Mark med kornblomster

Det hører til sjældenhederne at se en mark fyldt med kornblomster, men det har dagen budt på.

Jeg skulle fra Viby Sj. til Havdrup og i Ørsted drejedes mod højre – og heldigvis for det. Pludselig sås en blå mark forude. Den var så flot at jeg senere vendte tilbage udstyret med flere fotografiapparater.

Her er lidt af hvad jeg så – og faktisk kom jeg til at tænke på at jeg kunne optage en video med mit lille Lumix. Den kan ses nederst, men er ikke noget at skrive hjem om, uredigeret som den er. Det blæste lidt og det er det der kan høres.

Kornblomster på mark

Kornblomster på mark

Kornblomster på mark

Kornblomster på mark

Kornblomster på mark

Og her er videoen:

Jeg går ud fra marken ligger brak, men der var også raps at se.

Kornblomster på mark

Smukt var det. Mon jeg finder en valmuemark?

Tags:
Forrige post

MR-tog på Lille Syd

Næste post

Alt ved det gamle

Comments

 1. Svar

  Wow! Det var naturligvis den mark, du mente i din kommentar ovre hos mig – hvor er det dog flot. Jeg har ikke set så mange kornblomster på én gang siden jeg var barn.
  Mellem Hovedvej 6 og vej 217 – jeg tror det er på Øde Hastrupvej, men er ikke sikker, plejer der at ligge en kæmpestor valmuemark, men jeg har ikke været omkring i år endnu. Jeg kunne jo prøve at se, om den stadig er der, når jeg alligevel skal ud og kigge på kornblomster, og så i givet fald fortælle dig hvor den ligger.

   • Jørgen
   • 11. juni 2014
   Svar

   Det var det jeg mente, og jeg har heller ikke set sådan en mark i umindelige tider. Ved du noget om bonden, der ejer marken og årsagens til det er gået sådan?

   1. Svar

    Jeg kender ikke bonden, og om markens beskaffenhed ville jeg have foreslået, at Farmer kiggede på sagen – og det gjorde han så 🙂

  • Inge
  • 10. juni 2014
  Svar

  Ajjj hvor er det flot, der må jeg ud forbi en af de nærmeste dage. Tak.. 🙂

   • Jørgen
   • 11. juni 2014
   Svar

   Velbekomme.

  1. Svar

   Så kør lidt videre, når du har fotograferet – det kunne være, vi gav en kopkaf – vi kører hjem fra S i morgen 🙂

    • Inge
    • 12. juni 2014
    Svar

    Vi kom fra Havdrup siden, og det var i går.. 🙂 Den kopkaf på vi have tilgode. 🙂
    Undskyld Jørgen at vi spammer dit kommentarfelt.

     • Jørgen
     • 13. juni 2014
     Svar

     I skal nu være velkomne til at snakke lidt her …

 2. Svar

  Ak ja, hvad mon der er gået galt?
  Hvis du havde passeret for en måned siden, havde den sikkert været rimelig gul af rapsblomster. Det ligner rapsskulper imellem kornblomsterne.

  Der er for få rapsplanter pr. m2 til at konkurrere og der er tilsyneladende ikke bekæmpet ukrudt. Hverken kemisk eller mekanisk.

  Samtidig har rapsen fået for lidt -eller for sent- tildelt gødning.

  Men smukt er det. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på skønhedens pris samt tabet af solenergien fra det pågældende areal. For der bliver ingen avl!

   • Jørgen
   • 11. juni 2014
   Svar

   Det kan meget vel være at noget er gået galt og at marken ikke bare ligger brak. Jeg har tænkt om det mon er en landmand, der pludselig er kommet til kort og ikke kan klare bedriften mere. Det virkede ikke som om rapsplanterne var mange, hvilket vel peger i retning af, at der ikke har været sået i denne omgang. Jeg tænkte ikke så meget over skønhed og tab af oplagret solenergi, men jeg kan sagtens se, hvad du mener.

 3. Svar

  Hvor er det dog smuk! Her på Halsnæs har jeg ikke set blå marker i år, men kun marker kantet med valmuer og kornblomster.

  • Jørgen
  • 11. juni 2014
  Svar

  Det er smukt, men i vor nutid burde det ikke være sådan.

 4. Svar

  Der ligger sovende frø i vores jord overalt i Danmark (“ukrudt”), har jeg læst engang, og kornblomster må være gode til at sprede sig, når blot de får et godt år en gang imellem.

  Som du siger er det formentlig en brak- eller græsningsmark, hvad årsagen nu kan være.

   • Jørgen
   • 13. juni 2014
   Svar

   Det tror jeg er rigtigt – det er det der ses når man har flyttet rundt på noget jord ved anlægsarbejder fx., ih hvor der så pludselig er mange blomster.

  • Pia
  • 12. juni 2014
  Svar

  Kornblomster er smukke og det er et sjældent syn at se så mange samlet.
  Vi kørte forbi en valmuemark i weekenden i nærheden af Keldernæs på Lolland. Vel at mærke en rendyrket valmuemark, men den var langt fra ikke helt udsprunget. Det var derimod de valmuer der stod en masse af inde midt i en rapsmark.

   • Jørgen
   • 13. juni 2014
   Svar

   Det er vist et sjældent syn – smukt er det, men hensigten var næppe at bidrage til nydelsen af synet af kornblomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *