Lastbil i sigte

Sædvanligvis opfattes Danmark som et land, hvor færdselslovens bestemmelser om vigepligt nogenlunde overholdes. Det er ikke sædvane at svage trafikanter viger for stærkere.

Jeg måtte imidlertid gøre det for få minutter siden. Når man kører gennem Ramsømagle er der en halv vejspærring i hver ende af byen. Den der kommer fra Gadstrup har vigepligt i forhold til den der kører mod Gadstrup.

Jeg var i bil på vej mod Gadstrup, en stor lasvogn med anhænger kom fra Gadstrup. Det forventedes at han ville stoppe, men det varede ikke længe før jeg dels kunne se han trak mod venstre og dels ikke ændrede hastighed. Havde jeg ikke bremset var vi kørt frontalt ind i hinanden nøjagtig ved spærringen. At det ikke er let at svinge så stort et køretøj ind til højre umiddelbart efter spærringen, indebar at jeg måtte trække helt ind til siden for at undgå at blive ramt.

Det er selvfølgelig set før, at der praktiseres en regel om at den der kommer først har ret til at undlade at vige, så den der ikke har vigepligten pludselig får den. Men det var mildest talt ubehageligt at møde den lastbilchauffør der ikke i denne situation evnede at føre motorkøretøj på betryggende vis, men praktiserede indisk trafikkultur eller hvor det nu er man gør sådan.

Puha. 

Forrige post

Seen from the Train

Næste post

Shopkeeper for a Day

Comments

  1. Svar

    Puha, man er noget rystet efter sådan en oplevelse, som beviser, at man ikke må stole på de andre trafikanter …
    I Solrød landsby er der samme ‘fænomen’ i den ene ende af byen, og jeg oplever med jævne mellemrum, at folk ikke kan finde ud af, at det er dem på vej ind i byen, der har vigepligt. Er det skiltene, der er for svære at læse?

    1. Svar

      Jeg tror ikke skiltene er vanskelige at læse, men mon ikke der kan være tale om dels at man ikke forstår vigepligten og dels bliver skilteblind, lidt på samme måde som trafikanter kan blive risikolinde. Det var ikke en rar oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *