Nationalpark Jasmund og Kap Arkona på Rügen

Når man er i Stralsund nogle dage, må man naturligvis køre over broen til Rügen. Der er masser af muligheder for at vandre.

Valget faldt først på Nationalpark Jasmund. Vi ville være kørt til Hagen og gået derfra mod kysten, men et vejarbejde hindrede dette. Vi fortsatte derfor til Sassnitz og fulgte skiltene til nationalparken. Der gjordes holdt på den første den bedste parkeringsplads, hvilket viste sig at være parkeringsplads nr. 5.

Nationalpark Jasmund

En sti fulgtes. Den ses mellem de små bøgetræer. Siden blev bøgene større, ganske imponerende var de og det var en fornøjelse at gå i skoven i det dejlige oktobervejr.

Nationalpark Jasmund

Efterhånden nåedes kysten.

Nationalpark Jasmund

De høje kridtklinter blev synlige.

Vi vendte om fordi vi ikke havde købt parkeringstid til mere end et par timer, idet planen var at køre videre til Kap Arkona.

Set i bakspejlet havde det været en langt bedre ide at tilbringe hele dagen i nationalparken. Man kunne gå langt, som mange så ud til at skulle. Så ved man det til en anden gang, skulle man komme dertil igen. Men vi var godt tilfredse med hvad vi havde gjort.

Arkona

Når man kommer til Kap Arkona parkerer man i Putgarten (stavet sådan). Derfra kan man gå ud til fyrtår, museum og vandrestier m.v. eller man kan tage med et lille motoriseret tog dertil. Vi valgte at gå. Vinden var strid, men det gik. Svantevit faldt vi ikke over.

Fyrtårnet tårner sig op – størrelsesforholdet ses ved sammenligning med personen.

Arkona

Her er et særligt kunstværk, som ikke er kunst, men en konsekvens af 25 år på havets bund.

Det er ikke fløjtetønden Viktoria, men en dybvandtønde, stor i størrelse, men alligevel ikke større end at den ikke klarede en isvinter. Den landede på havets bund og blev fundet efter 25 år.

Arkona

Som det fremgår af teksten.

Arkona

Tønden ser sådan ud i hel figur.

Arkona

Det viste sig at man også kunne komme til og fra i hestevogn.

Arkona

Man kunne gå langt langs kysten, men vejret var rigeligt blæsende hvorfor vi vendte om. Tanken var at gå til den lille by Vitt, men det må vente til bedre tider. Pyt med det – vi glæder os altid over det vi gør og ærgrer os ikke over det vi ikke gør.

Tags: , ,
Forrige post

Stralsund

Næste post

En lille vandretur på Ostseeküsten Radweg

Comments

 1. Svar

  Det sidste er en god livsfilosofi at have.
  Arkona … jeg får assiciationer til min barndoms radioer, hvor jeg synes jeg så så mange spændende navne fra den store og endnu ukendte verden. Arkona var vist et af de eksotiske navne – jeg var bare ikke klar over, at det næsten var vores nabo ?

   • Jørgen
   • 14. oktober 2014
   Svar

   Det har helt klart vist sig at være en god livsfilosofi.
   Det er da vist rigtigt at Arkona blev nævnt i radioen, men jeg husker den mere fra historien om nedlæggelsen, så at sige, af vendernes afgud Svantevit i 1168 eller ca. hvor Absalon og Valdemar den Store eroberede Rügen. Se http://da.wikipedia.org/wiki/Svantevit

 2. Svar

  Jeg tastede en Alt+1-smiley, og frem kom et spørgsmålstegn. Det var ikke tilsigtet …

   • Jørgen
   • 14. oktober 2014
   Svar

   Sådan kan det gå …

 3. Svar

  Sikke en spændende tur! Jeg var heller ikke klar over, at Arkona er så tæt ved os – husker navnet fra fiskerinoteringerne eller måske vejrudsigterne på langbølgen.

  • Jørgen
  • 14. oktober 2014
  Svar

  Det var det. Der er ikke så langt til Rügen, især ikke hvis man tager over Gedser – Rostock.Se i øvrigt http://da.wikipedia.org/wiki/Svantevit

 4. Svar

  I kommer langt omkring på jeres vandreture; det er dejligt at læse, og så er det pokkers sundt.

  Waugh for en tønde. Hvad bruger man sådan en til? Jeg har forsøgt mig med Google, det resulterede i ingenting.

  • Jørgen
  • 14. oktober 2014
  Svar

  Det gør vi af og til, og det er fint.
  En sådan tønde er et advarselssignal til skibsfarten, se http://www.wsv.de/wsa-hst/Maritime_Verkehrstechnik/Tonnen_LT/Tonnen/index.html

 5. Svar

  Næh hvor er det smukt, de hvide klinter, dybvandstønden (skal den advare mod dybt vand?) og bøgeskoven! Sikken dejlig tur.

   • Jørgen
   • 18. oktober 2014
   Svar

   Det var en fin tur og vi var heldige med vejret – godt det ikke var i efterårsferien vi var der. Tønden skal næppe advare mod dybt vand, men da man har sat et langt tov i den, kan den fastgøres på dybt vand!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *