Med tog til Lübeck og færge til Hamburg

Selvfølgelig er det overskriften fortæller en mulighed.

Jeg har lige været i Lübeck med tog – 400 meter til fods er alt hvad der skal fra jeg går hjemmefra til jeg er ved Hotel Lindenhof i Lübeck. Det er meget let – toget kører ombord på Scandlines færge og rejsen varer 4½ time. Det kan anbefales, men det er ikke det dette indlæg handler om.

Det kan lade sig gøre at komme til Lübeck uden at sejle – via Roskilde, Flensborg, Neumünster, Bad Oldesloe og vist en station til. Det tager ca. 8 timer. Og kan man ikke lide at sejle, er det en mulighed.

Men færge til Hamburg? Hvordan foregår det?

Det gør det nok ikke, men når det lille ord på to bogstaver “og” ændres til “på”, hvilket jo er vældig moderne, går det galt med kommunikationen.

Se blot forskellen på de to illustrationer herunder, du skal læse de fremhævede sætninger lige under billedet af Hamburg på begge:

Den netop viste illustration var at finde i en mail, og ved klik på læs mere fremkommer følgende:

Man skal være varsom med at sige på når og er det rigtige ord. Men det er ikke let i 2011.

Skulle du få lyst til en tur hjælper det ikke at klikke på billederne, men god tur.

Forrige post

The view from a hotel window

Næste post

Styren

Comments

 1. Svar

  Haha, du er skarp! Den tror jeg ikke, jeg ville have fanget 🙂
  Forskellen i betydning på de to meget små ord er ikke desto mindre ret markant… og meget morsom i udtrykket – jeg viste John det, men han nåede kun til billede 1, inden han rynkede brynene og sagde “sikke noget sludder” – jeg måtte holde fast i ham, så han kunne fange pointen i dit indlæg 🙂

  Men vi har skam sejlet, ikke til, men fra Hamburg. Til Newcastle. Så kommer man fra Newcastle, kan man sejle til Hamburg. Eller kunne… ruten er vist nedlagt nu.

 2. Svar

  Dette er i alle tilfælde et klokkeklart eksempel på, at man ikke kan anvende på efter forgodtbefindende.

 3. Svar

  UPS = Usædvanlig pinligt salgslogan!!!
  Tak for din hilsen og god weekend.

 4. Svar

  Folketidende her på Lolland Falster har gennem lamg tid bragt en hverveannonce, hvor en alvorlig udseende 13-14 årig dreng kigger op på læseren og siger: “Jeg vil gerne levere friske nyheder fra hele landsdelen i din postkasse hver dag – også lørdag.”
  UPS på mere end en måde, FT udkommer ikke søndag 🙂

 5. Svar

  Jeg synes jeg har set den annonce engang og undret mig over hvad det var for en by der lå 150 km.’s færgesejlads fra Hamburg 🙂

  Du må have oplevet noget i Lübeck? Jeg har været der et par gange i bil og farer altid vild på motorvejsnettet rundt om byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *