Lærkehæk og trillebørhjul

Så er min lange lærkehæk klippet ned til nåhøjde, det vil sige i øjenhøjde. Nu mangler der en smule finjustering, og så handler det om at klippe hækken i tide, således at det er let for de arme arme at holde hækkesaksen i passende højde passende længe. Det kan anes på billedet, at hækken har den rette højde.

Lærkehæk

Endelig langt om meget længe har jeg fundet og købt et trillebørhjul til den trillebør jeg har. Det oprindelige dæk var et skod-dæk, der ikke holdt til noget som helst. Nu har jeg givet 100 kr. mere for et hjul end en billig bør med hjul koster. Det er, som det ses af teksten, FLADFRIT og det må i øvrigt ikke anvendes på motorveje.

Trillebørhjul

Forrige post

Riesling fra Rheingau og Rheinhessen

Næste post

Tim Maltin og Titanic

Comments

 1. Svar

  Jo ældre man bliver, jo mere nødvendigt er det med ordentligt ‘værktøj’, der kan slæbe for én.
  Så man må hverken køre med trillebøre eller sækkevogne på motorvejene … der kan man bare se 😉
  Og måske skulle du overveje en elektrisk hækkeklipper?

  1. Svar

   Den er elektrisk, klipperen, men jeg er blevet bevidst om, at det er vigtigt at bemærke dens vægt ved købet af ny. Jeg havde en der vejede 5-6 kg engang, den nuværende er lettere og det er klart gavnligt.

 2. Svar

  Jeg havde samme problem, et nyt hjul kostede mere end en billig trillebør – og først købte jeg en ny trillebør, den var iøvrigt lidt bedre end den gamle. Derefter punkterede den også, og så fik jeg en slange, og maleren ovre i nr.18 hjalp mig med at få dækket på igen! Hurra for ham!

  Nu kan jeg se lærkehækken er blevet pæn. Det er ellers en sej omgang, for lærketræet kan jo godt blive tykt. En af genboerne har ordnet sin lærkehæk, skåret den ned fra mange meter til hækkehøjde, ganske brutalt på én gang, men den gik ikke ud og efter nogle år var den tæt. Lærk kan åbenbart skyde fra stammen.

  1. Svar

   Det er noget skidt med de bambusprodukter. Lærkehækken skyder fra stammen, hvis der er lys, så den skal nok få mange skud i toppen – og iøvrigt har jeg efterladt en del, som jeg kunne se.

  • Pia
  • 18. april 2012
  Svar

  Det er hårdt arbejde, at klippe hæk med det tunge værktøj. Jeg taler af erfaring, da det er mit job her, og når naboerne så helst vil have deres hæk er mindst 180 cm høj, og kun klipper hos dem selv, HVIS de klipper, så er det nogle tunge arme inden det bliver fyraften.

  1. Svar

   Det må jeg nok sige. Os hækkeklippere har ikke brugt for at løfte jern i fitnesscentre, vel? Her har vi en forskudt hæk, sådan at forstå, at vores meget højre nabo klipper sin hæk højere end jeg kan nå – og da jeg ikke vil stå en stige og klippe hæk komme den til at se lidt forskudt ud øverst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *