Lille Syd i fremtiden

Ud og se med toget – hvis det kommer

Østbanen i Køge

Når man er bruger af jernbanestrækningen Lille Syd – Roskilde – Køge – Næstved – må man konstatere, at der er så mange udfald i den regelmæssige togdrift, at man ikke kan løbe an på toget, hvis man skal noget til en bestemt tid.

Det sker naturligvis der ikke sker noget. I går var der ikke problemer da vi var med. Men de to gange før i går var der. I det ene tilfælde var toget til Roskilde 15 minutter forsinket. I det andet var det så forsinket at næste tog fra Roskilde til Næstved blev aflyst.

Det er sådan for ofte. Materiellet – togene – er nogle diesellugtende oldsager på ca. 40 år.

Om nogle år er den nye jernbanelinje København – Køge – Ringsted klar til at blive taget i brug. Der bliver i denne forbindelse bygget en ny station, Køge Nord.

Det vil jo være rart om der er forbindelse hertil fra Roskilde – det ville give os fra mellemstationerne øgede muligheder. Som jeg forstår det, sker det imidlertid ikke.

Lille Syd bliver strækningen fra Næstved til Køge Nord. Hvis navnet altså bevares. Den øvrige del af banen – Roskilde – Køge – kobles, som jeg forstår det, sammen med Østbanen, som går mellem Køge og Faxe Ladeplads henholdvis Rødvig. Men uden forbindelse til stationen Køge Nord. Skal man dertil, må man skifte i Køge. Besværligt.

Man kan velsagtens se frem til nye tog – som fx de der kører på Østbanen, jvf fotoet, men lad os nu se. Forvænte er vi ikke på strækningen. Forkælede ej heller.

Information:

Banen København – Køge – Ringsted

Tags: ,
Forrige post

Auslese med glykol

Næste post

Romerske tallerkener

Comments

 1. Svar

  Det er en skam, at de offentlige transportmidler ikke fungerer bedre – her på Halsnæs er vi heller ikke forvente. Man tvinger jo folk til at have egen bil …

   • Jørgen
   • 6. marts 2014
   Svar

   Problemet her er især at man ikke kan være nogenlunde sikker på toget kommer, så man tør ikke løbe an herpå. Egen bil er nødvendig, men det slutter jo en dag …

 2. Svar

  Desværre er de pæne Alstom LINT-tog ikke helt lugtfri. Det er gode tog, men lejlighedsvis kan også de strejke, og enkelte afgange bliver aflyst eller forsinkede. Til gengæld har de radiokommunikation og IT-udstyr, som gør det muligt at følge andre tog på strækningen og derved mindske faren for sammenstød 🙂

   • Jørgen
   • 6. marts 2014
   Svar

   Det å naturligvis accepteres at der kan være udfald, men jeg synes nu det har været plagsomt her. Der går jo nogle år endnu før ændringen kommer.

 3. Svar

  Forvænte, søde Jørgen – det havde jeg vist ellers forventet, at du vidste 😉
  Jeg tager næsten altid S-toget ude fra stranden, fordi jeg ikke gider skifte i Roskilde for at komme til København. Nu kan jeg forstå, at der ingen grund er til at ændre på det …

   • Jørgen
   • 6. marts 2014
   Svar

   Hmm, ikke så godt, jeg kom end ikke i tvivl om det æ. Der er givet meget jeg ikke ved, men også en del jeg kommer i tvivl om. Forstår fint at du kører til S-toget, men her bor vi 3 minutters gang fra stationen og synes det bør udnyttes. Jeg ville sætte pris på om man til sin kunne kunne gøre det muligt at bruge HT-kortet helt til endestationerne på Østbanen. Bare som service.

  • Pia
  • 6. marts 2014
  Svar

  Ind imellem savner jeg muligheden for at tage et tog. Det er så ikke muligt, så vi må klare os selv. Vi har mulighed for at bestille Flextrans i dagtimerne, men jeg ved ikke meget om det. Hører kun det er rigtigt besværligt. Vi passer på vores kørekort og når det er slut må vi vist sadler om.

   • Jørgen
   • 7. marts 2014
   Svar

   Det er fint at tage med toget, når det virker. Men jeg aner der kommer en udfordring på et tidspunkt, når det ikke længere er muligt er transportere sig i egen bil. Det forholder I jer givet vis til.

 4. Svar

  De kollektive transportmidler må og skal være et reelt alternativ til privatbilismen, ellers får vi aldrig folk ud af bilerne, og selvfølgelig bør Lille Sydbanen også nyde godt af den kommende forbindelse til Ringsted, og sådan håber jeg da også, at planlæggerne har planlagt.

   • Jørgen
   • 7. marts 2014
   Svar

   De har givet planlagt det sådan at strækningen Køge Nord – Næstved bliver opgraderet, men jeg tror ikke det sker mellem Køge og Roskilde. Men lad os nu se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *