Løg

I dag skulle jeg bruge et løg i madlavningen. Det er jo en hyppig foreteelse. Anledningen til dette indlæg er billederne.

Sædvanligvis tænker man (jeg) ikke så meget over, hvorledes det inderste af de yderste løglag ser ud, og tilsvarende beskæftiger jeg mig ikke meget med laget mellem løgringene.

Det var lidt anderledes idag, idet mellemlaget pludselig blev stort, synligt og næsten gennemsigtigt. Yderlaget var anderledes, men også meget tyndt. Billederne er ikke verdens bedste. De er taget håndholdt med lyset fra vinduet som baggrund.

Sådan ser det inderste af de brune dækblade ud.

Dette er laget mellem to løgringe.

Her ses hele mellemlaget der er anledningen til ovenstående. 

Fin natur er det jo.

Tags:
Forrige post
Staunings Ø (3)
Naturen

Staunings Ø medio januar 2017

Næste post

Primula

Comments

  1. Svar

    Sådan går det en gang imellem – en dag fik jeg pludselig øje på en skønhed i et rødkålshoved, jeg ikke havde opdaget før … man kan finde de forunderligste ting under en kedelig omgang hverdagsmadlavning, men det er jo bare dejligt.

      • Jørgen
      • 13. januar 2017
      Svar

      Det er lige det det gør.Og det er jo meget sjovt, når det sker.

  2. Svar

    Jeg synes altså, det er nogle utrolig flotte billeder!

    Tænk at et hverdagsløg kan indeholde så meget smukt.

      • Jørgen
      • 13. januar 2017
      Svar

      Tak – ja, det kan være lidt overraskende.

  3. Svar

    Man tænker ikke over skønheden i hverdagen – og slet ikke det der hudagtige mellemlag, som af og til kan være svært at få fjernet. Men du fik det simpelthen af i ét stykke!

      • Jørgen
      • 13. januar 2017
      Svar

      Det er nemligrigtigt – jeg tror ikke jeg har set det sådan før.

    • Lene
    • 13. januar 2017
    Svar

    Og det første billede har megen lighed med træ. Jeg havde ikke gættet på løg,hvis du ikke havde skrevet det 🙂

      • Jørgen
      • 13. januar 2017
      Svar

      Det har det – og det forstår jeg godt.

  4. Svar

    Det er flotte billeder, skarpttegnede. Jeg har også brug for løg (ja!) og har på det sidste ofte været ude for at de begynder at blive dårlige. Og når det sker, prøver resten af løget at spire i en fart. Det synes jeg er fascinerende.

    Det normale, når løget er overladt til sig selv og temperatur og årstid er til spiring, men vandet mangler, er at de yderste lag afgiver vædske til de inderste.

    Hvis de begynder at rådne, så kommer der – af grunde som jeg ikke kan forklare – mere vædske, måske kondensvand som holdes fast af bakterier?

    Men i hver fald kan det bevirke, at løgene kan vokse i lang tid – til blomstring – uden vand. Vi havde engang en pose pinselilieløg hængende på et søm i Svigermors Sommerhus-Anneks, og da foråret kom, stak der lilier op af posen! Men nede i posen var der fugtigt råd.

      • Jørgen
      • 17. januar 2017
      Svar

      Tak. Ja, det er ganske spændende at se hvorledes det går i naturen, og det kan man jo gøre både med løg og gulerødder – og det kan ses at kartoflerne også begynder at røre på sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *