Open Live Writer

Som det formentlig er brugere af Windows Live Writer bekendt, opdateres WLW ikke længere.

Alternativet kan være Open Live Writer. OLW er ganske magen til WLW og intentionen er at vedligeholde dette glimrende hjælpemiddel. Der er dog endnu ikke udviklet plug-ins. Jeg kunne ellers godt bruge den dims, der i årevis har gjort det let at indsætte billeder fra Flickr i mine indlæg. Det må så gøres på anden vis.

Faktisk bemærkede jeg i går, at der tilsyneladende er problemer med at installere WLW på Windows 10. Jeg fandt et sted, hvor det blev forklaret hvorledes man kunne. Det kunne jeg nu ikke finde ud af. Jeg downloadede pakken hvori WLW befinder sig og ville kun installere den. Resultatet var, at alle de andre programmer blev installerede, men ikke WLW. Og det lykkedes mig ikke at forstå, hvad jeg kunne bruge Windows PowerShell til som omtalt i artiklen jeg læste. Det må vise sig om der er muligheder.

IMG_4301

Billedet er det samme som i går, men det blev underligt lille. Nu er det indsat via OLW – og mon ikke det har den rette størrelse.

Forrige post

Den forsvundne cookie-bjælke

Næste post

Oppe at køre igen

Comments

 1. Svar

  Jeg må tilstå, at det aldrig helt er gået op for mig, at I (næsten) alle sammen bruger et tredjepartsprogram til at skrive blogindlæg på Jeg bruger WordPress’ eget interface, og synes ikke, jeg mangler noget. Fx er det let at indsætte billeder og skalere dem direkte i browseren.

   • Jørgen
   • 27. februar 2016
   Svar

   Det er blevet en vane. Hvis jeg skriver direkte, glemmer jeg at gemme og efter 15 min skal jeg så logge ind igen og håbe på at det skrevne er gemt.
   En let måde er gøre det på er i øvrigt at skrive i Notepad eller lign. og kopiere det direkte in i WP og derefter ordne resten.

 2. Svar

  Når man først én gang har prøvet WLW og altså nu OLW, kan man slet ikke forstå, hvorfor man i starten brugte WP’s helt håbløse kladde, som netop på billedsiden er mere eller mindre ubrugelig.
  Jeg håber du får løst Flicr-problemet, og jeg er glad for at høre, at OLW – ud over dette – virker lige så godt som WLW, for det vil jeg have mere end svært ved at undvære, når jeg engang bliver nødt til at skifte pc og dermed styresystem.

   • Jørgen
   • 29. februar 2016
   Svar

   Enig i at det er en go ide at bruge de nævnte hjælpemidler.
   Problemet med Flickr løser jeg ved at indsætte et link, men det var let tidligere at importere billederne direkte. Måske finder jeg en løsning.

 3. Svar

  Jeg har downloadet OpenLiveWriter og kigget lidt på hvad kildetext-filerne hedder, og er endt med at beslutte at Wordstar.com (en reelt kommerciel service som tilbyder at man kører et “mindre” website gratis (3 Gb! som om det ikke er nok!)

  Dér får man en “indbygget” weblog-editor, som jeg tror kan lige så meget som OpenLiveWriter.

  Men jeg bruger kun et lille hjørne af hvad man kan med wordpress. Jeg er blevet glad for servicen og frygter den dag at ejerne dør eller pensionerer sig selv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *