Lys i november

I går var vi en tur i København ud på eftermiddagen. Koldt var det, men der var et ualmindeligt dejligt lys over byen.

Jeg nåede at få et billede af Københavns Rådhus fra en anden vinkel, fra Tivoli. En bygning med et grønt tag kom med på billedet. Den var mere iøjnefaldende i det lys end ellers, synes jeg.

City Hall Copenhagen

Man kunne også se forlystelserne i Tivoli. Forstår egentlig ikke at nogen har lyst til at prøve denne snurrende tingest, der kører op og ned også.

Tivoli Copenhagen

Tags: ,
Forrige post

Bitter squash

Næste post

Neue Wache Berlin

Comments

 1. Svar

  Smukke billeder fra det dejlige vejr vi havde i går. Jeg forstår heller ikke, at nogen har lyst til at prøve den snurrende tingest.

   • Jørgen
   • 27. november 2013
   Svar

   Motiverne gør sig fint i solen. Det er, jvf. Hanne, ikke så slemt som det ser ud til.

 2. Svar

  Jeg forstår slet ikke, hvorfor Tivoli og dermed København skal belemres med diverse monstra, for at folk kan få lov til at skrige i vilden sky. Som Tivoli er nu, burde det, eller i alt fald de mest skæmmende “forlystelser” flyttes ud. Efter min mening skal Tivoli først og fremmest være en have. Hvis folk er til det vildere, kan de tage på Bakken!

   • Jørgen
   • 27. november 2013
   Svar

   Du har så ganske ret – den fredsommelige have drukner. Men det er jo en forretning. Kender du den lille have i forbindelse med Rådhuset?

 3. Svar

  Det er et meget dejligt billede, du har taget at Københavns rådhus. Sikke et skønt lys på en kold dag.

  Jeg er lidt af en kylling, og tør ikke ret mange af de forlystelser, de har i Tivoli. Men lige netop den, du viser et billede af, har jeg faktisk prøvet, og det var ikke så slemt, som det ser ud til.

   • Jørgen
   • 27. november 2013
   Svar

   Tak. Det er da interessant at det ikke er så slemt som det ud til at fare rundt og rundt. Jeg får nu ikke lyst til at prøve alligevel.

 4. Svar

  Ja, rådhuset er meget iøjnefaldende på dette billede, og det er jo nok fordi solen står lavt og sender lyset ind næsten vandret.

  Desuden er sollyset lidt mere aftenrødt end det er midt på en sommerdag.

  Det må have været en dejlig tur! Og det var et dejligt vejr.

   • Jørgen
   • 27. november 2013
   Svar

   Netop – og det var en dejlig tur på et andet tidspunkt end ellers. Bør gentages.

  • Ellen
  • 27. november 2013
  Svar

  Det er et smukt og anderledes billede.
  Lige præcis den tingest tror jeg ikke er særlig slem og har hele tiden villet prøve, men har ikke kunnet få andre med mig op før sidste sommer, hvor Tim meget gerne ville. Jeg var glad og sagde ja, men kom i tanke om, at jeg ikke ville blive helt glad, hvis parykken fløj sig en lang tur … hvorfor jeg har lovet mig selv (og Tim) at vi tager op i den til næste sommer, når jeg forhåbentlig har mit eget hår igen.
  Der må være en helt vidunderlig udsigt deroppefra, så der kommer gang i kameraet.

   • Jørgen
   • 27. november 2013
   Svar

   Jeg tror du har nævnt risikoen for en flyvende paryk på din blog, og jeg ønsker god tur – og ser frem til billeder fra oven. Pas på kameraet ikke flyver.

 5. Svar

  Jeg ved, at den lille have er der, men har faktisk aldrig set den, så jeg kender den ikke.

  Jeg er ikke så sikker på, at det ikke ville kunne betale sig at holde det mest moderne væk fra Tivoli. For min skyld måtte det gerne blive en slags frilandsmuseum, og det tror jeg faktisk, at turister ville finde mere spændende end det Tivoli, vi har i dag.

   • Jørgen
   • 27. november 2013
   Svar

   Det er et godt sted at sidde på en varm sommerdag. Det lyder som en god tanke at få Tivoli til at blive lidt mere oprindelig, tænker jeg du mener. Så der ville være mere fred og ro, hvilket vi jo nok kan trænge til. Der er brug for at noget ikke er hæsblæsende og det kunne fint være Tivoli.

  • Pia
  • 27. november 2013
  Svar

  Tivolis forlystelser tiltrækker ikke rigtigt mig, jeg går langt uden om det der kører rundt eller gynger. Det eneste jeg kunne finde på at hoppe op i er rutschebanen. Det bedste er bare at gå rundt derinde og nyde synet af det hele. Jeg vil hellere op i det høje tårn, du har på billedet. Der kan man stå stille og nyde udsigten.

   • Jørgen
   • 28. november 2013
   Svar

   Enig. Derfor er Rasmines ideer om at behageliggøre Tivoli også gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *