MR-tog på Lille Syd

Forleden skrev jeg om, at der havde været fint besøg på stationen af Hamborgekspressen, idet togene ikke kunne køre til Næstved og videre via Ringsted i en periode. De gamle tog tog over igen, men da der var en lille tvivl i en kommentar om, hvorledes MR-togene ser ud, lovede jeg en illustration.

Jeg ser frem til at der kommer nye tog engang, men håber også at de ikke er så avancerede at de til stadighed går i stykker.

Forleden tog jeg følgende foto med mobilos, hvilket viser toget, der kører til Spor 1 på Gadstrup station. Det er på vej til Roskilde.

MR-tog

Når toget benytter nævnte spor, aktiveres en højteknologisk indretning på stationen. Der kommer lys i en lille rød mand og den omvendte blikdåse til højre siger: “Gå ikke over sporet, der kommer tog”.

Pas på

Hertil kommer den glimrende tekst: “Pas på”.

Tags: , , ,
Forrige post

Guide til kogning af æg

Næste post

Mark med kornblomster

Comments

 1. Svar

  Her, hvor vi bor nær Melby station, har vi også den omvendte blikdåse, der siger: ‘Gå ikke over sporet, der kommer tog’. Dit blogindlæg gav mig lyst til at google MR-tog, og nu er jeg klogere. Togene blev anskaffet fra 1978 til 1985 og var et stort fremskridt i forhold til det ældre materiel, f.eks. MO-motorvogne. Hvad gjorde vi dog før Wikipedia 🙂

   • Jørgen
   • 13. juni 2014
   Svar

   Det er godt at DSB advarer os. Nu trænger de gamle tog til erstatning, de er meget nedslidte og larmende her. Før Wikipedia klarede vi med en tur på biblioteket eller en opringning til DSB. Jeg lærte engang, at man kunne få svar på alle spørgsmål ved tre opringninger – men det var før internettet og Wikipedia. Vi flyttede forresten hertil i 1978 og har aldrig set andre tog – så vidt jeg husker, bortset fra de få tog fra Østbanen, der kørte helt til Roskilde.

 2. Svar

  Det er nu meget hyggeligt at bo herude på landet 🙂

  • Jørgen
  • 13. juni 2014
  Svar

  Det er nemlig ikke det værste sted man kan bo.

  • Pia
  • 13. juni 2014
  Svar

  Tog er kun noget vi hører om og ikke ser. Der bor vi FOR langt ude på landet. Jeg aner overhovedet ikke hvordan man tager med bus eller tog i dag. Godt jeg har min bil og min cykel, det kan jeg da klare uden hjælp 😉

  • Jørgen
  • 13. juni 2014
  Svar

  Det er godt at have de relevante transportmidler, når der nu ikke er nem adgang til offentlige transportmuligheder.

 3. Svar

  At købe nye tog i dag er en vanskelig opgave. De gule ALSTOM LINT tog, som kører her på Lokalbanen fra Hillerød til Helsingør, Gilleleje, Tisvildeleje og Hundested, er gode tog, som kan kobles sammen uden videre, men de lugter af dieselos og er formentlig ikke gode, moderne dieselmotorer med fuldstændig forbrænding. – Til gengæld kører de hver dag. Der har været ganske få problemer, nedbrud, som skyldes elektronikken – men det er sjældent!

  De flotte IC2-tog, som vistnok er en forkert betegnelse på søstertog af samme konstruktion som IC3, var dyre, kostbare tog, men de var mere stille, de kørte uden at lugte. De så grimme ud men var utroligt praktisk indrettet og fungerede vist også uden nedbrud. 🙂

   • Jørgen
   • 17. juni 2014
   Svar

   Da jeg kørte med et af de gamle tog i går, kunne det høres at en passager forklarede togføreren, at det havde været en fornøjelse at køre med de bedre tog de dage de kørte denne vej. Og vi har da lov at håbe dieselhørmerne afløses af passende moderne og driftsikre tog, når den tid kommer om nogle år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *