommer i næste indlæg! Ja, det er godt Borgmesteren gør det nødvendige: holder folkene til ilden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *