Oppe at køre igen

Det er let nok at bruge sin computer, når den altså virker. Det er straks en ganske anden sag når harddisken står af.
Det sidste var hvad jeg fik at vide, da jeg i mandags havde den med hos en pc-kyndig i Roskilde.
Takket være gode ideer i kommentarerne til forrige indlæg, var det egentlig ikke så vanskeligt at finde ud af, hvad jeg så skulle gøre.
Det blev til anskaffelse af en bærbar computer med en stor skærm, godt med plads på harddisken og en god del RAM. Jeg forstod også, at det ikke er svært at slutte den til den store skærm og tastaturet fra før skaden. Hertil kommer i øvrigt numerisk tastatur.
Men …
Det er en anelse vanskeligere at komme videre, når man ikke bare kan overføre, hvad man vil overføre fra den gamle maskine. Jeg savner sandelig Windows Live Writer og den lette adgang til at indsætte billeder fra Flickr i posterne, men jeg må jo se om jeg har den i en exe-udgave et sted. Og sådan vil der være mangt og meget jeg skal forholde mig til. Det kan måske hjælpe til lidt oprydning og systematisk backup osv.
Seneste backup viste sig at være fra juleaften, og det betyder at billeder taget netop denne aften er forsvundet. Og billederne til nu. Pyt, det går, det er jo ikke så mange. Øvrige filer er gemt i skyen omend enkelte stadig var på skrivebordet.

PC-sammenbrud

Ingen katastrofe, det er ikke helt som at være på tynd is, men et vist arbejde jeg gerne havde været foruden, er konklusionen på historien.

Tags:
Forrige post

Open Live Writer

Næste post

Sammenbrud

Comments

 1. Svar

  Det er irriterende at miste data, uanset hvor få det er. En af mine billedbackups gik galt og jeg mistede alle billeder fra 15. juni til 15. november 2015. Dvs. vores sommerferie i Bretagne og The Flower Show i England gik tabt. For hulan hvor jeg bandede, men det hjalp desværre ikke.
  WLW kan du vist bare reinstallere, men det er rigtigt, at det tager lidt tid at finde ud af, hvad det er, man mangler.
  God arbejdslyst og dejligt at se dig online igen 🙂

   • Jørgen
   • 26. februar 2016
   Svar

   I mit tilfælde går det nu nok med de ret få billeder jeg mistede, men du har dog mistet en god del. Trist. Jeg er ikke sikker på man bare kan reinstallere WLW på Windows 10, men det må vise sig.
   Tak.

 2. Svar

  Så er du oppe at køre igen, og det må være dejligt. Hvilket mærke og model? Der er et eller andet over en spritny computer, hvor alting bare kører, som det skal, men det er også et kæmpe arbejde, du har foran dig. Det tager lang tid at få installeret alle programmer igen og at få alting til at være, som det var før, omend det selvfølgelig er godt at få saneret lidt.

   • Jørgen
   • 26. februar 2016
   Svar

   Det er fint at noget virker, men ærgerligt at så meget energi bindes i processen. Lenovo G70. Ikke specielt dyr, men den virker tilsyneladende meget godt. Jeg kan godt lide tastaturet, men her er der også ting og sager man skal vænne sig til. Jeg tager det roligt og gør noget når jeg kommer i tanker om noget jeg mangler eller behov opstår.
   Man skulle være meget hårdere i filten og sanere meget mere.

  • Inge
  • 26. februar 2016
  Svar

  Du kan hente Open Live Writer her.. http://openlivewriter.org/, bortset fra ikonet er det præcis som den du kender fra din gamle pc. 🙂 WLW findes ikke mere.

   • Jørgen
   • 26. februar 2016
   Svar

   Tak, jeg læste om OLW tidligere hos dig og brugte den lidt, men jeg savner nogle muligheder. Det er sikkert blot et spørgsmål om tilvænning.

 3. Svar

  Det var nyt for mig, det som Inge skrive, “openlivewriter” – jeg håber det giver en god funktionalitet sådan som du kender det.

  Ja, det er noget værre noget, når en maskine står af. Det er nødvendigt med backup af både det ene og det andet og det er i virkeligheden meget besværligt at lave sikker IT- eller databehandling, hvor end ikke en enkelt krone i regnskaberne må gå galt.

   • Jørgen
   • 26. februar 2016
   Svar

   OWL er ganske fin – som WLW var det.
   Ja, det er lidt mere bøvlet når en maskine står af end når man blot køber en ny og overfører hvad man skal bruge til den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *